Als u geen tekstberichten van een iPhone ontvangt

U ontvangt mogelijk geen sms- of tekstberichten van iemand met een iPhone omdat deze nog steeds als iMessage worden verstuurd.

Dit kan gebeuren als u iMessage op een iPhone hebt gebruikt en de simkaart of het telefoonnummer nu met een telefoon van een andere fabrikant gebruikt (zoals een telefoon met Android, Windows of BlackBerry). Als u iMessage niet hebt uitgeschakeld of gedeactiveerd alvorens over te schakelen op een telefoon van een andere fabrikant, proberen andere iOS-apparaten nog steeds tekstberichten via iMessage naar uw telefoonnummer te sturen.

Lees wat u moet doen als u geen sms- of tekstberichten ontvangt van een iPhone-gebruiker of als u geen sms- of tekstberichten kunt sturen naar iemand die vroeger een iPhone gebruikte.

Als u de iPhone nog hebt

1. Plaats de simkaart die u in de andere telefoon hebt geplaatst, opnieuw in de iPhone.
  2. Zorg ervoor dat het apparaat een mobiele dataverbinding heeft (zoals 3G of LTE).
  3. Tik op 'Instellingen' > 'Berichten' en schakel iMessage uit.
  4. Tik op 'Instellingen' > 'FaceTime' en schakel FaceTime uit.

Als u de iPhone niet hebt of iMessage niet kunt uitschakelen

Meer informatie

Met de volgende stappen kunt u de registratie van uw telefoonnummer bij iMessage niet opzeggen:

• Een tekstbericht met STOP versturen naar 48369
  • De netwerkinstellingen opnieuw instellen
  • Het wachtwoord van uw Apple ID wijzigen

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.