Keynote Remote gebruiken om een Keynote-presentatie te bedienen

Met behulp van Keynote Remote kun je een Keynote-presentatie bedienen vanaf een iPhone, iPad of iPod touch.

De vereisten controleren

Keynote Remote maakt deel uit van Keynote voor iPhone en iPad. Als je Keynote Remote wilt gebruiken om je presentatie te bedienen, heb je het volgende nodig:

• Een iPhone, iPad of iPod touch met Keynote 2.1 of nieuwer voor iPhone of iPad

• Een Mac met Keynote voor Mac 6.1 of nieuwer

• Een extern apparaat dat is gekoppeld aan je Mac of een andere iPhone, iPad of iPod touch

Keynote Remote koppelen met een Mac

Je kunt je presentatie op de Mac afspelen en deze op afstand bedienen met je iPhone, iPad of iPod touch.

1. Schakel wifi in op je iPhone of iPad en schakel wifi in op je Mac.

2. Open Keynote op de Mac.

3. Selecteer in de menubalk 'Keynote' > 'Instellingen' (of 'Voorkeuren'), klik op 'Afstandsbedieningen' en selecteer het selectievak 'Schakel in'.

4. Open de Keynote-app op de iPhone of iPad en tik vervolgens op de Keynote Remote-knopGeen alt opgegeven voor afbeelding in de werkbalk. Als je de Keynote Remote-knop niet ziet, tik je op de Terug-knopGeen alt opgegeven voor afbeelding en vervolgens op de Keynote Remote-knop.

5. Tik op de iPhone of iPad op 'Ga door'.

6. Klik op de Mac op 'Koppel' naast de naam van je iPhone of iPad.

7. Controleer of de getoonde viercijferige toegangscodes op beide apparaten gelijk zijn en klik vervolgens op 'Bevestig' op de Mac.

Je hebt de apparaten nu gekoppeld. Lees hier hoe je Keynote Remote gebruikt.

Keynote Remote koppelen met een andere iPhone of iPad

Je kunt je presentatie op een iPhone of iPad afspelen en deze op afstand bedienen met een ander apparaat.

1. Wifi op beide apparaten inschakelen.

2. Open de Keynote-presentatie op het apparaat waarop de presentatie staat.

3. Tik op de Meer-knopGeen alt opgegeven voor afbeelding in de werkbalk, tik op 'Afstandsbediening toestaan' en schakel vervolgens 'Afstandsbedieningen inschakelen' in.

4. Open de Keynote-app op het apparaat dat je als afstandsbediening wilt gebruiken.

5. Tik op de Keynote Remote-knopGeen alt opgegeven voor afbeelding in de werkbalk. Als je de Keynote Remote-knop niet ziet, tik je op de Terug-knopGeen alt opgegeven voor afbeelding en vervolgens op de Keynote Remote-knop.

6. Tik op de iPhone of iPad op 'Ga door'.

7. Tik op het presentatieapparaat op 'Koppel' naast de naam van het apparaat dat je als afstandsbediening gebruikt.

8. Controleer of de getoonde viercijferige toegangscodes op beide apparaten gelijk zijn en klik op 'Bevestig'.

Je hebt de apparaten nu gekoppeld. Lees hier hoe je Keynote Remote gebruikt.

Keynote Remote gebruiken

1. Wanneer je Keynote Remote hebt gekoppeld met je Mac, iPhone of iPad, volg je de stappen hieronder om je presentatie te bedienen.

2. Schakel wifi in op je iPhone of iPad en schakel wifi in op je Mac.

3. Open de Keynote-presentatie op het apparaat waarop de presentatie staat.

4. Open op het Keynote Remote-apparaat de Keynote-app en tik vervolgens op de Keynote Remote-knopGeen alt opgegeven voor afbeelding. Als je de Keynote Remote-knop niet ziet, tik je op de Terug-knop Terug-knop en vervolgens op de Keynote Remote-knop.

5. Tik op 'Speel af' en kies wat je wilt doen:

• Om een andere lay-out te gebruiken, tik je op de knop Lay-outGeen alt opgegeven voor afbeelding en selecteer je vervolgens een optie.

• Om naar de volgende of vorige dia te gaan, veeg je naar rechts of naar links.

• Om delen van een dia tijdens een presentatie te markeren of er naar te wijzen, tik je op de knop MarkerenGeen alt opgegeven voor afbeelding en selecteer je vervolgens een optie. Om de markeerstift te sluiten, tik je op de knop SluitenGeen alt opgegeven voor afbeelding.

6. Tik op de knop 'Sluit' of veeg omlaag met twee vingers om de presentatie te beëindigen.

Als de verbinding tussen je apparaten wegvalt, verbind je de Mac en de iPhone of iPad met hetzelfde wifinetwerk