Als het geluid van uw Apple EarPods zacht of dof is

Mogelijk merkt u dat het geluid van uw Apple EarPods zacht of dof is wanneer u belt of muziek afspeelt. Deze stappen kunnen u helpen.

1. Controleer het ingestelde volume op de iPhone, iPad, iPod of Mac.
  2. Controleer of de rasters van de oordopjes vrij zijn van stof of ander vuil.
  3. Als een raster van het oordopje verstopt lijkt, gebruikt u een schone, kleine, droge, zachte borstel om het schoon te maken. Gebruik de borstel om alle openingen zorgvuldig en voorzichtig schoon te borstelen.

Als uw EarPods nog steeds zacht of dof klinken, kunt u service aanvragen voor uw iPhone, iPad, iPod of Mac.

Lees hoe u de beste basweergave krijgt bij gebruik van een iOS-apparaat.

Waarschuwing

Als het volume van de koptelefoon te hoog wordt ingesteld, kan dat leiden tot permanent gehoorverlies. Na verloop van tijd kan er gewenning optreden aan een hoog geluidsvolume, waardoor het geluidsniveau als normaal wordt ervaren, maar toch schade aan uw gehoor kan veroorzaken. Stel het volume in op een veilig niveau om dit te voorkomen. Als uw oren tuiten of spraak dof klinkt, verlaagt u het volume of stopt u het gebruik van uw koptelefoon en laat u uw gehoor onderzoeken. Hoe hoger het volume, hoe sneller uw gehoor beschadigd kan raken. Hier zijn enkele adviezen van gehoorexperts voor bescherming van uw gehoor:

• Luister niet te lang met een koptelefoon op een hoog volume.
  • Zet het volume niet hoger om omgevingsgeluid te overstemmen.
  • Zet het volume lager als u mensen om u heen niet kunt horen spreken.