Als u Airplay niet kunt gebruiken of het scherm van uw apparaat niet synchroon kunt weergeven

Als u geen materiaal kunt streamen met AirPlay, het scherm van uw iOS-apparaat of Mac niet synchroon kunt weergeven op de Apple TV of een ander probleem hebt met AirPlay, lees dan wat u moet doen.

Zorg ervoor dat uw apparaten ingeschakeld en in de buurt zijn

Controleer of uw voor AirPlay geschikte apparaten zijn ingeschakeld.Als de Apple TV in de sluimerstand staat en Ethernet gebruikt, moet u de Apple TV uit de sluimerstand halen met een afstandsbediening.

Zorg ervoor dat uw voor AirPlay geschikte apparaat in de buurt is van het apparaat waar u vanaf probeert te streamen. Als u geen verbinding kunt maken met een AirPlay-apparaat, kunt u het apparaat dichterbij proberen te zetten en probeert u het opnieuw.

Als u audio naar meerdere luidsprekers wilt streamen met AirPlay 2, controleert u of uw luidsprekers compatibel zijn met AirPlay 2.

Zoek naar updates

Zorg ervoor dat al uw apparaten compatibel zijn met AirPlay en zijn bijgewerkt naar de nieuwste softwareversie. Lees hoe u kunt zoeken naar updates op:

Verbind de apparaten met hetzelfde wifinetwerk

• iPhone, iPad of iPod touch: ga naar 'Instellingen' > 'Wifi'. Zorg er ook voor dat Bluetooth is ingeschakeld.
  • Apple TV: ga naar 'Instellingen' > 'Netwerk'. Controleer of de kabel is aangesloten op de router die u voor wifi gebruikt als de Apple TV Ethernet gebruikt.
  • Mac: klik op  in de menubalk.
  • HomePod: uw HomePod gebruikt hetzelfde wifinetwerk als het iOS-apparaat waarmee het was ingesteld. Als u HomePod op een ander wifinetwerk wilt aansluiten, moet u HomePod opnieuw instellen en deze opnieuw instellen met een iOS-apparaat dat is verbonden met het wifinetwerk dat u wilt gebruiken.
  • Voor AirPlay geschikte luidsprekers van derden: ga naar de website van de fabrikant om te leren hoe u ze kunt aansluiten op uw wifinetwerk.

Uw AirPlay-instellingen controleren

Als u niet via AirPlay kunt streamen naar een Apple TV of HomePod, controleert u de AirPlay-instellingen voor dat apparaat.

Als u een Mac of een pc gebruikt, kunt u AirPlay niet naar HomePod streamen als u 'Alleen personen die deze woning delen' selecteert.

Nog steeds hulp nodig?

Lees wat u moet doen als u nog een probleem hebt met AirPlay.

Als de muziek onverwacht stopt

Als de muziek onverwacht stopt met afspelen, gebruikt u uw apparaat of Siri om opnieuw muziek af te spelen. In sommige situaties kan de Woning-app uw HomePod-, Apple TV- of voor AirPlay geschikte luidspreker gebruiken als de belangrijkste audiobron voor het streamen van muziek (zelfs als uw HomePod of Apple TV momenteel geen muziek afspeelt). Als u Siri op dat apparaat gebruikt of een andere taak uitvoert, kan de muziek op alle apparaten stoppen. U kunt ook een iOS-apparaat of computer met iTunes als audiobron gebruiken om handmatig muziek te streamen.

Als u beeld hebt, maar geen geluid

Als u geen audio hoort bij het streamen van video vanaf uw iOS-apparaat of Mac naar uw Apple TV, zorg er dan voor dat het volume harder is gezet en niet gedempt is op zowel uw iOS-apparaat als uw televisie of ontvanger.

Als u video vanaf een iPhone of iPad streamt, controleert u de schakelaar voor het belsignaal. Als deze op stil staat, ziet u een oranje streep. Verschuif de schakelaar om de beltoon in te schakelen.

Als materiaal wordt onderbroken of het netwerk vertraging ondervindt

Als u te maken hebt met een zwak wifisignaal of storing door een apparaat in de omgeving, zoals een magnetron of een babyfoon, probeert u het volgende:

De AirPlay-verbinding wordt mogelijk onderbroken wanneer u het apparaat vergrendelt, de sluimerstand inschakelt of overschakelt naar een andere app.

Als u AirPlay nog steeds niet kunt gebruiken nadat u deze stappen hebt geprobeerd, neemt u contact op met Apple Support.