In-app aankopen in de App Store voorkomen

Met schermtijd kunt u onbedoelde of ongeoorloofde aankopen in de App Store en bij andere Apple voorzieningen voorkomen. U kunt instellen dat een wachtwoord vereist is om aankopen te doen, dat bepaalde soorten aankopen niet kunnen worden gedaan of dat er helemaal geen aankopen kunnen worden gedaan.

U kunt de mogelijkheden om aankopen te doen op een Apple apparaat op diverse manieren beheren:

• Als kinderen in uw groep voor 'Delen met gezin' eigen apparaten hebben, kunt u via Vraag om te kopen hun aankoopverzoeken beoordelen en al dan niet goedkeuren.
  • Als u uw apparaat door kinderen laat gebruiken, kunt u voor elke aankoop een wachtwoord laten vragen.
  • U kunt in-app aankopen ook volledig uitschakelen met behulp van schermtijd op uw eigen apparaat of op het apparaat van een kind.

In-app aankopen voorkomen via schermtijd

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Schermtijd' en tik op 'Schakel schermtijd in'. Als u schermtijd al hebt ingeschakeld, gaat u verder bij stap 3.
    Schermtijd inschakelen
  2. Tik op 'Ga door' en kies 'Dit is mijn [apparaat]' of 'Dit is de [apparaat] van mijn kind'.
    • Als u ouder of voogd bent en wilt voorkomen dat een ander gezinslid uw instellingen wijzigt, tikt u op 'Gebruik toegangscode voor 'Schermtijd'' om een toegangscode aan te maken en voert u vervolgens de toegangscode opnieuw in ter bevestiging. In iOS 13.4 en hoger wordt u, nadat u uw toegangscode hebt bevestigd, gevraagd om uw Apple ID en wachtwoord in te voeren. Dit kan worden gebruikt om de toegangscode voor schermtijd opnieuw in te stellen als u die vergeet.
    • Als u schermtijd op het apparaat van uw kind configureert, volgt u de aanwijzingen totdat u 'Toegangscode voor schermtijd' hebt bereikt. Hier voert u een toegangscode in. Voer de toegangscode opnieuw in ter bevestiging. In iOS 13.4 en hoger wordt u, nadat u uw toegangscode hebt bevestigd, gevraagd om uw Apple ID en wachtwoord in te voeren. Dit kan worden gebruikt om de toegangscode voor schermtijd opnieuw in te stellen als u die vergeet.
  3. Tik op 'Beperkingen'. Voer uw toegangscode in als u hierom wordt gevraagd en schakel 'Beperkingen' in.
  4. Tik op 'iTunes Store en App Store'.
  5. Tik op 'In-app aankopen' en stel 'Sta niet toe' in.

U kunt ook naar 'Instellingen' > 'Schermtijd' > 'Beperkingen' gaan en op 'Toegestane apps' tikken. Schakel vervolgens 'iTunes Store' en 'Book Store' uit.

Zorg ervoor dat u een andere toegangscode kiest dan de toegangscode waarmee u het apparaat ontgrendelt. Als u zich een toegangscode voor beperkingen die u hebt ingesteld op een vorige versie van iOS of iPadOS niet kunt herinneren, of als u uw toegangscode voor schermtijd bent vergeten, werkt u uw apparaat bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS en stelt u uw toegangscode vervolgens opnieuw in. Als u uw apparaat niet kunt bijwerken, wist u het en configureert u het als nieuw om de toegangscode te verwijderen. Vervolgens kiest u een nieuwe toegangscode. Als u het apparaat herstelt vanaf een reservekopie, wordt de toegangscode niet verwijderd.