Stream video via Airplay en geef het scherm van uw apparaat synchroon weer op Apple TV

Gebruik Airplay om te kijken wat er op uw apparaat te zien is rechtstreeks op uw Apple TV. Stream een video. Deel uw foto's. Of geef het scherm van uw apparaat precies synchroon weer met AirPlay.

Video via AirPlay streamen vanaf de iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de app die u wilt gebruiken met AirPlay.
  2. Tik op . In sommige apps, zoals Foto's, tikt u achtereenvolgens op en op 'AirPlay'.
  3. Kies uw Apple TV. Ziet u de Apple TV niet? Controleer of het iOS-apparaat is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV. Hulp nodig?

Als u wilt stoppen met streamen, tikt u op  in de app waar u vanaf streamt en tikt u vervolgens op uw iPhone, iPad of iPod touch in de lijst.

Video via AirPlay streamen naar uw Mac

1. Open op uw Mac de app waar u video vanaf wilt streamen.
  2. Klik in de regelaars voor het afspelen van video op .
  3. Selecteer uw Apple TV. Ziet u de Apple TV niet? Controleer of de Mac is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV. Hulp nodig?

Als u het afspelen van video's wilt stoppen, klikt u op  in de regelaars voor het afspelen van video en kiest u 'Zet AirPlayuit'.

Een iPhone, iPad of iPod touch synchroon weergeven

Gebruik 'Synchrone weergave' om het volledige scherm van uw iOS-apparaat op uw Apple TV te zien.

1. /Open op uw iOS-apparaat het bedieningspaneel en tik op  'Synchrone weergave'.
  2. Selecteer in de lijst uw Apple TV. Ziet u de Apple TV niet? Controleer of het iOS-apparaat is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV. Hulp nodig?
  3. Als een AirPlay-toegangscode op het scherm van de Apple TV verschijnt, voert u deze toegangscode in op het iOS-apparaat.

De Apple TV gebruikt de schermstand en beeldverhouding van het iOS-apparaat. Als u het scherm van de Apple TV wilt vullen met het synchroon weergegeven scherm van het iOS-apparaat, verandert u de beeldverhouding of zoominstellingen van de Apple TV.

Als u het iOS-apparaat niet meer synchroon wilt weergeven, opent u het bedieningspaneel tikt u op 'Synchrone weergave' en 'Stop synchrone weergave'. Of druk op de knop Menu op de Apple TV Remote.

Het beeldscherm van een Mac synchroon weergeven of uitbreiden

Met Apple TV kunt u het volledige scherm van een Mac synchroon weergeven op uw tv of uw tv als een afzonderlijk scherm gebruiken.

1. Klik op een Mac op  in de menubalk bovenaan uw scherm.
  2. Kies uw Apple TV. Ziet u de Apple TV niet? Controleer of de Mac is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV. Hulp nodig?
  3. Als een AirPlay-toegangscode op het tv-scherm wordt weergegeven, voert u deze toegangscode in op de Mac.

Klik op  in de menubalk om het formaat van het bureaublad te wijzigen dat synchroon wordt weergegeven op uw tv. Selecteer vervolgens 'Geef ingebouwd beeldscherm synchroon weer' om het formaat van uw bureaublad af te stemmen of 'Geef Apple TV synchroon weer' om deze af te stemmen op het formaat van uw tv.

U kunt met AirPlay ook uw tv gebruiken als een afzonderlijk beeldscherm voor uw Mac. Klik op  in de menubalk en selecteer 'Gebruik als afzonderlijk beeldscherm'.

Als u wilt stoppen met synchroon weergeven of uw tv niet meer als een afzonderlijk beeldscherm wilt gebruiken, klikt u  in de menubalk en kiest u 'Schakel Airplay uit'. Of druk op de knop Menu op de Apple TV Remote.

Meer informatie over het beelscherm van een Mac synchroon weergeven of uitbreiden.