Keynote Remote gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Met behulp van Keynote Remote kunt u een Keynote-presentatie bedienen vanaf een iOS-apparaat.

Controleer de vereisten

Keynote Remote maakt deel uit van Keynote voor iOS. Als u Keynote Remote wilt gebruiken om uw presentatie te bedienen, hebt u het volgende nodig:

• Een iOS-apparaat met Keynote voor iOS 2.1 of hoger
  • Een Mac met Keynote voor Mac 6.1 of hoger
  • Een extern apparaat dat is gekoppeld aan uw Mac of een ander iOS-apparaat.

Keynote Remote koppelen met een Mac

U kunt een presentatie afspelen op een Mac en op afstand bedienen met uw iOS-apparaat.

1. Zorg dat wifi is ingeschakeld op uw Mac en uw iOS-apparaat.
  2. Open Keynote op de Mac.
  3. Selecteer in de menubalk 'Keynote' > 'Voorkeuren', klik op 'Afstandsbedieningen' en selecteer het selectievak 'Schakel in'.
  4. Open de Keynote-app op het iOS-apparaat en tik op Keynote Remote-knop in de knoppenbalk. Als u Keynote Remote-knop niet ziet, tikt u op 'Presentaties' of op Terug-knop en vervolgens op Keynote Remote-knop.
  5. Als dit de eerste keer is dat u een koppeling maakt met deze Keynote Remote, tikt u op 'Ga door' en vervolgens op 'Voeg een apparaat toe'. Als dit niet de eerste koppeling met deze Keynote Remote is, tikt u op 'Apparaten' en vervolgens op 'Voeg een apparaat toe'.
  6. Klik op de Mac op 'Koppel' naast de naam van uw iOS-apparaat.
  7. Controleer of de getoonde viercijferige toegangscodes op uw Mac en iOS-apparaat gelijk zijn en klik vervolgens op 'Bevestig'.

U hebt nu uw iOS-apparaat gekoppeld. Lees hier hoe u Keynote Remote gebruikt.

Keynote Remote koppelen met een ander iOS-apparaat

U kunt een presentatie afspelen op een iOS-apparaat en op afstand bedienen vanaf een ander iOS-apparaat.

1. Zorg dat wifi is ingeschakeld op beide iOS-apparaten.
  2. Open de Keynote-presentatie op het presentatieapparaat.
  3. Tik op Tools-knop in de knoppenbalk, tik op 'Sta afstandsbediening toe' en schakel 'Schakel afstandsbedieningen in' in.
  4. Open de Keynote-app op het apparaat dat u als afstandsbediening wilt gebruiken.
  5. Tik op Keynote Remote-knop in de knoppenbalk. Als u Keynote Remote-knop niet ziet, tikt u op 'Presentaties' of op Terug-knop en vervolgens op Keynote Remote-knop.
  6. Als dit de eerste keer is dat u een koppeling maakt met deze Keynote Remote, tikt u op 'Ga door' en vervolgens op 'Voeg een apparaat toe'. Als dit niet de eerste koppeling met deze Keynote Remote is, tikt u op 'Apparaten' en vervolgens op 'Voeg een apparaat toe'.
  7. Tik op het presentatieapparaat op 'Koppel' naast de naam van het apparaat dat u als afstandsbediening gebruikt.
  8. Controleer of de getoonde viercijferige toegangscodes op beide iOS-apparaten gelijk zijn en klik op 'Bevestig'.

U hebt de iOS-apparaten nu gekoppeld. Lees hier hoe u Keynote Remote gebruikt.

Keynote Remote gebruiken

Wanneer u uw Keynote Remote hebt verbonden met uw Mac of iOS-apparaat, volgt u de stappen hieronder om uw presentatie te bedienen.

1. Schakel wifi in op uw Mac en uw iOS-apparaat.*
  2. Open de Keynote-presentatie op uw Mac of iOS-apparaat.
  3. Open de Keynote-app op het Keynote Remote-apparaat en tik vervolgens op Keynote Remote. Als u Keynote Remote niet ziet, tikt u op 'Presentaties' of Terug-knop en vervolgens op Keynote Remote.
  4. Tik op 'Speel af' en kies wat u wilt doen:
    • Als u een andere lay-out wilt gebruiken, tikt u op Lay-out-knop en selecteert u een van de opties.
    • Om naar de volgende of vorige dia te gaan, veegt u naar rechts of naar links.
    • U kunt tijdens de presentatie delen van een dia markeren of aanwijzen door op Markeer-knop te tikken en een van de opties te kiezen. Tik op  om te stoppen met markeren.
    • Tik op  of veeg omlaag met twee vingers om de presentatie te beëindigen.

Meer informatie

* Als de verbinding tussen uw apparaten wegvalt, verbindt u beide apparaten (Mac of iOS-apparaat) met hetzelfde wifinetwerk. Als er geen wifinetwerk beschikbaar is, gebruikt u Bluetooth. U schakelt Bluetooth in op uw iOS-apparaat door in Instellingen te tikken op 'Bluetooth' en Bluetooth in te schakelen. Op de Mac schakelt u Bluetooth in door in Systeemvoorkeuren te klikken op 'Bluetooth' en vervolgens op 'Schakel Bluetooth in'.