AirPlay of Synchrone weergave gebruiken op iPhone, iPad of iPod touch

Stream materiaal naar een Apple TV of een ander AirPlay-apparaat of geef het hele scherm van een iOS-apparaat synchroon weer.

Wat u met AirPlay kunt streamen

• Via AirPlay kunt u foto's en video's streamen vanaf een iOS-apparaat naar een Apple TV.
  • Via AirPlay kunt u muziek streamen vanaf een iOS-apparaat naar een Apple TV, AirPort Express of AirPlay-luidsprekers.
  • U kunt het scherm van een iOS-apparaat delen met een Apple TV.

Materiaal via AirPlay streamen vanaf iPhone, iPad of iPod touch

1. Zorg ervoor dat u in de buurt bent van de Apple TV.
  2. Open de app waarmee u via AirPlay wilt streamen.
  3. Tik op AirPlay-symbool of . In sommige apps, zoals Foto's, tikt u achtereenvolgens op en op 'AirPlay'. U kunt ook Bedieningspaneel gebruiken om muziek via AirPlay te streamen door gewoon van audio-uitvoer te wisselen.
  4. Selecteer het AirPlay-apparaat. Ziet u de Apple TV of het AirPlay-apparaat niet? Verbind het iOS-apparaat met hetzelfde wifinetwerk als het apparaat waarnaar u via AirPlay wilt streamen. Hulp nodig?

Wilt u materiaal via AirPlay streamen vanaf iTunes op een Mac of pc?

Een iPhone, iPad of iPod touch synchroon weergeven

Geef het gehele scherm van een iOS-apparaat als volgt synchroon weer op de Apple TV:

1. Zorg ervoor dat u in de buurt bent van de Apple TV.
  2. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm van het iOS-apparaat om Bedieningspaneel te openen.
  3. Tik in Bedieningspaneel op  'Synchrone weergave' en selecteer de Apple TV in de lijst. Ziet u de Apple TV of het AirPlay-apparaat niet? Verbind het iOS-apparaat met hetzelfde wifinetwerk als het apparaat waarnaar u via AirPlay wilt streamen.
  4. Als een AirPlay-toegangscode op het scherm van de Apple TV verschijnt, voert u deze toegangscode in op het iOS-apparaat.

De Apple TV gebruikt de schermstand en beeldverhouding van het iOS-apparaat. Als u het scherm van de Apple TV wilt vullen met het synchroon weergegeven scherm van het iOS-apparaat, verandert u de beeldverhouding of zoominstellingen van de Apple TV.

AirPlay of Synchrone weergave uitschakelen

1. Open de app die AirPlay gebruikt.
  2. Tik op AirPlay-symbool of . Als u het iOS-apparaat niet meer synchroon wilt weergeven, opent u Bedieningspaneel en tikt u op 'Synchrone weergave'.
  3. Tik op het iOS-apparaat in de lijst.

Hulp krijgen

Als u hulp nodig hebt bij een van de volgende problemen, leest u hier wat u moet doen:

• U ziet het AirPlay-apparaat niet in Bedieningspaneel of u ziet helemaal geen AirPlay-opties.
  • U ziet het bericht 'Zoeken naar Apple TV'.
  • U hebt wel beeld, maar geen geluid.
  • U merkt dat het netwerk trager is of dat het afspelen van het materiaal wordt onderbroken.