De geboortedatum bijwerken die is gekoppeld aan uw Apple ID

Het is belangrijk dat uw geboortedatum correct vermeld staat in uw Apple ID-account.

Uw geboortedatum wordt gebruikt om bepaalde functies te activeren en om uw leeftijd correct weer te geven in functies zoals 'Delen met gezin'. In sommige gevallen kan uw geboortedatum mede worden gebruikt om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Volg de onderstaande stappen om de geboortedatum die is gekoppeld aan uw Apple ID, bij te werken of te corrigeren.

Op uw Apple ID-accountpagina

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina. Mogelijk moet u uw beveiligingsvragen beantwoorden.
  2. Klik in het gedeelte 'Account' op 'Wijzig'.
  3. Wijzig uw geboortedatum en klik op 'Gereed'.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam].
  2. Tik op 'Naam, telefoonnummers, e-mail'. Mogelijk moet u het wachtwoord van uw Apple ID invoeren.
  3. Tik op 'Wijzig geboortedatum' of 'Geboortedatum'. Mogelijk moet u uw beveiligingsvragen beantwoorden.
  4. Wijzig uw geboortedatum en tik op 'Gereed'.

Als u volgens de nieuwe geboortedatum jonger bent dan 13* jaar, moet u lid zijn van een gezinsgroep en moet de wijziging worden goedgekeurd door het gezinshoofd. Na het wijzigen van uw geboortedatum volgt u de instructies op het scherm om een e-mailverzoek naar uw gezinshoofd te sturen. Het gezinshoofd kan inloggen op diens eigen Apple ID-accountpagina om de wijziging van de geboortedatum goed te keuren en akkoord te gaan met het privacybeleid voor ouders door de gevraagde informatie voor diens betaalwijze in te voeren.

Zorg ervoor dat u de juiste geboortedatum invoert. Als de nieuwe geboortedatum betekent dat u jonger bent dan 13 jaar, kunt u deze niet meer wijzigen. Meer informatie over Apple ID's voor kinderen.

*Leeftijd verschilt per land of regio.