FaceTime gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier meer over het gebruik van FaceTime voor video- en audiogesprekken op de iPhone, iPad of iPod touch.

U kunt FaceTime gebruiken via wifi1 of via een mobiel netwerk op ondersteunde iOS-apparaten2. FaceTime is niet beschikbaar of wordt mogelijk niet weergegeven op apparaten die zijn aangeschaft of worden gebruikt in Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Pakistan. Met iOS 11.3 en hoger is FaceTime echter wel beschikbaar op de iPhone, iPad en iPod touch in Saoedi-Arabië.

FaceTime inschakelen

Open de FaceTime-app en log in met uw Apple ID. U kunt dit ook doen via 'Instellingen' > 'FaceTime'.

Als u een iPhone gebruikt, wordt uw telefoonnummer automatisch geregistreerd door FaceTime. Als u uw e-mailadres ook wilt registreren op uw iPhone, tikt u op 'Instellingen' > 'FaceTime' > 'Gebruik je Apple ID voor FaceTime' en logt u in met uw Apple ID.

Als u een iPad of iPod touch gebruikt, kunt u uw e-mailadres registreren door te tikken op 'Instellingen' > 'FaceTime' > 'Gebruik je Apple ID voor FaceTime' en vervolgens in te loggen met uw Apple ID.

scherm met actief gesprek

Een FaceTime-gesprek voeren

Als u een FaceTime-gesprek wilt beginnen, hebt u het telefoonnummer of het geregistreerde e-mailadres van de andere persoon nodig. U kunt op een aantal manieren een FaceTime-gesprek beginnen:

• Tik in de FaceTime-app op het plusteken  en typ het telefoonnummer of e-mailadres van de andere persoon. Tik op het nummer of adres en vervolgens op 'Audio'  of 'Video' .
  • Als u het telefoonnummer of e-mailadres van de persoon hebt bewaard in Contacten, kunt u de naam van die persoon beginnen te typen en erop tikken zodra de naam wordt weergegeven. Vervolgens tikt u op 'Audio'  of 'Video' .
  • U kunt tijdens een telefoongesprek ook een FaceTime-videogesprek starten op uw iPhone. Tik op het FaceTime-symbool in de Telefoon-app om over te schakelen naar FaceTime.

scherm met een inkomend gesprek tijdens een ander actief gesprek

FaceTime-audiogesprekken in combinatie met Wisselgesprek

Als u door iemand wordt gebeld per telefoon of via FaceTime, kunt u kiezen uit de volgende opties:

• Het huidige gesprek beëindigen en het inkomende gesprek accepteren
  • Het inkomende gesprek accepteren en het huidige gesprek in de wacht zetten
  • Het inkomende gesprek afwijzen

scherm met een persoon die FaceTime gebruikt met een Memoji

Uw Memoji gebruiken in FaceTime

Op een iPhone X of nieuwer of een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) kunt u een Memoji maken die past bij uw persoonlijkheid en stemming en de Memoji vervolgens gebruiken tijdens een FaceTime-videogesprek:

1. Open FaceTime en start een gesprek.
  2. Wanneer het gesprek begint, tikt u op de effectenknop .
  3. Tik op de Memoji die u wilt gebruiken.
  4. Vervolg uw FaceTime-gesprek met uw aangepaste Memoji of tik op de X-knop  om door te gaan zonder Memoji of om terug te keren naar het FaceTime-menu.

Als u een andere Animoji of Memoji wilt gebruiken of als u deze wilt verwijderen tijdens een FaceTime-gesprek, herhaalt u de stappen 2-4.

FaceTime Live Photos gebruiken

In iOS 12.1.4 kunt u tijdens een FaceTime-videogesprek opnamen maken van uw vrienden en familie met behulp van Live Photos. Dit doet u als volgt:

1. Start een FaceTime-videogesprek.
  2. Tik op de sluiterknop  om een foto te maken.
  3. Ga naar de Foto's-app en zoek de opgeslagen foto's.

Om FaceTime Live Photos te kunnen bewaren, moeten alle deelnemers iOS 12.1.4 hebben. Niet alle functies van FaceTime Live Photos zijn beschikbaar met eerdere versies van iOS. FaceTime Live Photos werkt niet met iOS 11.

1. U kunt FaceTime op al deze apparaten gebruiken via wifi: iPhone 4 of nieuwer, iPad Pro (alle modellen), iPad 2 of nieuwer, iPad mini (alle modellen) en iPod touch (4e generatie of nieuwer; alleen iPod touch van de 5e generatie of nieuwer ondersteunt FaceTime-audiogesprekken).

2. Met een data-abonnement kunt u FaceTime ook zonder wifi gebruiken op de volgende apparaten: iPhone 4s of nieuwer, iPad Pro (alle modellen) en iPad (3e generatie of nieuwer).