Muziek, films en tv-programma's verwijderen van uw apparaat

Verwijder materiaal dat u hebt gedownload naar uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of Android-apparaat.

Muziek en muziekvideo's verwijderen

• Om muziek van een iPhone, iPad of iPod touch te verwijderen, gebruikt u de Apple Music-app of de Instellingen-app.
  • Om muziek van een Mac of Android-apparaat te verwijderen, gebruikt u de Apple Music-app.

Items verwijderen in de Apple Music-app

1. Open de Apple Music-app en zoek het item dat u wilt verwijderen. Als u de downloadknop  ziet staan naast het item, wordt het item bewaard in de cloud en niet op uw apparaat. Als items in de cloud worden bewaard, nemen ze geen opslagruimte op uw apparaat in beslag.
  2. Op een Mac plaatst u de aanwijzer op het item en klikt u op de knop 'Meer opties'  die verschijnt.
    Op een iPhone, iPad of Android-telefoon houdt u het item dat u wilt verwijderen ingedrukt.
  3. Tik of klik op 'Verwijder'.
    iPhone met het menu met 'Verwijder'.
  4. Kies 'Verwijder' of 'Verwijder download' in het menu dat wordt weergegeven. U kunt ook 'Verwijder uit bibliotheek' kiezen om het item te verwijderen van alle apparaten die u met Apple Music gebruikt.

Muziek verwijderen in Instellingen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Instellingen.
  2. Tik op 'Algemeen' en tik vervolgens op 'iPhone-opslag' of 'iPad-opslag'.
  3. Scrol naar 'Muziek' en tik erop.
  4. Veeg naar links op een artiest, album of nummer. Of als u alle muziek wilt verwijderen, veegt u naar links op 'Alle nummers'.
  5. Tik op 'Verwijder'.
    iPhone waarop u ziet wat er gebeurt als u naar links veegt op de artiest The Jonas Brothers en de optie om te verwijderen verschijnt.

Meer over het verwijderen van muziek die u hebt gekocht

Als u een item van uw apparaat hebt verwijderd en u niet wilt dat het item naar uw apparaat wordt gestreamd of in de cloud verschijnt, verbergt u het item

Als u een computer en een USB-kabel hebt gebruikt om de muziek of muziekvideo's handmatig met uw iPhone, iPad of iPod touch te synchroniseren, schakelt u synchroniseren uit

Films en tv-programma's verwijderen

• Om video's te verwijderen die u hebt gedownload op een iPhone, iPad of iPod touch, gebruikt u de Apple TV-app of de Instellingen-app.
  • Om video's te verwijderen die u hebt gedownload op een Mac, gebruikt u de Apple TV-app.

Items verwijderen in de Apple TV-app

1. Open de Apple TV-app.
  2. Tik of klik op 'Bibliotheek'.
  3. Om een item te verwijderen van een Mac, plaatst u de aanwijzer op het item, klikt u op de knop 'Meer opties'  en klikt u vervolgens op 'Verwijder download'.
    Om een item te verwijderen op een iPhone, iPad of iPod touch, tikt u op 'Gedownload', veegt u naar links op het item, tikt u op 'Verwijder' en vervolgens op 'Verwijder download'.
    iPhone waarop u ziet wat er gebeurt als u naar links veegt op een film die of tv-programma dat u hebt gedownload en de optie om te verwijderen verschijnt.

Films of tv-programma's verwijderen in Instellingen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Instellingen.
  2. Tik op 'Algemeen' en tik vervolgens op 'iPhone-opslag' of 'iPad-opslag'.
  3. Scrol naar 'TV', tik erop en tik vervolgens op 'Bekijk Apple TV-downloads'. Als u 'Bekijk Apple TV-downloads' niet ziet, hebt u niets gedownload naar het apparaat.
  4. Zoek de film die, het programma dat of de aflevering die u wilt verwijderen, veeg naar links en tik op 'Verwijder'.
    iPhone waarop u ziet wat er gebeurt als u naar links veegt op een film die of tv-programma dat u hebt gedownload en de optie om te verwijderen verschijnt.

Als u uw films of tv-programma's niet kunt verwijderen

Als u de downloadknop  ziet staan naast het item, wordt het item bewaard in de cloud en neemt het geen opslag in beslag op uw apparaat. Als u niet wilt dat het item in de cloud verschijnt, verbergt u het item.

Als u een computer en een USB-kabel hebt gebruikt om films en tv-programma's handmatig met uw iPhone, iPad of iPod touch te synchroniseren, schakelt u synchroniseren uit

Films die u hebt gehuurd, worden automatisch verwijderd aan het einde van de huurperiode.