Als er nummers ontbreken in uw muziekbibliotheek nadat u 'Synchroniseer bibliotheek' hebt ingeschakeld

Zorg ervoor dat op al uw apparaten 'Synchroniseer bibliotheek' is ingeschakeld en dat u bent ingelogd met de Apple ID die u gebruikt met Apple Music. Als uw muziekbibliotheek op uw computer wordt bewaard, controleert u de cloudstatus van nummers om ontbrekende muziek te vinden en problemen op te lossen.

Apple Music is geen service voor reservekopieën. Zorg dat u een reservekopie van uw muziekbibliotheek maakt voordat u wijzigingen doorvoert.

Vooraf controleren

De cloudstatus van nummers controleren op uw Mac of pc

1. Open de Apple Music-app op uw Mac. Op een pc opent u iTunes, kiest u 'Muziek' in het venstermenu en klikt u vervolgens op 'Bibliotheek'.
  2. Kies 'Nummers' in de navigatiekolom.
  3. Kies in de menubalk 'Weergave' > 'Toon weergaveopties'.
  4. Selecteer 'Cloudstatus' en 'Clouddownload'.

Zoek naar de volgende statussen naast de nummers om te zien wat u moet doen.

Apple Music-app met cloudstatussen naast nummers

In afwachting

Het nummer verschijnt niet op uw andere apparaten omdat het wacht om te worden geüpload. Kies 'Archief' > 'Bibliotheek' > 'Werk iCloud-bibliotheek bij'. Controleer vervolgens of het nummer op uw andere apparaten verschijnt.

Verwijderd

Het nummer is verwijderd van een ander apparaat waarop 'Synchroniseer bibliotheek' is ingeschakeld. Als u wilt dat het nummer op uw andere apparaten wordt weergegeven, klikt u op de pijl Knop 'Verwijderd' naast het nummer en klikt u vervolgens op 'Voeg toe aan Cloud-muziekbibliotheek'.

Bericht met de mededeling dat dit nummer is verwijderd op een ander apparaat en opties om het nummer te verwijderen, te behouden of toe te voegen aan de Cloud-muziekbibliotheek.

Een uitroepteken

Het nummer kan pas op uw apparaten worden afgespeeld of gesynchroniseerd als het originele bestand is gevonden. Klik op het uitroepteken Symbool voor ongeldige locatie en klik vervolgens op 'Zoek'.

Bericht waarin wordt gevraagd om een ontbrekend nummer te zoeken.

Als het nummer is gevonden, wordt er gevraagd of u de locatie wilt gebruiken om andere ontbrekende nummers in uw bibliotheek te vinden. Als u dit bericht ziet, klikt u op 'Zoek bestanden'.

Als een nummer grijs wordt weergegeven

Als 'Niet langer beschikbaar' staat naast een nummer dat grijs wordt weergegeven, is het nummer toegevoegd vanuit Apple Music en daarna verwijderd uit de Apple Music-catalogus.

Lees wat de verschillende cloudpictogrammen en -symbolen naast nummers betekenen in de Apple Music-app

Lees wat de verschillende cloudpictogrammen en -symbolen naast nummers betekenen in iTunes

Het ontbrekende nummer zoeken op uw computer

1. Zoek op uw Mac of pc naar het ontbrekende nummer.
  2. Als u het ontbrekende nummer vindt, sleept u het naar de Apple Music-app of iTunes.
  3. Kies in de Apple Music-app of iTunes respectievelijk 'Archief' of 'Bestand' > 'Bibliotheek' > 'Werk iCloud-bibliotheek bij' of 'Cloudbibliotheek bijwerken'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.