FaceTime gebruiken met uw iPhone of iPad

Lees hier meer over het gebruik van FaceTime voor video- en audiogesprekken op de iPhone of iPad.

Een iPhone naast een iPad. Op beide apparaten wordt een actief FaceTime-videogesprek weergegeven.

U kunt FaceTime gebruiken via wifi1 of via een mobiel netwerk op ondersteunde iOS- of iPadOS-apparaten.2 FaceTime is niet beschikbaar of wordt mogelijk niet weergegeven op apparaten die zijn aangeschaft in de Verenigde Arabische Emiraten. FaceTime-groepsgesprekken en FaceTime-audio zijn niet beschikbaar in het vasteland van China op iPhone en Cellular-modellen van iPad.

FaceTime inschakelen

Open de FaceTime-app en log in met uw Apple ID. U kunt dit ook doen via 'Instellingen' > 'FaceTime'.

iPhone met het scherm met FaceTime-instellingen, met FaceTime ingeschakeld.

Als u een iPhone gebruikt, wordt uw telefoonnummer automatisch geregistreerd door FaceTime.

Als u een iPhone of iPad gebruikt, kunt u uw e-mailadres registreren:

1. Open Instellingen.
  2. Tik op 'FaceTime' en vervolgens op 'Gebruik je Apple ID voor FaceTime'.
  3. Log in met uw Apple ID.

Een FaceTime-gesprek voeren

Als u een FaceTime-gesprek wilt beginnen, hebt u het telefoonnummer of het geregistreerde e-mailadres van de andere persoon nodig. U kunt op een aantal manieren een FaceTime-gesprek beginnen:

iPhone met de Telefoon-app tijdens een gesprek met Jane Appleseed. De FaceTime-knop bevindt zich in de tweede rij symbolen in het midden van het scherm.

• Tik in de FaceTime-app op 'Nieuwe FaceTime' en typ het telefoonnummer of e-mailadres van de andere persoon. Tik op het nummer of adres en tik vervolgens op de audioknop  of op  FaceTime.
  • Als u het telefoonnummer of e-mailadres van de persoon hebt bewaard in Contacten3, kunt u de naam van die persoon beginnen te typen en erop tikken zodra de naam wordt weergegeven. Tik vervolgens op de audioknop  of op  FaceTime.
  • U kunt tijdens een telefoongesprek ook een FaceTime-videogesprek starten op uw iPhone. Tik op het FaceTime-symbool in de Telefoon-app om over te schakelen naar FaceTime.

Lees hoe u een memoji kunt maken en gebruiken tijdens uw FaceTime-videogesprekken

Een FaceTime-audiogesprek beantwoorden met wisselgesprek

Bij een inkomend telefoongesprek of FaceTime-audiogesprek kunt u kiezen uit de volgende opties:

iPhone met een inkomend gesprek tijdens een actief gesprek. De knoppen 'Stop en neem op', 'Weiger' en 'In wacht en neem op' bevinden zich onderaan het scherm.

• 'Stop en neem op': beëindig het huidige gesprek en accepteer het inkomende gesprek.
  • 'In wacht en neem op': accepteer het inkomende gesprek en zet het huidige gesprek in de wacht.
  • 'Weiger': weiger het inkomende gesprek.

Een FaceTime-gesprek verplaatsen naar een ander apparaat

Op elk apparaat moet iOS 16, iPadOS 16.1, macOS Ventura of hoger worden gebruikt

U kunt FaceTime-gesprekken naadloos verplaatsen van uw iPhone naar uw Mac of iPad en andersom. Wanneer u een gesprek verplaatst, wordt uw verbonden Bluetooth-headset tegelijkertijd verplaatst naar het nieuwe apparaat.

Lees hoe u een FaceTime-gesprek naar een ander apparaat verplaatst

iPadOS 16.1 en macOS Ventura komen in oktober

Met iOS 15, iPadOS 15 en hoger kunt u een link naar een FaceTime-gesprek aanmaken en de link naar anderen sturen via Berichten of Mail. Zij kunnen de link dan gebruiken om deel te nemen aan een gesprek of een oproep te starten.

Een iPhone met een concept van een nieuw uitgaand iMessage-bericht met een link naar een FaceTime-gesprek in het tekstveld.

1. Open de FaceTime-app en tik op 'Maak link aan'.
  2. Tik op 'Voeg naam toe', typ een naam voor de vergadering en tik vervolgens op 'OK'. Zo kunnen anderen zien aan welk gesprek ze deelnemen.
  3. Selecteer de persoon naar wie u de link wilt sturen of stuur de link vanuit Berichten, Mail of andere ondersteunde apps in het Deel-menu.

U kunt iedereen uitnodigen om deel te nemen aan een FaceTime-gesprek, zelfs mensen die geen Apple apparaat hebben. Ze kunnen vanuit hun browser deelnemen aan individuele gesprekken en aan FaceTime-groepsgesprekken. U kunt geen FaceTime-link aanmaken in Windows of met een apparaat dat niet van Apple is, maar u kunt wel deelnemen aan een FaceTime-gesprek als iemand een link met u deelt.

