Hulp bij het gebruik van Zoek mijn vrienden

Met iCloud kunt u via Zoek mijn vrienden op de iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch gemakkelijk zien waar uw vrienden en familie zich bevinden.

Als u hulp nodig hebt, probeert u eerst deze stappen:

1. Zorg dat u de laatste versies hebt van Zoek mijn vrienden, van iOS op uw iPhone, iPad of iPod touch, en van watchOS op uw Apple Watch.
  2. Kijk op de pagina Systeemstatus om te zien of er problemen zijn met Zoek mijn vrienden.
  3. Stop Zoek mijn vrienden geforceerd op uw iPhone, iPad, of iPod touch. Wacht één minuut en open de app dan opnieuw.
  4. Gebruik deze stappen als de app onverwacht stopt, niet meer reageert of niet meer wil starten.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, kijkt u hieronder of uw vraag erbij staat. U kunt ook kijken in het Help-menu van de app Zoek mijn vrienden:

• Tik op een iPhone of iPod touch achtereenvolgens op 'Ik' en 'Help'.
  • Tik op een iPad achtereenvolgens op de knop 'Lijst', 'Ik', 'Info' en 'Help'.

Hulp bij het bekijken van locaties

Lees wat u kunt doen als u geen locatie ziet, als een locatie onjuist is of als uw vrienden de locatie van uw apparaat niet kunnen zien.

Als u de app geforceerd hebt gestopt

Als u Zoek mijn vrienden geforceerd stopt in iOS 7 of hoger, is Zoek mijn vrienden mogelijk niet in staat te detecteren dat het apparaat zich in de nabijheid van een geografische locatie bevindt (geofencing). Geofence-meldingen van Zoek mijn vrienden worden niet afgeleverd bij vrienden die uw apparaat volgen, en uw apparaat wordt niet weergegeven op de apparaten van uw vrienden. Nadat u de app hebt gesloten, opent u deze opnieuw op uw apparaat.

U moet de app Zoek mijn vrienden alleen geforceerd stoppen als deze niet meer reageert. Zoek mijn vrienden kan uw huidige locatie ook doorgeven aan uw vrienden wanneer de app op de achtergrond wordt uitgevoerd.

Als u voor uw vrienden het label 'Geen locatie beschikbaar' ziet

Als u de locatie van een vriend niet ziet, kan dat de volgende oorzaken hebben:

• Uw vriend moet de datuminstelling op het apparaat corrigeren. Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd'.
  • Het apparaat staat uit of is niet verbonden met een mobiel netwerk of een wifinetwerk.
  • Uw vriend heeft 'Deel mijn locatie' uitgeschakeld in Zoek mijn vrienden.
  • Uw vriend heeft 'Locatievoorzieningen' uitgeschakeld in 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' of in 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Zoek vrienden'.
  • Uw vriend is niet ingelogd bij Zoek mijn vrienden op het gezochte apparaat.
  • Het apparaat bevindt zich in een land of regio waar Apple deze functie niet aanbiedt. Deze functie is mogelijk niet in alle landen of regio's beschikbaar vanwege technische beperkingen of de plaatselijke wetgeving.

De vorige locatie van een apparaat blijft twee uur beschikbaar. Na twee uur ziet u 'Locatie niet beschikbaar'.

Als een locatie verouderd of onjuist is

U ziet de locatie van een apparaat mogelijk niet als de locatie nog moet worden bijgewerkt in iCloud. Wacht een paar minuten en probeer het dan opnieuw.

Als u op meer dan één apparaat bent ingelogd bij Zoek mijn vrienden, controleert u welk van deze apparaten uw vrienden kunnen zien:

• Tik op een iPhone of iPod touch op 'Ik' en kies vervolgens het actieve apparaat onder 'Deel mijn locatie van'. Deze keuze verschijnt alleen wanneer u momenteel op meerdere apparaten bent ingelogd bij Zoek mijn vrienden.
  • Tik op een iPad achtereenvolgens op de knop 'Lijst', 'Ik' en 'Info' en kies het actieve apparaat onder 'Deel mijn locatie van'. Deze keuze verschijnt alleen wanneer u momenteel op meerdere apparaten bent ingelogd bij Zoek mijn vrienden.
  • Op een Apple Watch met watchOS 4 drukt u op de Digital Crown om het symbool 'Instellingen' weer te geven. Kies 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Locatievoorzieningen'. 'Locatievoorzieningen' en 'Deel mijn locatie' moeten ingeschakeld zijn.

Als de locatiecirkel te ruim is

Als de locatiecirkel te ruim is, wacht u een paar minuten en probeert u het opnieuw. Het apparaat is misschien nog bezig om een preciezere locatiebepaling uit te voeren, of het kan geen preciezere locatie geven. Dit kan gebeuren als het apparaat zich binnenshuis bevindt en er geen bekend wifibasisstation in de buurt is.

Als het locatielabel onjuist is

Als u een locatielabel hebt ingesteld, bijvoorbeeld 'Thuis' of 'Werk', wordt dat label alleen weergegeven als de locatie van uw apparaat nauwkeurig genoeg is. Als de locatie van uw apparaat zo onnauwkeurig is dat deze niet overeenkomt met de locatie die u gebruikte toen u het label hebt aangemaakt, wordt het label mogelijk niet weergegeven.

Hulp bij het versturen en ontvangen van locatieverzoeken

Probeer de stappen hieronder.

Als u het verzoek van uw vriend niet hebt ontvangen

1. Controleer of u ingelogd bent bij Zoek mijn vrienden met de Apple ID die uw vriend probeert te volgen. U kunt zien welke Apple ID u gebruikt door te tikken op 'Instellingen' > [uw naam]. Ga in iOS 10.2 of lager naar 'Instellingen' > 'iCloud'. Als uw vriend een ander e-mailadres heeft gebruikt, controleert u of het verzoek van uw vriend op dat adres is binnengekomen. Tik op 'Bekijk verzoek' in de e-mail om het verzoek te accepteren of af te wijzen.
  2. Controleer of de optie 'Sta vriendverzoeken toe' is ingeschakeld in Zoek mijn vrienden:
    • Tik op een iPhone of iPod touch op 'Ik' en selecteer vervolgens 'Sta vriendverzoeken toe' onder 'Uitnodigingen'.
    • Tik op een iPad achtereenvolgens op de knop 'Lijst', 'Ik' en 'Info' en selecteer vervolgens 'Sta vriendverzoeken toe'.
  3. Controleer of u de limieten voor het accepteren van vriendverzoeken nog niet hebt bereikt. Als u een limiet hebt bereikt, kunt u mogelijk geen vrienden meer accepteren totdat u er een verwijdert.

Als uw vriend uw verzoek niet heeft ontvangen

• Controleer of u het verzoek hebt verstuurd naar de Apple ID die uw vriend gebruikt om in te loggen bij Zoek mijn vrienden op zijn iPhone, iPad of iPod touch.
  • Controleer of u de limieten voor het versturen van vriendverzoeken aan anderen nog niet hebt bereikt. Als u een limiet hebt bereikt, kunt u mogelijk geen locatieverzoek meer naar vrienden versturen totdat u er een verwijdert.

Als u een verzoek aanvaardt van een vriend die u niet volgt, wordt automatisch een volgverzoek verstuurd naar die vriend.