Hulp bij iCloud-muziekbibliotheek

Lees hoe u problemen met ontbrekende nummers, ontbrekende illustraties en dubbele afspeellijsten oplost.

iCloud-muziekbibliotheek is een functie van Apple Music en iTunes Match waarmee u al uw materiaal kunt afspelen op al uw apparaten, zolang u op deze apparaten bent ingelogd met dezelfde Apple ID en iCloud-muziekbibliotheek is ingeschakeld.

Voordat u de instructies in dit artikel uitvoert, zorgt u eerst dat uw iCloud-muziekbibliotheek correct is geconfigureerd en dat u beschikt over de nieuwste versies van iOS, macOS en iTunes. Als u geen abonnement hebt op Apple Music of iTunes Match, leest u hier hoe u uw muziekcollectie afspeelt op al uw apparaten.

iCloud-muziekbibliotheek is geen voorziening voor reservekopieën. Maak daarom altijd een reservekopie van uw muziekverzameling voordat u wijzigingen aanbrengt.

Als iCloud-muziekbibliotheek niet reageert of er een time-out optreedt

Probeer deze stappen:

Schakel iCloud-muziekbibliotheek uit en weer in

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Muziek' en tik op 'iCloud-muziekbibliotheek' om de functie uit te schakelen.
  2. Sluit Instellingen.
  3. Ga naar 'Instellingen' > 'Muziek' en tik op 'iCloud-muziekbibliotheek' om de functie in te schakelen.

Op een Mac of pc:

1. Open iTunes.
  2. Mac: in de menubalk boven in het computerscherm selecteert u 'iTunes' > 'Voorkeuren' en schakelt u iCloud-muziekbibliotheek uit.
    Windows: in de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren' en schakelt u iCloud-muziekbibliotheek uit.
  3. Sluit 'Voorkeuren'.
  4. Mac: in de menubalk boven in het computerscherm selecteert u 'iTunes' > 'Voorkeuren' en schakelt u iCloud-muziekbibliotheek in.
    Windows: in de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren' en schakelt u iCloud-muziekbibliotheek in.

Als u materiaal hebt gedownload om offline te beluisteren, wordt dit van het apparaat verwijderd wanneer u iCloud-muziekbibliotheek uitschakelt. Nadat u iCloud-muziekbibliotheek weer hebt ingeschakeld, kunt u het materiaal opnieuw downloaden.

Kijk of er in uw iTunes-bibliotheek nummers staan die niet in aanmerking komen voor uploaden

1. Op de Mac of pc opent u iTunes en schakelt u de kolom 'iCloud-download' in zodat de symbolen van iCloud-muziekbibliotheek worden weergegeven.
  2. Als u naast een nummer in de iCloud-muziekbibliotheek een wolk met een streep erdoor  ziet, komt het nummer niet in aanmerking voor uploaden.
  3. Verplaats deze nummers naar een aparte map of naar het bureaublad. Als u deze nummers niet nodig hebt, verwijdert u ze.
  4. Schakel iCloud-muziekbibliotheek uit en weer in.
  5. Nadat iTunes Match de in aanmerking komende nummers heeft gematcht, kunt u de niet in aanmerking komende nummers opnieuw toevoegen aan de iTunes-bibliotheek.

Controleer of expliciete nummers worden gematcht met de 'clean' versie

1. Zoek in iTunes op de Mac of pc naar de expliciete nummers. Verwijder de nummers van de computer en uit de iCloud-muziekbibliotheek.
  2. Importeer de nummers vanaf de oorspronkelijke bron opnieuw in hoge kwaliteit.
  3. Kies in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster 'Archief' (Mac) of 'Bestand' (Windows) > 'Bibliotheek' > 'Werk iCloud-muziekbibliotheek bij' (Mac) of 'iCloud-muziekbibliotheek bijwerken' (Windows).

Als u iCloud-muziekbibliotheek niet kunt vinden op uw iPhone, iPad of iPod touch

Om te beginnen start u uw iOS-apparaat opnieuw op.

Als u de bibliotheek na het opnieuw opstarten nog steeds niet ziet:

1. Schakel iCloud-muziekbibliotheek uit en vervolgens weer in.
  2. Log uit bij de iTunes Store en log vervolgens weer in.