Meer informatie over het gebruik van FaceTime op internet

Het aanmaken van een link naar een FaceTime-gesprek wordt niet ondersteund op iPhone-modellen die zijn gekocht in het vasteland van China. FaceTime-links worden niet ondersteund in het vasteland van China.

Uw scherm delen

U kunt uw scherm met anderen delen in een FaceTime-gesprek om foto's te bekijken, op internet te surfen of elkaar te helpen.

Lees hoe u uw scherm kunt delen in een FaceTime-gesprek

SharePlay gebruiken om samen te kijken en luisteren

Met SharePlay kunt u in een FaceTime-gesprek samen video's bekijken, naar muziek luisteren of sportoefeningen doen door materiaal via ondersteunde apps te delen.

Ruimtelijke audio in FaceTime

Met ruimtelijke audio in FaceTime klinkt het alsof uw vrienden en familie bij u in de kamer zijn. Hun stemmen worden verspreid en klinken alsof ze uit de richting komen waarin elke persoon op het scherm is gepositioneerd, waardoor gesprekken natuurlijker verlopen.

Ruimtelijke audio wordt ondersteund op de volgende apparaten: iPhone XR, iPhone XS-modellen en nieuwer, iPad (8e generatie) en nieuwer, alle modellen van de 11-inch iPad Pro, 12,9-inch iPad Pro (3e generatie) en nieuwer, iPad Air (3e generatie) en nieuwer en iPad mini (5e generatie) en nieuwer.

Achtergrondgeluiden filteren

Als u wilt dat uw stem duidelijk te horen is in een FaceTime-gesprek en andere geluiden worden geblokkeerd, kunt u 'Stemisolatie' inschakelen. Stemisolatie geeft prioriteit aan uw stem in een FaceTime-gesprek en blokkeert het omgevingsgeluid.

1. Tijdens een FaceTime-gesprek opent u hiervoor het bedieningspaneel en tikt u vervolgens op de knop 'Microfoonmodus'.
  2. Selecteer 'Stemisolatie'.

Als u uw stem en alle geluiden om u heen wilt laten horen tijdens een FaceTime-gesprek, kunt u 'Breed spectrum' inschakelen om omgevingsgeluiden ongefilterd te laten.

1. Tijdens een FaceTime-gesprek opent u hiervoor het bedieningspaneel en tikt u vervolgens op de knop 'Microfoonmodus'.
  2. Selecteer 'Breed spectrum'.

Stemisolatie en Breed spectrum worden ondersteund op de volgende apparaten: iPhone XR, iPhone XS-modellen en nieuwer, iPad (8e generatie) en nieuwer, alle modellen van de 11-inch iPad Pro, 12,9-inch iPad Pro (3e generatie) en nieuwer, iPad Air (3e generatie) en nieuwer en iPad mini (5e generatie) en nieuwer.

De achtergrond vervagen met de portretmodus

Met iOS 15, iPadOS 15 en hoger kunt u de portretmodus inschakelen om de achtergrond automatisch te vervagen en de visuele focus op u te leggen, net zoals in de portretmodus van de Camera-app.

1. Tik tijdens een FaceTime-gesprek op uw beeld-in-beeldtegel.
  2. Tik op de knop 'Portretmodus'  in de linkerbovenhoek van uw persoonlijke videotegel.

Om de portretmodus uit te schakelen, tikt u opnieuw op de knop 'Portretmodus' .

De portretmodus in FaceTime wordt ondersteund op iPhone XS Max of nieuwer, iPad Air (3e generatie), iPad mini (5e generatie) en iPad Pro (3e generatie) en nieuwer.

Live bijschriften inschakelen tijdens een FaceTime-gesprek

Opmerking: Live bijschriften is momenteel in bèta in iOS 16 en iPadOS 16.

Tijdens een videogesprek in de FaceTime-app kunt u Live bijschriften (bèta) inschakelen om een transcriptie van het gesprek te laten weergeven op het scherm. Met sprekertoeschrijving kunt u het gesprek eenvoudiger volgen.

Lees hoe u live bijschriften inschakelt tijdens een FaceTime-gesprek

1. U kunt FaceTime op al deze apparaten gebruiken via wifi: iPhone 4 of nieuwer, iPad Pro (alle modellen), iPad 2 of nieuwer, iPad mini (alle modellen) en iPod touch (4e generatie of nieuwer; alleen iPod touch van de 5e generatie of nieuwer ondersteunt FaceTime-audiogesprekken).

2. Met een data-abonnement kunt u FaceTime ook zonder wifi gebruiken op de volgende apparaten: iPhone 4s of nieuwer, iPad Pro (alle modellen) en iPad (3e generatie of nieuwer).

3. Als u op de contactgegevens van een persoon tikt, probeert FaceTime verbinding te maken met een voor FaceTime geschikt nummer of adres dat u voor die persoon hebt bewaard. Om te voorkomen dat de verkeerde personen worden gebeld, moet u ervoor zorgen dat de gegevens van uw contacten kloppen en geen oude of ongebruikte informatie bevatten.