Als uw Apple TV geen verbinding kan maken met wifi

Lees hier wat u moet doen als u op een Apple TV geen verbinding kunt maken met een wifinetwerk of geen films, muziek of ander materiaal kunt afspelen.

Volg de onderstaande stappen als uw Apple TV geen verbinding kan maken met wifi. Probeer na elke stap opnieuw verbinding te maken met wifi.

Lees wat u moet doen als uw Apple TV verbinding maakt met wifi, maar u geen films of tv-programma's kunt bekijken en streamen in de Apple TV-app.

Maak verbinding met wifi

Controleer of uw Apple TV is aangesloten op een ethernetkabel. Als u een ethernetkabel gebruikt, is de optie om verbinding te maken met wifi niet beschikbaar. Vervolgens gaat u naar 'Instellingen' > 'Netwerk'. Op een Apple TV (3e generatie) gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Netwerk'. Kies de naam van een compatibel wifinetwerk om verbinding mee te maken. Voer het wifiwachtwoord in als u hierom wordt gevraagd. Krijg hulp als u uw wachtwoord niet weet.

Apple TV ondersteunt afvangnetwerken. Dit zijn netwerken die een aanvullende of secundaire inlogmethode vereisen. Om verbinding te maken met een van deze netwerken gebruikt u de bovenstaande stappen om verbinding te maken met wifi. Tijdens de configuratie wordt u gevraagd op de Apple TV om door te gaan op uw iPhone of iPad. Selecteer 'Ga door' op uw iPhone of iPad en volg de instructies op het scherm van uw apparaat om de configuratie te voltooien.

Als er een probleem optreedt bij het tot stand brengen van de netwerkverbinding of als er een wachtwoordfout optreedt

Ga in het Apple TV-menu naar 'Instellingen' > 'Netwerk' > 'Wifi'. Selecteer uw huidige wifinetwerk en selecteer 'Vergeet netwerk'. Druk op de knop 'Menu' of 'Vorige' op uw Apple TV Remote. Selecteer vervolgens opnieuw 'Netwerk' en selecteer uw wifinetwerk om verbinding te maken.

Als u wilt overschakelen van een ethernetverbinding naar wifi

Koppel de ethernetkabel los van uw Apple TV. U moet mogelijk enkele minuten wachten voordat op de Apple TV wordt gemeld dat u verbinding kunt maken met een wifinetwerk.

Apple TV kan mogelijk verbinding maken met netwerken in onderwijsinstellingen of bedrijven die een profiel gebruiken. Neem voor meer informatie contact op met de systeembeheerder van het netwerk.

Controleer of alles ingeschakeld, verbonden en binnen bereik is

Zorg ervoor dat de internetrouter is aangesloten op de modem en dat beide apparaten zijn ingeschakeld. Als de router en de modem hetzelfde apparaat zijn, zorgt u ervoor dat het apparaat is ingeschakeld.

Houd indien mogelijk de Apple TV en wifirouter in dezelfde ruimte, maar plaats de Apple TV niet direct op of binnen 30 cm van de router. Vermijd fysieke obstakels het pad van het draadloze signaal, met name metalen oppervlakken. Voor de beste ervaring sluit u de Apple TV rechtstreeks aan op de router met een ethernetkabel.

Herstart de Apple TV, router en modem

Nadat u beide apparaten hebt herstart, controleert u of u nog steeds hulp nodig hebt. Ga naar 'Instellingen' > 'Systeem' en selecteer 'Herstart'. Of ga op een Apple TV (3e generatie) naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en selecteer 'Herstart'.

Trek de stekker van de router en de kabel- of DSL-modem uit het stopcontact. Steek deze er vervolgens opnieuw in.

Gebruik een ethernetkabel en controleer op software-updates

Sluit de Apple TV rechtstreeks op de router of de kabel- of DSL-modem aan met een ethernetkabel. Apple TV kan via wifi of ethernet verbinding maken met het internet. Wanneer u een ethernetkabel gebruikt, gebruikt Apple TV automatisch die verbinding in plaats van het wifinetwerk.

Maak verbinding met uw netwerk en controleer op software-updates. Ga naar 'Instellingen' > 'Systeem' > 'Software-updates'. Op een Apple TV (3e generatie) gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Werk software bij'. Als er een update is, installeert u deze. Koppel vervolgens de ethernetkabel los en probeer opnieuw verbinding te maken met uw wifinetwerk.