Apple klantnummers, DEP-reseller-ID's en DEP-klant-ID's vinden

Lees waar u uw nummer of ID kunt vinden en wanneer u dit nummer of deze ID in Apple Business Manager of Apple School Manager gebruikt.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders. Lees voor support hier hoe u contact opneemt met Apple.

Wanneer u uw Apple klantnummer of DEP-reseller-ID toevoegt aan Apple Business Manager of Apple School Manager, kunt u uw apparaten in bulk implementeren en in bulk apps en boeken kopen.

Waar vind ik mijn Apple klantnummer of DEP-reseller-ID?

Lees waar u uw nummer of ID kunt vinden als u uw apparaten bij Apple of bij een deelnemende erkende Apple-reseller hebt aangeschaft.

Als u uw apparaten bij Apple hebt aangeschaft

Als u uw apparaten bij Apple aanschaft, wordt een Apple klantnummer aan uw organisatie toegewezen. Als u niet weet wat uw Apple klantnummer is, neemt u contact op met uw financiële afdeling of met de verkoopafdeling van Apple.

Als u uw Apple-apparaten bij een Apple Store koopt, informeert u bij het Business Team naar uw Apple klantnummer.

Als u uw apparaten hebt aangeschaft bij een erkende Apple-reseller of een mobiele aanbieder

1. Neem contact op met uw erkende Apple-reseller of mobiele aanbieder.
  2. Controleer of het bedrijf de functie voor Apparaatinschrijving van Apple Business Manager of Apple School Manager ondersteunt.
  3. Als dit zo is, vraagt u om de DEP-reseller-ID van het bedrijf.

Ondersteunt het bedrijf deze programma's niet, vraag het dan om contact op te nemen met de distributeur of het Apple accountteam om uw apparaten in te schrijven.

Waar vind ik mijn klant-ID?

Als u apparaten koopt van een erkende Apple-reseller of mobiele aanbieder, moet u ook uw DEP-klant-ID doorgeven aan uw reseller of aanbieder. Zo kunt u dit ID vinden:

1. Log in bij Apple Business Manager of Apple School Manager
  2. Klik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Inschrijvingsinformatie'.
  3. Uw DEP-klant-ID staat in het deelvenster 'Inschrijvingsinformatie'.

Hoe gebruikt u uw nummer of ID voor Apple Business Manager of Apple School Manager?

Nadat uw organisatie is goedgekeurd voor Apple Business Manager of Apple School Manager, kunt u apparaatleveranciers toevoegen door uw Apple-klantnummer in te voeren of het DEP-reseller-ID van uw reseller of aanbieder in te voeren:*

1. Log in bij Apple Business Manager of Apple School Manager.
  2. Klik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Device Management-instellingen'.
  3. Klik op 'Wijzig' naast 'Klantnummers'.
  4. Voer uw nummer of ID in.
  5. Klik op 'Pas toe'.

Als u een DEP-reseller-ID opgeeft, moet u aan uw reseller of aanbieder ook uw DEP-klant-ID doorgeven. U kunt uw DEP-klant-ID vinden in het deelvenster 'Inschrijvingsinformatie'.

* Als u een grote organisatie vertegenwoordigt, zoals een schooldistrict, hebt u mogelijk meerdere Apple klantnummers of DEP-reseller-ID's. U kunt bij uw inschrijving meerdere Apple klantnummers of DEP-reseller-ID's toevoegen. Dit kan ook achteraf.