AirPlay gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch

Met AirPlay kunt u muziek, foto’s en video’s streamen naar een Apple TV, of muziek naar een AirPort Express of naar AirPlay-luidsprekers. Met Synchrone AirPlay-weergave kunt u een iOS-scherm op een Apple TV weergeven.

Aan de slag

U hebt een van de volgende apparaten nodig om AirPlay te kunnen gebruiken:

• iPhone 4 of hoger; iPhone 4s of hoger voor synchrone AirPlay-weergave
  • iPad, iPad mini; iPad 2 of hoger voor synchrone AirPlay-weergave
  • iPod touch (4e generatie) of hoger; iPod touch (5e generatie) of hoger voor synchrone AirPlay-weergave

U kunt materiaal naar deze apparaten streamen:

• Voor foto’s en video’s: Apple TV (2e generatie) of hoger
  • Voor muziek: Apple TV, AirPort Express of luidsprekers die geschikt zijn voor AirPlay

Als u materiaal van de iTunes Store wilt streamen, hebt u ook een internetverbinding nodig.

AirPlay gebruiken

1. Verbind het iOS-apparaat en het AirPlay-apparaat met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.
  2. Veeg op het iOS-apparaat vanaf de onderkant van het scherm omhoog om het bedieningspaneel te openen.
  3. Tik op AirPlay.
  4. Tik op de naam van het apparaat waarnaar u materiaal wilt streamen. U ziet Tv-scherm (tv) of luidspreker (luidspreker) naast elk apparaat, zodat u weet welk soort materiaal u kunt streamen. Op een iPad moet u mogelijk scrollen om alle beschikbare apparaten te zien. Staat uw apparaat niet in de lijst?

Wanneer u een AirPlay-apparaat selecteert, wordt de audio of video van het iOS-apparaat afgespeeld via de AirPlay-luidsprekers of via de tv die op de Apple TV is aangesloten.

Als u synchrone weergave inschakelt, ziet u het volledige scherm van het iOS-apparaat op de tv die op de Apple TV is aangesloten. De tv gebruikt de stand en de beeldverhouding van uw apparaat. Als u het beeld van uw apparaat schermvullend wilt weergeven op de tv, moet u mogelijk de beeldverhouding of zoominstellingen van de tv aanpassen.

AirPlay uitschakelen

1. Veeg op het iOS-apparaat vanaf de onderkant van het scherm omhoog om het bedieningspaneel te openen.
  2. Tik op AirPlay.
  3. Tik boven in de AirPlay-lijst op het apparaat.

AirPlay via peer-to-peer-verbinding gebruiken

Met AirPlay via een peer-to-peer-verbinding hoeven het iOS-apparaat en de Apple TV niet met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden te zijn. Om AirPlay via een peer-to-peer-verbinding te gebruiken, hebt u een van de volgende apparaten met iOS 8 of hoger nodig:

• iPhone 5 of hoger
  • iPad mini of iPad (4e generatie) of hoger
  • iPod touch (5e generatie) of hoger

U kunt materiaal streamen naar een Apple TV (3e generatie rev A, model A1469 of hoger).

Zorg ervoor dat op beide apparaten Wi-Fi en Bluetooth is ingeschakeld. Als u materiaal van de iTunes Store wilt streamen, hebt u ook een internetverbinding nodig.

Hulp krijgen

Als u een van deze problemen hebt, kunt u hulp zoeken bij het gebruik van AirPlay of Synchrone AirPlay-weergave:

• U ziet AirPlay niet in het bedieningspaneel.
  • Het apparaat waarnaar u wilt streamen, staat niet in de AirPlay-apparatenlijst.
  • U kunt geen materiaal van de iTunes Store of materiaal van derden streamen.
  • U hebt wel beeld, maar geen geluid.
  • Het afspelen wordt onderbroken of het netwerk zorgt voor vertraging.

Meer informatie

Lees hoe u materiaal vanaf iTunes op een computer streamt met AirPlay.

Als u AirPlay wilt gebruiken met een apparaat met iOS 6 of lager, raadpleegt u de iOS 6.1-gebruikershandleiding voor een iPhoneiPad of iPod touch.

Laatst gewijzigd op: