Een systeemfotobibliotheek instellen in Foto's

Als een Mac meerdere fotobibliotheken heeft, kunt u er een als systeemfotobibliotheek kiezen. De systeemfotobibliotheek is de enige bibliotheek die kan worden gebruikt voor iCloud-foto's, Gedeelde albums en Mijn fotostream.

Foto's in de systeemfotobibliotheek zijn beschikbaar in apps zoals iMovie, Pages en Keynote. U kunt deze ook synchroniseren met iOS-apparaten en Apple TV via iTunes. En als u uw eigen foto's als bureaubladafbeelding of schermbeveiliging wilt gebruiken, moeten de foto's zich in de systeemfotobibliotheek bevinden om ze te kunnen selecteren in Systeemvoorkeuren.

Als u maar één fotobibliotheek hebt, dan is dat de systeemfotobibliotheek. In alle andere gevallen is de systeemfotobibliotheek de eerste fotobibliotheek die u in Foto's aanmaakt of opent. Als u meerdere bibliotheken hebt, moet u wellicht een systeemfotobibliotheek instellen zodat andere apps toegang hebben tot de foto's en video's die u wilt gebruiken.

Volg deze stappen om een systeemfotobibliotheek in te stellen:

1. Stop Foto's.
  2. Houd de Option-toets ingedrukt en open Foto's. Een van de fotobibliotheken wordt al aangeduid als NaamVanBibliotheek (systeemfotobibliotheek).
  3. Kies de bibliotheek die u als systeemfotobibliotheek wilt instellen.
  4. Kies 'Foto's' > 'Voorkeuren' in de menubalk nadat de bibliotheek in Foto's is geopend.
  5. Klik op het tabblad 'Algemeen'.
  6. Klik op de knop 'Gebruik als systeemfotobibliotheek'.

Schermafbeelding van het tabblad 'Algemeen' met de knop 'Gebruik als systeemfotobibliotheek'.

Als u in de app Foto's een tweede of andere bibliotheek opent en u deze niet als systeemfotobibliotheek hebt ingesteld, gebruiken andere programma's de foto's uit de originele systeemfotobibliotheek. Houd de Option-toets ingedrukt wanneer u Foto's opent om te zien welke bibliotheek als systeemfotobibliotheek is ingesteld.

iCloud en de systeemfotobibliotheek

U kunt iCloud-foto's, Gedeelde albums en Mijn fotostream alleen gebruiken in combinatie met de systeemfotobibliotheek. Als u in Foto's een andere bibliotheek kiest zonder deze in te stellen als systeemfotobibliotheek, wordt het tabblad 'iCloud' in de voorkeuren voor Foto's uitgeschakeld:

Schermafbeelding van het tabblad 'iCloud' met de knop 'Meer informatie'.

Als u een nieuwe fotobibliotheek als systeemfotobibliotheek instelt en vervolgens iCloud-foto's inschakelt, worden de foto's en video's in de nieuwe bibliotheek samengevoegd met wat er al in iCloud-foto's staat. Als u de inhoud van uw fotobibliotheken gescheiden wilt houden, moet u iCloud-foto's in Foto's niet inschakelen voor meer dan één bibliotheek.