Als u geen nummers kunt downloaden, afspelen of openen

Kijk eerst in iTunes of het nummer wel in aanmerking komt om te worden geüpload. Het is ook mogelijk dat een nummer uit de Apple Music-catalogus dat u aan uw bibliotheek hebt toegevoegd, inmiddels niet meer beschikbaar is in Apple Music.

Controleer de internetverbinding

Open Safari op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac, of een webbrowser op uw pc, en ga naar een of andere website om te controleren of u een stabiele wifi- of internetverbinding hebt.

Als u op uw iOS-apparaat geen wifiverbinding kunt maken, kunt u het proberen via mobiele data:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'iTunes en App Store'.
  2. Schakel 'Gebruik mobiele data' in.

Downloaden via een mobiel netwerk kan geld kosten. Neem contact op met de mobiele aanbieder voor informatie en lees meer over de instellingen en het gebruik van mobiele data.

Als er nummers ontbreken of de namen van nummers gedimd zijn

Als aangeschafte nummers ontbreken of de namen van nummers gedimd zijn, gebruiken deze mogelijk DRM (Digital Rights Management). U moet de computer machtigen om deze nummers te kunnen afspelen.

Nadat u uw computer hebt gemachtigd, kiest u in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster 'Archief' (Mac) of 'Bestand' (Windows) > 'Bibliotheek' > 'Werk iCloud-muziekbibliotheek bij' (Mac) of 'iCloud-muziekbibliotheek bijwerken' (Windows).

Als u de gedimde nummers vanaf uw Mac of pc hebt gesynchroniseerd naar uw iOS-apparaat, schakelt u op die computer iCloud-muziekbibliotheek in. Uw bibliotheek wordt dan bijgewerkt.

Als de illustraties van sommige albums of nummers ontbreken

1. Open iTunes op een Mac of pc.
  2. Klik linksboven op  'Muziek'.
  3. Klik links in de navigatiekolom op 'Albums'.
  4. Zoek het album met de ontbrekende illustraties en Control-klik of klik rechts op het album.
  5. Klik op 'Haal albumillustraties op'. Als u meerdere albums wilt selecteren, houdt u de Command-toets op het toetsenbord ingedrukt en klikt u op de andere albums.
  6. De albumillustraties worden nu toegevoegd in iTunes.
  7. Kies in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster 'Archief' (Mac) of 'Bestand' (Windows) > 'Bibliotheek' > 'Werk iCloud-muziekbibliotheek bij' (Mac) of 'iCloud-muziekbibliotheek bijwerken' (Windows).
  8. Wanneer de iCloud-muziekbibliotheek is bijgewerkt, opent u de Muziek-app op uw iOS-apparaat.
  9. Zoek de nummers met de ontbrekende albumillustraties en verwijder de downloads van uw apparaat.
  10. Tik rechts van het nummer op het downloadsymbool  om het nummer opnieuw te downloaden vanaf de iCloud-muziekbibliotheek.

Als u dubbele afspeellijsten op een iPhone, iPad of iPod touch hebt

Dubbele afspeellijsten verwijderen:

1. Open iTunes op een Mac of pc.
  2. Zoek links in de navigatiekolom de afspeellijst die u wilt verwijderen.
  3. Klik rechts of Control-klik op de titel van de afspeellijst en kies 'Verwijder'.
  4. Open de app Muziek op het iOS-apparaat. Afhankelijk van de internetverbinding van het apparaat kan het enkele minuten duren voordat de wijzigingen worden weergegeven.

Als u hulp nodig hebt bij de facturering

Als uw Apple Music- of iTunes Match-abonnement is stopgezet vanwege een factureringskwestie, kunt u uw betaalgegevens bijwerken.

iCloud-muziekbibliotheek is alleen beschikbaar voor Apple Music- en iTunes Match-abonnees. Als u deze of andere functies van deze voorzieningen niet meer wenst, kunt u op elk gewenst moment uw abonnement opzeggen of wijzigen.

Meer hulp

Als u nog steeds problemen hebt met iCloud-muziekbibliotheek, neemt u contact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.