Keynote Remote gebruiken om een Keynote-presentatie te bedienen

Met behulp van Keynote Remote kunt u een Keynote-presentatie bedienen vanaf een iPhone, iPad of iPod touch.

Controleer de vereisten

Keynote Remote maakt deel uit van Keynote voor iPhone en iPad. Als u Keynote Remote wilt gebruiken om uw presentatie te bedienen, hebt u het volgende nodig:

• Een iPhone, iPad of iPod touch met Keynote 2.1 of hoger voor iPhone of iPad
  • Een Mac met Keynote voor Mac 6.1 of hoger
  • Een extern apparaat dat is gekoppeld aan uw Mac of een andere iPhone, iPad of iPod touch.

Keynote Remote koppelen met een Mac

U kunt uw presentatie op de Mac afspelen en deze op afstand bedienen met uw iPhone, iPad of iPod touch.

1. Schakel wifi in op uw iPhone of iPad en schakel wifi in op uw Mac.
  2. Open Keynote op de Mac.
  3. Selecteer in de menubalk 'Keynote' > 'Voorkeuren', klik op 'Afstandsbedieningen' en selecteer het selectievak 'Schakel in'.
  4. Open de Keynote-app op de iPhone of iPad en tik op de Keynote Remote-knop  in de knoppenbalk. Als u de Keynote Remote-knop niet ziet, tikt u op 'Presentaties' of op de Terug-knop  en vervolgens op de Keynote Remote-knop.
  5. Tik op de iPhone of iPad op 'Ga door'.
  6. Klik op de Mac op 'Koppel' naast de naam van uw iPhone of iPad.
  7. Controleer of de getoonde viercijferige toegangscodes op beide apparaten gelijk zijn en klik vervolgens op 'Bevestig' op de Mac.

U hebt de apparaten nu gekoppeld. Lees hier hoe u Keynote Remote gebruikt

Keynote Remote koppelen met een andere iPhone of iPad

U kunt een presentatie afspelen op een iPhone of iPad en op afstand bedienen vanaf een ander apparaat.

1. Schakel wifi in op beide apparaten.
  2. Open de Keynote-presentatie op het apparaat waarop de presentatie staat.
  3. Tik op de knop 'Meer'  in de knoppenbalk, tik op 'Sta afstandsbediening toe' en schakel 'Schakel in' in.
  4. Open de Keynote-app op het apparaat dat u als afstandsbediening wilt gebruiken.
  5. Tik op de Keynote Remote-knop  in de knoppenbalk. Als u de Keynote Remote-knop niet ziet, tikt u op 'Presentaties' of op de Terug-knop  en vervolgens op de Keynote Remote-knop.
  6. Tik op de iPhone of iPad op 'Ga door'.
  7. Tik op het presentatieapparaat op 'Koppel' naast de naam van het apparaat dat u als afstandsbediening gebruikt.
  8. Controleer of de getoonde viercijferige toegangscodes op beide apparaten gelijk zijn en klik op 'Bevestig'.

U hebt de apparaten nu gekoppeld. Lees hier hoe u Keynote Remote gebruikt.

Gebruik Keynote Remote

1. Wanneer u Keynote Remote hebt gekoppeld met uw Mac, iPhone of iPad, volgt u de stappen hieronder om uw presentatie te bedienen.
  2. Schakel wifi in op uw iPhone of iPad en schakel wifi in op uw Mac.
  3. Open de Keynote-presentatie op het apparaat waarop de presentatie staat.
  4. Open de Keynote-app op het Keynote Remote-apparaat en tik vervolgens op de Keynote Remote-knop . Als u de Keynote Remote-knop niet ziet, tikt u op 'Presentaties' of op de Terug-knop Terug-knop en vervolgens op de Keynote Remote-knop.
  5. Tik op 'Speel af' en kies wat u wilt doen:
    • Als u een andere lay-out wilt gebruiken, tikt u op de Lay-out-knop  en selecteert u een van de opties.
    • Om naar de volgende of vorige dia te gaan, veegt u naar rechts of naar links.
    • U kunt tijdens de presentatie delen van een dia markeren of aanwijzen door op de Markeer-knop  te tikken en een van de opties te kiezen. Tik op de knop 'Sluit' om te stoppen met markeren.
  6. Tik op de knop 'Sluit' of veeg omlaag met twee vingers om de presentatie te beëindigen.

Als de verbinding tussen uw apparaten wegvalt, verbindt u de Mac en de iPhone of iPad met hetzelfde wifinetwerk. Als er geen wifinetwerk beschikbaar is, gebruikt u Bluetooth. U schakelt Bluetooth in op uw iPhone, iPad of iPod touch door in Instellingen te tikken op 'Bluetooth' en Bluetooth in te schakelen. Op de Mac schakelt u Bluetooth in door in Systeemvoorkeuren te klikken op 'Bluetooth' en vervolgens op 'Schakel Bluetooth in'.