HDMI-apparaten aansluiten op een Mac

U kunt een HDMI-kabel of -adapter gebruiken om een Mac-computer aan te sluiten op een HD-tv, een beeldscherm of ander HDMI-apparaat.

Mac-computers met een van de hieronder genoemde poorten kunnen worden aangesloten op HDMI-apparaten. Lees hier hoe u de poorten op een Mac identificeert.

Mac-computers die zijn voorzien van een HDMI-poort, voldoen aan HDMI 1.4b en ondersteunen:

• Minimaal 1080p-video via HDMI. Sommige Mac-modellen ondersteunen hogere resoluties wanneer ze zijn aangesloten op 4K-beeldschermen, 5K-beeldschermen en Ultra HD-tv's
  • 8-kanaals, 24-bits audio bij 192kHz, Dolby Surround 5.1 en traditionele stereo
  • HDCP-gecodeerd afspelen via iTunes en QuickTime Player (versie 10). Safari in macOS Sierra of nieuwer ondersteunt eveneens HDCP-gecodeerd afspelen, als de webpagina geschikt is voor HTML5 en als de inhoud geschikt is voor FairPlay Streaming en wordt geleverd door gebruik te maken van Media Source Extensions of HTTP Live Streaming.

Als u een adapter gebruikt, moet u specificaties van de adapter controleren voor informatie over de ondersteunde resoluties en andere gegevens.

Na het aansluiten van een apparaat

Als een Mac de HD-tv, het beeldscherm of ander HDMI-apparaat niet herkent nadat deze erop zijn aangesloten:

1. Schakel het HDMI-apparaat uit terwijl de Mac is ingeschakeld.
  2. Koppel de HDMI-kabel los van de Mac en sluit deze vervolgens opnieuw aan.
  3. Schakel het HDMI-apparaat in.

Als het videobeeld op de HD-tv of het beeldscherm buiten de randen van het scherm valt, opent u het voorkeurenpaneel voor 'Beeldschermen' en past u de Onderscan-schuifregelaar aan om het beeld passend te krijgen. Gebruik een van deze methoden om het voorkeurenpaneel voor 'Beeldschermen' te openen:

• Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beeldschermen'.
  • Druk op Shift-Command-A om de map 'Programma's' te openen. Dubbelklik vervolgens op 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beeldschermen'.
  • Als uw toetsenbord regelaars voor helderheid heeft, drukt u op Option–Helderheid omhoog of Option–Helderheid omlaag.

Als een HDMI-apparaat geen audiosignaal ontvangt van de Mac:

• Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Geluid'. Controleer in het Uitvoer-venster of het gewenste HDMI-apparaat is geselecteerd.
  • Als u een apparaat aansluit via een Mini DisplayPort-adapter, controleert u of de Mac audio-uitvoer via Mini DisplayPort ondersteunt.
  • Als u een apparaat aansluit op een Mac mini, koppelt u alle audio-apparaten los die mogelijk zijn aangesloten op de computer via de poort voor audio-uitvoer.

Als de Mac in de sluimerstand gaat tijdens het afspelen of pauzeren van een video, ziet u mogelijk een HDCP-fout. Stop de app waarmee u de video afspeelt en open deze dan opnieuw. Als de fout blijft optreden, kiest u het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Energiestand' om de instellingen aan te passen zodat het beeldscherm niet in de sluimerstand gaat.

Meer informatie

• Als de Mac is uitgerust met een HDMI-poort, kunt u de Apple HDMI-naar-DVI-adapter gebruiken om deze aan te sluiten op een DVI-beeldscherm.
  • Mac-computers bieden geen ondersteuning voor het gebruik van CEC (Consumer Electronics Control) om HDMI-apparaten te bedienen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.