Siri gebruiken op al uw Apple apparaten

Vraag Siri om een bericht naar uw iPhone te sturen, uw favoriete tv-programma af te spelen op uw Apple TV of een work-out te beginnen op uw Apple Watch. Wat u ook maar nodig hebt, Siri kan het voor u regelen op al uw Apple apparaten. U hoeft het alleen maar te vragen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Hier zijn enkele manieren waarop u met Siri kunt praten.

"Hé, Siri" zeggen

Zeg "Hé, Siri" en zeg direct daarna wat u nodig hebt. U kunt bijvoorbeeld zeggen: "Hé, Siri, wat voor weer is het vandaag?"

De knop indrukken en loslaten

• Op een iPhone X of nieuwer drukt u op de zijknop en zegt u direct daarna wat u wilt.
  • Op iPad Pro-modellen zonder thuisknop drukt u op de bovenste knop zegt u direct daarna wat u wilt.
  • Als uw apparaat een thuisknop heeft, drukt u erop en zegt u direct daarna wat u nodig hebt.

Wilt u een langere opdracht geven? Houd de knop ingedrukt die u gebruikt om Siri te activeren totdat u klaar bent met het stellen van uw vraag.

Op AirPods of in een auto

Zeg tijdens het dragen van AirPods Pro of AirPods (2e generatie) "Hé Siri" en zeg dan onmiddellijk wat u nodig hebt. Op AirPods (1e generatie) tikt u dubbel op de buitenkant van een van beide AirPods, wacht u tot u een geluidssignaal hoort en zegt u vervolgens wat u nodig hebt.

Als uw auto CarPlay of Siri Eyes Free ondersteunt, houdt u de spraakbedieningsknop op uw stuur ingedrukt en zegt u wat u nodig hebt.

Op een Apple Watch

Hier zijn enkele manieren waarop u met Siri kunt praten.

"Hé, Siri" zeggen

Kijk naar uw Apple Watch of tik op het scherm. Zodra de Watch uit de sluimerstand komt, zegt u "Hé, Siri" en direct daarna wat u nodig hebt.

Optillen om te spreken

Met watchOS 5 en hoger en Apple Watch Series 3 of nieuwer hoeft u niet "Hé, Siri" te zeggen. Houd simpelweg uw Watch in de buurt van uw mond en zeg wat u nodig hebt.

Op de Digital Crown drukken

Houd de Digital Crown even ingedrukt en vertel Siri vervolgens wat u nodig hebt.

Wilt u een langere opdracht geven? Houd de Digital Crown ingedrukt totdat u klaar bent met het stellen van uw vraag.

Meer informatie over Siri gebruiken op uw Apple Watch.

Op een HomePod

Hier zijn enkele manieren waarop u met Siri kunt praten.

"Hé, Siri" zeggen

Zeg "Hé, Siri" en zeg direct daarna wat u nodig hebt.

Op de bovenkant van de HomePod drukken

Druk op de bovenkant van de HomePod en zeg wat u nodig hebt.

Wilt u een langere opdracht geven? Houd de bovenkant van HomePod ingedrukt totdat u klaar bent met het stellen van uw vraag.

HomePod is niet in alle landen en regio's beschikbaar.

Op een Mac

Hier zijn enkele manieren waarop u met Siri kunt praten.

"Hé, Siri" zeggen

Op een Mac (2018 of nieuwer) zegt u "Hé, Siri" en vervolgens wat u nodig hebt.

Op de Siri-knop drukken

• Op een MacBook Pro met een Touch Bar drukt u op de Siri-knop  op de Touch Bar en zegt u vervolgens wat u nodig hebt.
  • In macOS Sierra en hoger klikt u op de Siri-knop  in de menubalk of het Dock. Vervolgens zegt u wat u nodig hebt.
  • Om een langere opdracht te geven, houdt u de Siri-knop  ingedrukt totdat u klaar bent met het stellen van uw vraag.

Als Siri niet automatisch sluit, klikt u op 'Sluit'  in het venster.

Lees meer over het gebruik van Siri op een Mac.

Op een Apple TV

Houd de Siri-knop op de Siri Remote ingedrukt, zeg wat u nodig hebt en laat vervolgens de Siri-knop los.

Lees meer over het gebruik van Siri op uw Apple TV.

Meer doen met Siri

Ontdek nieuwe manieren om Siri te gebruiken, van het zoeken van informatie tot assistentie bij alledaagse taken.

De beschikbaarheid van Siri en de functies verschillen per taal, land en regio. Meer informatie over welke Siri-functies in uw land of regio worden ondersteund in iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS.