Uw Apple Watch configureren

Lees hoe u uw nieuwe Apple Watch met uw iPhone configureert.

Voordat u begint

U hebt een iPhone nodig met de nieuwste versie van iOS om uw nieuwe Apple Watch te configureren en te gebruiken.

• Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) of nieuwer is compatibel met iPhone 6 of nieuwer
  • Apple Watch Series 3 (GPS) of oudere modellen zijn compatibel met iPhone 5s of nieuwer

Daarnaast moet u de volgende stappen uitvoeren:

1. Ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en zorg dat Bluetooth is ingeschakeld.
  2. Zorg dat de iPhone met wifi of een mobiel netwerk is verbonden.

Als u de Apple Watch al hebt geconfigureerd, maar deze wilt gebruiken met een andere iPhone, kunt u uw Apple Watch en de inhoud ervan overzetten naar uw nieuwe iPhone

Uw Apple Watch inschakelen en deze omdoen

Schakel de Apple Watch in door de zijknop ingedrukt te houden tot u het Apple logo ziet. Dit kan enkele minuten duren.

Lees hier wat u kunt doen als uw Apple Watch niet kan worden ingeschakeld of als u wordt gevraagd een toegangscode in te voeren en u die bent vergeten.

De zijknop op de Apple Watch.

Houd uw Apple Watch dicht bij uw iPhone

Wacht tot de melding 'Gebruik je iPhone om deze Apple Watch te configureren' op uw iPhone wordt weergegeven en tik vervolgens op 'Ga door'. Als u deze melding niet ziet, opent u de Apple Watch-app en tikt u op 'Start koppeling'.

Houd uw Apple Watch en uw iPhone dicht bij elkaar tot u de volgende stappen hebt voltooid.

Bericht

Houd uw iPhone vast tijdens de animatie

Centreer de wijzerplaat in de zoeker van uw iPhone. Wacht tot het bericht wordt weergegeven dat uw Apple Watch is gekoppeld.

Als u de camera niet kunt gebruiken, tikt u op 'Koppel Apple Watch handmatig' en volgt u de stappen die worden weergegeven.

Bericht

Configureer als nieuw of zet een reservekopie terug

Als dit uw eerste Apple Watch is, tikt u op 'Configureer Apple Watch'. Anders kiest u een reservekopie. Werk de Apple Watch bij naar de nieuwste versie van watchOS als u hierom wordt gevraagd.

Lees de algemene voorwaarden en tik op 'Akkoord' en tik dan opnieuw op 'Akkoord' om door te gaan.

Log in met uw Apple ID

Voer uw Apple ID-wachtwoord in, indien daar om wordt gevraagd. Als u niet om uw wachtwoord wordt gevraagd, kunt u later inloggen vanuit de Apple Watch-app: tik op 'Algemeen' > 'Apple ID' en log dan in. Bepaalde functies die een mobiel telefoonnummer vereisen, werken niet op Cellular-modellen van Apple Watch tenzij u inlogt bij iCloud.

Als Zoek mijn iPhone niet is ingesteld op de iPhone, wordt u gevraagd het activeringsslot in te schakelen. Als u het scherm 'Activeringsslot' ziet, is de Apple Watch al gekoppeld aan een Apple ID. U moet het e-mailadres en het wachtwoord van die Apple ID invoeren om door te gaan met de configuratie. Als uw Apple Watch tweedehands is, moet u mogelijk contact opnemen met de vorige eigenaar om het activeringsslot te verwijderen

Uw instellingen kiezen

Uw Apple Watch laat zien welke instellingen deze met uw iPhone deelt. Als u Zoek mijn iPhone, Locatievoorzieningen, Bellen via wifi en Diagnostische info op de iPhone hebt ingeschakeld, worden deze instellingen automatisch ook ingeschakeld op uw Apple Watch.

U kunt ervoor kiezen om andere instellingen te gebruiken, zoals Routes bijhouden en Siri. Als Siri nog niet is geconfigureerd op uw iPhone, wordt deze ingeschakeld nadat u deze optie hebt gekozen.

Een toegangscode instellen

U kunt het instellen van een toegangscode overslaan, maar u hebt er een nodig voor functies zoals Apple Pay.

Tik op 'Maak code aan' of op 'Voeg lange toegangscode toe' op de iPhone en voer de nieuwe code in op de Apple Watch. Tik op 'Stel geen toegangscode in' om deze stap over te slaan.

U wordt ook gevraagd om Apple Pay te configureren door een kaart toe te voegen.

Scherm 'Toegangscode Apple Watch' op iPhone.

Functies en apps kiezen

We zullen u begeleiden bij het configureren van functies zoals SOS en Activiteit. Op Cellular-modellen van Apple Watch kunt u ook een mobiel netwerk configureren.

Vervolgens kunt u de apps installeren die compatibel zijn met Apple Watch.

Scherm 'Installeer beschikbare apps' op iPhone.

Wacht tot uw apparaten gesynchroniseerd zijn

Afhankelijk van hoeveel data u hebt, kan het synchroniseren enige tijd in beslag nemen. Terwijl u wacht totdat uw Watch wordt gesynchroniseerd, kunt u de Apple Watch-tour proberen om iets te leren over het gebruik van uw Watch.

Houd de apparaten dicht bij elkaar totdat u een signaal hoort en een zachte tik van uw Apple Watch voelt. Tik vervolgens op de Digital Crown.

Scherm 'Apple Watch wordt gesynchroniseerd' op iPhone.

Aan de slag met uw Apple Watch

Hulp krijgen

Zoek uw probleem hieronder om te lezen wat u moet doen. Neem contact op met Apple Support als u nog steeds hulp nodig hebt.

Als uw Apple Watch niet kan worden ingeschakeld

U moet mogelijk uw Apple Watch opladen

Als u wordt gevraagd om een toegangscode

Uw Apple Watch is nog gekoppeld met een andere iPhone. Als u de toegangscode niet meer kunt herinneren, moet u uw Apple Watch wissen en vervolgens opnieuw configureren

Als u een activeringsslot-scherm ziet

Uw Apple Watch is gekoppeld aan een Apple ID. U moet het e-mailadres en het wachtwoord van die Apple ID invoeren om door te gaan met de configuratie. Als uw Apple Watch tweedehands is, moet u mogelijk contact opnemen met de vorige eigenaar om het activeringsslot te verwijderen

Als u de Apple Watch niet kunt configureren of als u een foutmelding ziet