Songteksten in Apple Music bekijken

Ontdek de teksten van uw favoriete nummers. Of volg de tekst met behulp van perfect getimede songteksten, allemaal met Apple Music.

Dit hebt u nodig om songteksten te bekijken

Songteksten zijn niet voor alle nummers beschikbaar. Expliciete songteksten en de zoekfunctie voor songteksten zijn niet beschikbaar in alle landen of regio's.

iPhone met songtekst van een nummer en linksonder de Songtekst-knop

Songteksten bekijken op een iPhone, iPod touch of Android-apparaat

1. Open de Muziek-app (of de Apple Music-app) en speel een nummer uit de Apple Music-catalogus af.
  2. Tik onderaan het scherm op het nummer dat wordt afgespeeld.
  3. Als de songtekst beschikbaar is, wordt deze automatisch op het scherm weergegeven. Als dat niet het geval is, tikt u linksonder op 'Songtekst' de Songtekst-knop.

Nu verschijnt ieder couplet synchroon met de muziek, zodat u de tekst kunt volgen terwijl u luistert.

• Om naar een bepaald couplet te springen, scrolt u ernaartoe en tikt u op een regel.
  • Ga naar de rechterbovenhoek van het scherm om de volledige songtekst te zien. Op de iPhone of iPod touch tikt u op 'Meer' de Meer-knop. Op een Android-apparaat tikt u op 'Meer' de Meer-knop. Vervolgens tikt u op 'Bekijk volledige songtekst'.
  • Tik linksonder op 'Songtekst' de Songtekst-knop om de weergave van de songtekst uit te schakelen.

Songteksten bekijken op een iPad

1. Open de Muziek-app en speel een nummer uit de Apple Music-catalogus af.
  2. Tik onderaan het scherm op het nummer dat wordt afgespeeld.
  3. Als de songtekst beschikbaar is, wordt deze automatisch op het scherm weergegeven. Als dat niet het geval is, tikt u rechtsonder op 'Songtekst' de Songtekst-knop.

iPad met songteksten van een nummer en rechtsonder de Songtekst-knop

Nu verschijnt ieder couplet synchroon met de muziek, zodat u de tekst kunt volgen terwijl u luistert.

• Om naar een bepaald couplet te springen, scrolt u ernaartoe en tikt u op een regel.
  • U kunt de volledige songtekst bekijken door op 'Meer' Meer-knop te tikken aan de linkerkant van het scherm en vervolgens op 'Bekijk volledige songtekst'.
  • Tik rechtsonder op 'Songtekst' de Songtekst-knop om de weergave van de songtekst uit te schakelen.

Songteksten bekijken op een Apple TV

Open de Muziek-app en speel een nummer uit de Apple Music-catalogus af.

Indien de songtekst beschikbaar is, verschijnt ieder couplet automatisch synchroon met de muziek, zodat u de tekst kunt volgen terwijl u luistert.

• Om naar een bepaald couplet te springen of te bekijken waar u in het nummer bent, veegt u omhoog of omlaag op het Touch-oppervlak van uw Apple TV Remote.
  • U schakelt de weergave van de songtekst uit door op de menuknop van de Apple TV Remote te drukken en vervolgens rechtsboven 'Songtekst' de Songtekst-knop te selecteren.
  • Als u de songtekst weer wilt bekijken, drukt u op de menuknop van de Apple TV Remote en selecteert u rechtsboven 'Songtekst' de Songtekst-knop. Na een paar seconden wordt de songtekst weergegeven.
  • U kunt de volledige songtekst bekijken door op de menuknop van de Apple TV Remote te drukken, bovenaan het scherm 'Meer' de Meer-knop te selecteren en vervolgens 'Bekijk volledige songtekst' te kiezen.

Apple TV met rechtsboven de Songtekst-knop.

Songteksten bekijken op een Mac

1. Open de Muziek-app en speel een nummer uit de Apple Music-catalogus af.
  2. Klik rechtsboven op 'Songtekst' de Songtekst-knop.

Een Mac met de songtekst van een nummer en rechtsboven de Songtekst-knop

Indien de songtekst beschikbaar is, verschijnt ieder couplet afgestemd op de muziek, zodat u de tekst kunt volgen terwijl u luistert.

• Om naar een bepaald couplet te springen, scrolt u ernaartoe en klikt u op een regel.
  • Als u de songteksten schermvullend wilt bekijken, kiest u in de menubalk 'Venster' > 'Schermvullende speler'.
  • Tik rechtsboven op 'Songtekst' de Songtekst-knop om de weergave van de songtekst uit te schakelen.
  • U kunt de volledige songtekst bekijken door naast een nummer te klikken op 'Meer' de Meer-knop, vervolgens op 'Toon info', en daarna op de tab 'Songtekst'.

Songteksten bekijken op een pc

1. Open iTunes voor Windows en speel een nummer af.
  2. Klik bovenaan het venster op 'Volgende' de Volgende-knop.
  3. Klik op 'Songtekst' om de volledige songtekst van dat nummer te bekijken.

iTunes op een pc met de songtekst van een nummer

Als u geen songtekst ziet

De beschikbaarheid van Apple Music kan per land of regio verschillen. Lees wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.