Vliegtuigmodus gebruiken op uw iPhone, iPad, iPod touch en Apple Watch

In de vliegtuigmodus worden de draadloze functies op uw apparaat uitgeschakeld zodat u aan de luchtvaartregels voldoet.

Vliegtuigmodus inschakelen

Open Bedieningspaneel vanaf het beginscherm op een iPhone, iPad of iPod touch en tik op iPhone-symbool Vliegtuigmodus. U kunt de vliegtuigmodus ook inschakelen door naar 'Instellingen' > 'Vliegtuigmodus' te gaan en op de schuifknop te tikken.

Veeg op de Apple Watch omhoog om het bedieningspaneel te openen en tik vervolgens op Watch-symbool Vliegtuigmodus. U kunt ook naar 'Instellingen' gaan, op 'Vliegtuigmodus' tikken en vervolgens op de schuifknop tikken om de vliegtuigmodus in te schakelen.

U kunt de iPhone en Apple Watch instellen om de instelling voor de vliegtuigmodus van het andere apparaat over te nemen. Ga naar de Apple Watch-app op uw iPhone en tik op 'Algemeen' > 'Vliegtuigmodus' > 'Match iPhone'.

Wifi en Bluetooth gebruiken in de vliegtuigmodus

Als de luchtvaartmaatschappij dit toestaat, kunt u wifi en Bluetooth gebruiken in de vliegtuigmodus. U moet deze dan wel afzonderlijk inschakelen. Op uw iPhone, iPad of iPod touch kunt u wifi of Bluetooth inschakelen in het bedieningspaneel. Open Bedieningspaneel vanaf het beginscherm en tik op   of  . U kunt ook gaan naar 'Instellingen' > 'Wifi' of 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Als u wifi en Bluetooth op de Apple Watch wilt gebruiken, schakelt u gewoon de vliegtuigmodus uit.

Als u wifi of Bluetooth inschakelt terwijl de vliegtuigmodus is geactiveerd, zijn deze functies ook ingeschakeld de volgende keer dat u de vliegtuigmodus gebruikt tenzij u deze uitschakelt terwijl de vliegtuigmodus is geactiveerd.

Meer informatie

Meer informatie over het beheren van wifi en Bluetooth via Bedieningspaneel op iPhone, iPad en iPod touch met iOS 11 en hoger.