De machtiging voor een computer intrekken met iTunes

Zorg ervoor dat u de machtiging voor een Mac of pc intrekt alvorens deze te verkopen, weg te geven of in te leveren voor service of voordat u grote upgrades van de hardware uitvoert.

Als u de machtiging voor een computer intrekt, heeft deze geen toegang meer tot bepaald materiaal dat u hebt gekocht in de iTunes Store, iBooks Store of App Store (zoals muziek, films, tv-programma's, apps en boeken). U verliest geen materiaal en er wordt niets verwijderd van de computer. Als u de machtiging voor een computer intrekt, voorkomt u alleen dat deze toegang heeft tot beschermd materiaal. U kunt later opnieuw een machtiging voor de computer verlenen.

U moet de machtiging voor een computer intrekken voordat u:

• De computer verkoopt of weggeeft.
  • De computer inlevert voor service.
  • Grote upgrades uitvoert.

Als de computer niet werkt of u deze niet bij u hebt, moet u de machtiging voor alle computers intrekken en vervolgens opnieuw een machtiging verlenen voor de computers die u nog steeds gebruikt. U hoeft de machtiging voor de iPhone, iPad of iPod touch niet in te trekken, maar u moet wel de iOS-apparaten ontkoppelen van uw Apple ID. De iOS-apparaten gebruiken geen beschikbare machtigingen.

De beschikbaarheid en functies van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

Controleren hoeveel computers u hebt gemachtigd

Om iTunes automatisch te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie' vanaf uw computer, klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Typ uw wachtwoord en druk op Return of Enter op het toetsenbord of klik op 'Toon account'.

Op de pagina 'Accountinformatie':

In het gedeelte 'Apple ID-overzicht' ziet u naast 'Computerautorisaties' het aantal computers dat u hebt gemachtigd. U ziet de naam van die computers niet.

De machtiging voor een enkele computer intrekken

1. Open iTunes op de computer waarvoor u de machtiging wilt intrekken.
  2. Kies in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster 'Account' > 'Machtigingen' > 'Trek machtiging voor deze computer in'.
  3. Voer uw Apple ID en wachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd.
  4. Klik op 'Trek machtiging in'.

Windows-gebruikers

Als u de machtiging voor de computer niet hebt ingetrokken voordat u Windows opnieuw hebt geïnstalleerd of een upgrade van het RAM, de harde schijf of andere systeemonderdelen hebt uitgevoerd, gebruikt de computer mogelijk meerdere machtigingen. Probeer de machtiging voor de computer enkele keren in te trekken totdat deze niet langer is gemachtigd. Machtig daarna de computer opnieuw. Hierdoor gebruikt deze slechts één machtiging.

De machtiging voor alle computers intrekken

Als u de machtiging voor een computer moet intrekken maar geen toegang hebt tot deze computer, moet u de machtiging voor alle computers intrekken. Deze optie is beschikbaar nadat u twee computers met uw Apple ID hebt gemachtigd. U kunt de machtiging voor alle computers één keer per jaar intrekken.

U moet de machtigingen op alle computers intrekken als:

• Een computer niet meer werkt.
  • U een computer hebt verkocht of weggegeven zonder eerst de machtiging ervoor in te trekken.

De machtiging voor alle computers intrekken:

Om iTunes automatisch te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie' vanaf uw computer, klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Typ uw wachtwoord en druk op Return of Enter op het toetsenbord of klik op 'Toon account'.

Op de pagina 'Accountinformatie':

Scrol naar het gedeelte 'Apple ID-overzicht'. Klik rechts van 'Computerautorisaties' op 'Trek alle machtigingen in'.

De knop 'Trek alle machtigingen' in wordt alleen weergegeven als u meer dan twee gemachtigde computers hebt. Als u de knop 'Trek alle machtigingen in' niet ziet, hebt u maar één gemachtigde computer.

U verliest geen materiaal wanneer u alle machtigingen intrekt

U verliest geen materiaal wanneer u de machtiging voor een enkele computer intrekt. Hetzelfde geldt wanneer u de machtiging voor alle computers intrekt. U hebt op die computers gewoon geen toegang tot het materiaal dat u in iTunes hebt aangeschaft totdat u deze opnieuw machtigt. U hebt de computer nodig om deze opnieuw te machtigen.

Na het intrekken van machtigingen

Machtig elke computer opnieuw die u met iTunes wilt gebruiken:

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Account' > 'Machtigingen' > 'Machtig deze computer' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  3. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.
  4. Klik op Machtig.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.