FaceTime gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier meer over het gebruik van FaceTime voor video- en audiogesprekken op iOS-apparaten.

Een stel dat met een vrouw praat via een FaceTime-videogesprek op een iPhone en een iPad

U kunt FaceTime gebruiken via wifi1 of via een mobiel netwerk op ondersteunde iOS-apparaten2. FaceTime is niet beschikbaar of wordt mogelijk niet weergegeven op apparaten die zijn aangeschaft of worden gebruikt in Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Pakistan. Bij iOS 11.3 en hoger is FaceTime echter wel beschikbaar op de iPhone, iPad en iPod touch in Saoedi-Arabië.

scherm waarop FaceTime-instellingen te zien zijn

FaceTime inschakelen

Open de FaceTime-app en log in met uw Apple ID. U kunt dit ook doen via 'Instellingen' > 'FaceTime'.

Als u een iPhone gebruikt, wordt uw telefoonnummer automatisch geregistreerd door FaceTime. Als u uw e-mailadres ook wilt registreren op uw iPhone, tikt u op 'Instellingen' > 'FaceTime' > 'Gebruik je Apple ID voor FaceTime' en logt u in met uw Apple ID.

Als u een iPad of iPod touch gebruikt, kunt u uw e-mailadres registreren door te tikken op 'Instellingen' > 'FaceTime' > 'Gebruik je Apple ID voor FaceTime' en vervolgens in te loggen met uw Apple ID.

scherm waarop een actief gesprek te zien is

Een FaceTime-gesprek voeren

Als u een FaceTime-gesprek wilt beginnen, hebt u het telefoonnummer of het geregistreerde e-mailadres van de andere persoon nodig. U kunt op een aantal manieren een FaceTime-gesprek beginnen:

• Tik in de FaceTime-app op het plussymbool en typ het telefoonnummer of e-mailadres van de persoon. Tik op het nummer of adres en tik vervolgens op Audio het audiosymbool van FaceTime of Video het videosymbool van FaceTime.
  • Als u het telefoonnummer of e-mailadres van de persoon hebt bewaard in uw Contacten, kunt u zijn naam invoeren en erop tikken wanneer deze wordt weergegeven. Tik vervolgens op Audio het audiosymbool van FaceTime of Video het videosymbool van FaceTime
  • U kunt tijdens een telefoongesprek ook een FaceTime-videogesprek beginnen op uw iPhone. Tik op het FaceTime-symbool in de Telefoon-app om naar FaceTime over te schakelen.

scherm waarop te zien is dat er een inkomend gesprek is terwijl een ander gesprek actief is

FaceTime-audiogesprekken in combinatie met Wisselgesprek

Als u door iemand wordt gebeld per telefoon of via FaceTime, kunt u kiezen uit de volgende opties:

• Het huidige gesprek beëindigen en het inkomende gesprek accepteren
  • Het inkomende gesprek accepteren en het huidige gesprek in de wacht zetten
  • Het inkomende gesprek afwijzen

scherm waarop een persoon te zien is die FaceTime gebruikt met een Memoji

Uw Memoji gebruiken in FaceTime

Nadat u op een iPhone X of nieuwer een Memoji hebt gemaakt die past bij uw persoonlijkheid en stemming, kunt u de Memoji gebruiken tijdens een FaceTime-videogesprek:

1. Open FaceTime en voer een gesprek.
  2. Tik wanneer het gesprek start, op het effectensymbool.
  3. Tik op de Memoji die u wilt gebruiken.
  4. Vervolg uw FaceTime-gesprek met uw aangepaste Memoji of tik op het X-symbool om door te gaan zonder Memoji of om terug te keren naar het FaceTime-menu.

Herhaal de stappen 2 t/m 4 om tijdens een FaceTime-gesprek uw Animoji of Memoji te wijzigen of te verwijderen.

1. U kunt FaceTime op al deze apparaten gebruiken via wifi: iPhone 4 of nieuwer, iPad Pro (alle modellen), iPad 2 of nieuwer, iPad mini (alle modellen) en iPod touch (4e generatie of nieuwer; alleen iPod touch van de 5e generatie of nieuwer ondersteunt FaceTime-audiogesprekken).

2. Met een data-abonnement kunt u daarnaast FaceTime zonder wifi gebruiken op de volgende apparaten: iPhone 4s of nieuwer, iPad Pro (alle modellen) en iPad (3e generatie of nieuwer).