Een systeemfotobibliotheek toewijzen in Foto's

Als een Mac meerdere fotobibliotheken heeft, kunt u er een als systeemfotobibliotheek kiezen. De systeemfotobibliotheek is de enige bibliotheek die kan worden gebruikt met de iCloud-fotobibliotheek, iCloud-fotodelen en Mijn fotostream.

Foto'' s in de systeemfotobibliotheek zijn beschikbaar in apps zoals iMovie, Pages en Keynote. U kunt deze ook synchroniseren met iOS-apparaten en Apple TV via iTunes. En als u uw eigen foto's als bureaubladafbeelding of schermbeveiliging wilt gebruiken, moeten de foto's in de systeemfotobibliotheek zijn bewaard om deze in Systeemvoorkeuren te kunnen selecteren.

Als u maar één fotobibliotheek hebt, is deze de systeemfotobibliotheek. In het andere geval is de systeemfotobibliotheek de eerste fotobibliotheek die u in Foto's aanmaakt of opent. Als u meerdere bibliotheken hebt, moet u wellicht een systeemfotobibliotheek toewijzen zodat andere apps toegang hebben tot de foto's en video's die u wilt gebruiken.

Volg deze stappen om een systeemfotobibliotheek toe te wijzen:

1. Stop Foto's.
  2. Houd de Option-toets ingedrukt en open Foto's. Een van de fotobibliotheken is al toegewezen als NaamVanBibliotheek (systeemfotobibliotheek).
  3. Kies de bibliotheek die u als systeemfotobibliotheek wilt toewijzen.
  4. Kies Foto's > Voorkeuren in de menubalk nadat de bibliotheek in Foto's is geopend.
  5. Klik op het tabblad 'Algemeen'.
  6. Klik op de knop 'Gebruik als systeemfotobibliotheek'.

Als u in de app Foto's een tweede of andere bibliotheek opent en deze niet als de systeemfotobibliotheek hebt toegewezen, gebruiken andere programma's de foto's uit de originele systeemfotobibliotheek. Houd de Option-toets ingedrukt wanneer u Foto's opent om te weten welke bibliotheek als de systeemfotobibliotheek is ingesteld.

iCloud en de systeemfotobibliotheek

U kunt iCloud-fotobibliotheek, iCloud-fotodeling en Mijn fotostream alleen gebruiken met de systeemfotobibliotheek. Als u in Foto's een andere bibliotheek kiest zonder deze als de systeemfotobibliotheek toe te wijzen, wordt het tabblad iCloud in de voorkeuren voor Foto's uitgeschakeld:

Als u een nieuwe bibliotheek als de systeemfotobibliotheek toewijst en vervolgens iCloud-fotobibliotheek inschakelt, worden de foto's en video's in de nieuwe bibliotheek samengevoegd met de foto's en video's die zich al in de iCloud-fotobibliotheek bevinden. Als u de inhoud van de fotobibliotheken niet wilt samenvoegen, schakelt u iCloud-fotobibliotheek niet voor meerdere bibliotheken in Foto's in.