Handmatig geïnstalleerde certificaatprofielen vertrouwen in iOS

Wanneer u in iOS 10.3 en hoger handmatig een profiel met een certificaatpayload installeert, wordt dat certificaat niet automatisch vertrouwd voor SSL.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders bij onderwijsinstellingen, bedrijven of andere organisaties.

U moet handmatig vertrouwen voor SSL inschakelen wanneer u een profiel installeert dat naar u is verzonden via een e-mail of dat is gedownload van een website.

Als u SSL-vertrouwen wilt inschakelen voor dat certificaat, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' > 'Vertrouwen van certificaten'. Schakel onder 'Schakel volledig vertrouwen in voor rootcertificaten' het vertrouwen in voor het certificaat.

Apple raadt aan certificaten te implementeren via Apple Configurator of Mobile Device Management (MDM). Als certificaatpayloads zijn geïnstalleerd met Configurator, MDM of als onderdeel van een MDM-inschrijvingsprofiel, worden deze automatisch vertrouwd voor SSL.