Siri gebruiken op al uw Apple apparaten

Vraag Siri om een bericht naar uw iPhone te sturen, uw favoriete tv-serie af te spelen op uw Apple TV of een work-out te beginnen op uw Apple Watch. Wat u ook maar nodig hebt, Siri kan het voor u regelen op al uw Apple apparaten. U hoeft het alleen maar te vragen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Hier zijn een enkele manieren waarop u met Siri kunt praten.

'Hé, Siri' zeggen

Zeg simpelweg 'Hé, Siri' en zeg vervolgens wat u nodig hebt. U kunt bijvoorbeeld zeggen: 'Hé, Siri, wat voor weer is het vandaag?'

Op de knop drukken

Op een iPhone X of hoger houdt u de zijknop een paar seconden ingedrukt. Vervolgens zegt u meteen wat u nodig hebt.

Als uw apparaat een thuisknop heeft, drukt u deze in en zegt u vervolgens wat u nodig hebt.

De knop ingedrukt houden

Wilt u een langere opdracht geven? Op een iPhone X of hoger houdt u de zijknop ingedrukt terwijl u zegt wat u nodig hebt. Zodra u de zijknop loslaat, stopt Siri met luisteren.

Als uw apparaat een thuisknop heeft, houdt u deze ingedrukt totdat u hebt gezegd wat u nodig hebt.

Op AirPods, headsets of in een auto

Als u AirPods draagt,  dubbeltikt u op de buitenkant van een van de AirPods. Wacht tot u een geluid hoort en zeg vervolgens wat u nodig hebt.

Op andere headsets of Bluetooth-apparaten houdt u de middelste knop of de belknop ingedrukt tot u een geluid hoort en zegt u vervolgens wat u nodig hebt.

Als uw auto CarPlay of Siri Eyes Free ondersteunt, houdt u de spraakopdrachtknop op uw stuur ingedrukt en zegt u tegen Siri wat u nodig hebt.

Op Apple Watch

Hier zijn enkele manieren waarop u met Siri kunt praten op uw Apple Watch.

'Hé, Siri' zeggen

Kijk naar uw Apple Watch of tik op het scherm. Zodra de Watch uit de sluimerstand komt, zegt u 'Hé, Siri' en vervolgens wat u nodig hebt.

Til op om te spreken

Met de nieuwste versie van watchOS en Apple Watch Series 3 of hoger is het niet meer nodig om 'Hé, Siri.' te zeggen. Houd simpelweg uw Watch in de buurt van uw mond en zeg wat u nodig hebt.

De Digital Crown ingedrukt houden

Houd de Digital Crown enkele seconden ingedrukt en vertel Siri vervolgens wat u nodig hebt.

Wilt u een langere opdracht geven? Houd de Digital Crown ingedrukt, zeg wat u nodig hebt en laat de Digital Crown los.

Meer informatie over  Siri gebruiken op uw Apple Watch.

Op HomePod

Hier zijn twee manieren waarop u met Siri kunt praten op een HomePod.

Op de bovenkant van de HomePod drukken

Druk op de bovenkant van de HomePod en zeg wat u nodig hebt.

Wilt u een langere opdracht geven? Houd de bovenkant van de HomePod ingedrukt, zeg wat u nodig hebt en laat de HomePod los.

HomePod is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Op een Mac

Hier zijn enkele manieren waarop u met Siri kunt praten op uw Mac.

'Hé, Siri' zeggen

Op een Mac (2018 of hoger) zegt u 'Hé, Siri' en vervolgens wat u nodig hebt.

Op de Siri-knop drukken of de toetscombinatie gebruiken

Op een MacBook Pro met een Touch Bar drukt u op  op de Touch Bar en zegt u vervolgens wat u nodig hebt. Of u kunt  ingedrukt houden terwijl u zegt wat u nodig hebt. Siri stopt met luisteren zodra u uw vinger optilt.

Op macOS Sierra en hoger klikt u op  op de menubalk of het Dock. Of houd de Command-toets (⌘) en spatiebalk ingedrukt tot Siri reageert. Zeg nu wat u nodig hebt.

Als Siri niet automatisch wordt gesloten, klikt u op  in het venster of veegt u naar rechts om te sluiten.

Op een Apple TV