FaceTime gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier meer over het gebruik van FaceTime voor video- en audiogesprekken op iOS-apparaten.

U kunt FaceTime via wifi gebruiken op al deze apparaten:

• iPhone 4 of hoger
  • iPad Pro (alle modellen)
  • iPad 2 of hoger
  • iPad mini (alle modellen)
  • iPod touch 4e generatie of hoger (alleen iPod touch 5e generatie of nieuwer ondersteunt FaceTime-audiogesprekken)

Als u een data-abonnement hebt, kunt u FaceTime ook zonder wifi gebruiken op al deze apparaten:

• iPhone 4s of hoger
  • iPad Pro (alle modellen)
  • iPad (3e generatie of hoger)

FaceTime is niet beschikbaar of wordt mogelijk niet weergegeven op apparaten die zijn aangeschaft of worden gebruikt in Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Pakistan.

FaceTime inschakelen

Open de FaceTime-app en log in met uw Apple ID. U kunt dit ook doen via 'Instellingen' > 'FaceTime'.

Als u een iPhone gebruikt, wordt uw telefoonnummer automatisch geregistreerd door FaceTime. Als u uw e-mailadres ook wilt registreren op uw iPhone, tikt u op 'Instellingen' > 'FaceTime' > 'Gebruik uw Apple ID voor FaceTime' en logt u in met uw Apple ID.

Als u een iPad of iPod touch gebruikt, kunt u uw e-mailadres registreren door te tikken op 'Instellingen' > 'FaceTime' > 'Gebruik uw Apple ID voor FaceTime' en vervolgens in te loggen met uw Apple ID.

Een FaceTime-gesprek voeren

Als u een FaceTime-gesprek wilt beginnen, hebt u het telefoonnummer of het geregistreerde e-mailadres van de andere persoon nodig. U kunt op een aantal manieren een FaceTime-gesprek beginnen:

• Voer in de FaceTime-app het telefoonnummer of het e-mailadres van de andere persoon in en tik dan op het FaceTime-videosymbool FaceTime-videosymbool of -audiosymbool FaceTime-audiosymbool
  • Als u het telefoonnummer of het e-mailadres van de andere persoon hebt bewaard in Contacten, kunt u diens naam invoeren en vervolgens op het video- of audiosymbool tikken.
  • U kunt tijdens een telefoongesprek ook een FaceTime-videogesprek beginnen op uw iPhone. Tik tijdens het telefoongesprek op het FaceTime-symbool om verder te spreken via FaceTime.

FaceTime-audiogesprekken in combinatie met Wisselgesprek

Als u iOS 8 of hoger hebt, kunt u tijdens een FaceTime-audiogesprek Wisselgesprek gebruiken. Als u door iemand wordt gebeld per telefoon of via FaceTime, kunt u het volgende doen:

• Het huidige gesprek beëindigen en het inkomende gesprek accepteren
  • Het inkomende gesprek accepteren en het huidige gesprek in de wacht zetten
  • Het inkomende gesprek afwijzen

Meer hulp