Als uw Apple toetsenbord niet werkt

Als de toetsen op uw Apple toetsenbord niet werken zoals verwacht, kunt u proberen het probleem met deze stappen op te lossen.

Stappen voor een draadloos toetsenbord

Controleer eerst of Bluetooth is ingeschakeld op de Mac. Voer vervolgens deze stappen uit op het toetsenbord:

1. Controleer of het toetsenbord is ingeschakeld. Als u een Magic Keyboard of Magic Keyboard met numeriek toetsenbord hebt, verschuift u de aan/uit-schakelaar op de achterkant van het toetsenbord om het in te schakelen (wanneer het toetsenbord is ingeschakeld, ziet u een groene kleuraanduiding). Als u een Apple Wireless Keyboard (eind 2015 of eerder) hebt, drukt u op de aan/uit-knop aan de rechterkant van het toetsenbord. Het groene ledlampje rechts boven op het toetsenbord licht even op.
  2. Controleer of het toetsenbord is verbonden door op de Caps Lock-toets te drukken. Als het toetsenbord met het systeem is verbonden, licht het lampje van de Caps Lock-toets op wanneer u erop drukt.
  3. Lees meer over de configuratie van draadloze Apple apparaten om na te gaan of het apparaat naar behoren is geconfigureerd.
  4. Zorg dat het toetsenbord van stroom wordt voorzien. Controleer boven in het scherm het batterijniveau in het Bluetooth-menu Bluetooth. Als de batterij bijna leeg is, laadt u het Magic Keyboard of Magic Keyboard met numeriek toetsenbord op of vervangt u de batterijen van het Apple Wireless Keyboard.
  5. Controleer de toetsen door te typen in een app (bijvoorbeeld Notities of Teksteditor).

Als na het uitvoeren van deze stappen het toetsenbord niet werkt via Bluetooth, moet het wellicht worden vervangen.

Stappen voor een USB-toetsenbord

Controleer eerst de USB-aansluiting van het apparaat. Als de stappen op die pagina het probleem niet verhelpen, probeert u de volgende stappen:

1. Koppel alle apparatuur los van de computer, inclusief alle aangesloten muizen, toetsenborden, printers, scanners, camera's, iPods, externe harde schijven en hubs.
    Voor sommige apparaten, zoals de iPod, moet u mogelijk eerst bepaalde stappen uitvoeren voordat u ze veilig kunt verwijderen.
  2. Sluit het toetsenbord en de muis opnieuw goed en stevig op de computer aan. Zorg ervoor dat de connector volledig in de poort zit. (USB-stekkers passen maar op één manier in de poorten. Als u ze verkeerd om probeert in te steken, zal dat niet lukken.)
    Als u een Magic Keyboard of Magic Keyboard met numeriek toetsenbord hebt, controleert u ook of uw Lightning-naar-USB-kabel goed in de Lightning-poort aan de achterzijde van het toetsenbord zit.
  3. Sluit het toetsenbord aan op een andere USB-poort als de toetsen nog steeds niet werken. Probeer alle poorten. Controleer of het lampje van de Caps Lock-toets oplicht als u erop drukt en probeer tekst te typen in een app zoals Notities of Teksteditor.
    Magic Keyboard en Magic Keyboard met numeriek toetsenbord gebruiken een Lightning-naar-USB-kabel. Gebruik de kabel die bij het toetsenbord is meegeleverd of een Lightning-naar-USB-kabel waarvan u zeker weet dat die goed werkt. U kunt een andere Lightning-naar-USB-kabel gebruiken om te testen of het probleem door de kabel wordt veroorzaakt.

Andere tips voor het oplossen van problemen met USB-toetsenborden:

Als niet alle toetsen van het draadloze, USB- of ingebouwde toetsenbord werken

Probeer deze stappen als sommige toetsen van het toetsenbord wel werken en andere niet.

Caps Lock-toets

De Caps Lock-toets is ontworpen om onopzettelijke activering te voorkomen. Als de Caps Lock-toets niet wordt ingeschakeld met een korte tik, houdt u de toets ongeveer één seconde ingedrukt of net zolang tot het groene indicatielampje van de toets oplicht. Doe hetzelfde om Caps Lock uit te schakelen.

Uitwerpknop

De uitwerpknop  reageert iets trager om te zorgen dat deze niet per ongeluk worden ingeschakeld. Houd de uitwerpknop ingedrukt tot het symbool 'Verwijder media' op het scherm verschijnt.

Andere toetsen

U hebt mogelijk een optie ingesteld die de werking van het toetsenbord wijzigt. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en probeer de volgende tips:

• Klik links in het venster 'Toegankelijkheid' op 'Spraak'. Als 'Spreek geselecteerde tekst uit bij indrukken toetscombinatie' is geselecteerd, maakt u de selectie ervan ongedaan of klikt u op 'Wijzig toets' om een andere toets te selecteren.
  • Klik in het venster 'Toegankelijkheid' op 'Toetsenbord'. Zorg ervoor dat 'Activeer toetsvertraging' is uitgeschakeld. Als deze optie is ingeschakeld, moet u een toets langer dan gewoonlijk indrukken voordat deze wordt herkend.
  • Klik in het venster 'Toegankelijkheid' op 'Muis en trackpad'. Zorg ervoor dat 'Activeer muistoetsen' is uitgeschakeld. Als deze optie is ingeschakeld, voert u bij het indrukken van de toetsen van het numerieke toetsenblok geen cijfers in, maar verplaatst u de muisaanwijzer.
  • Klik in het venster 'Toetsenbord' op 'Invoerbronnen'. Zorg ervoor dat de juiste toetsenbordindeling is geselecteerd.

U kunt ook de huidige indeling van het toetsenbord op het beeldscherm van de Mac zien. Zo kunt u controleren of u de juiste indeling gebruikt:

1. Klik in 'Systeemvoorkeuren' op 'Toetsenbord' en selecteer 'Toon toetsenbord- en emojiweergave in menubalk'.
  2. Kies het toetsenbordsymbool  in de menubalk en kies 'Toon Toetsenbordweergave'. U ziet een grafische weergave van het toetsenbord waarop de toetsen die u op het toetsenbord indrukt, worden gemarkeerd.