Safari op uw computer bijwerken of opnieuw installeren

Op Mac-computers wordt de Safari-webbrowser geïnstalleerd en bijgewerkt als onderdeel van macOS. Updates van Safari voor de pc zijn niet meer beschikbaar.

Safari voor Mac

Safari wordt meegeleverd met het besturingssysteem van de Mac.

Safari bijwerken

U houdt Safari up-to-date voor de versie van macOS die u gebruikt door de nieuwste macOS-updates te installeren.

De nieuwste versie van macOS bevat ook de nieuwste versie van Safari. Voor sommige oudere versies van macOS is Safari mogelijk ook apart beschikbaar, en niet via de tab 'Updates' van de App Store.

Safari opnieuw installeren

Als u Safari hebt verwijderd en u geen Time Machine-reservekopie of een andere reservekopie hebt, kunt u macOS opnieuw installeren om Safari terug te krijgen in de map 'Programma's'. Als u macOS opnieuw installeert, worden er geen gegevens van de computer verwijderd.

Voordat u macOS opnieuw installeert, kunt u ook eerst met behulp van Spotlight kijken of Safari nog op uw Mac staat. Als het wordt gevonden maar niet meer in het Dock staat, kunt u het terugzetten door het naar het Dock te slepen.

Safari voor Windows

Apple levert geen Safari-updates meer voor Windows. De laatste versie van Safari voor Windows is versie 5.1.7. Deze versie is verouderd en wordt niet meer ondersteund.