AirDrop gebruiken op iPhone, iPad of iPod touch

Met AirDrop kunt u foto's, video's, documenten enzovoort direct delen met andere Apple apparaten in de buurt.

Met AirDrop kunt u materiaal (zoals foto's en documenten) uitwisselen met andere Apple apparaten in de buurt.

Voordat u begint

Controleer voordat u begint eerst het volgende:

• De persoon naar wie u iets wilt sturen, moet in de buurt zijn en zich binnen het bereik van Bluetooth en wifi bevinden.
  • Controleer of u en de persoon naar wie u iets wilt sturen, beiden wifi en Bluetooth ingeschakeld hebben. Als op een van de apparaten 'Persoonlijke hotspot' is ingeschakeld, schakelt u dit uit.
  • Controleer of de persoon naar wie u iets wilt sturen, de ontvangstopties voor AirDrop heeft ingesteld op 'Alleen contacten'. Als dat zo is, en als u in de contactenlijst van de ander staat, moet uw e-mailadres of uw mobiele nummer in uw contactkaart staan, anders werkt AirDrop niet.
  • Als u niet in de contactenlijst van de ander staat, vraag dan of deze de ontvangstopties voor AirDrop instelt op 'Iedereen' om het bestand te kunnen ontvangen.

U kunt uw ontvangstopties voor AirDrop op elk gewenst moment instellen op 'Alleen contacten' of 'Ontvangen uit' om te bepalen wie uw apparaat kan zien en u materiaal kan sturen via AirDrop.

Een foto die is geselecteerd voor AirDrop

Materiaal delen via AirDrop

Gebruik AirDrop om materiaal uit apps zoals Foto's, Safari, Contacten en meer te delen. Dit doet u als volgt:

1. Open een app, tik op 'Deel' of op Deel-symbool. Als u een foto deelt vanuit de Foto's-app, kunt u naar links of naar rechts vegen om meerdere foto's te selecteren.
  2. Tik op de AirDrop-gebruiker met wie u materiaal wilt delen. U kunt ook materiaal via AirDrop overzetten tussen uw eigen Apple apparaten. Ziet u de AirDrop -gebruiker of uw andere apparaat niet? Lees hier wat u moet doen.

iPhone-scherm met een verzoek om een AirDrop-foto te accepteren of te weigeren

Materiaal ontvangen via AirDrop

Wanneer iemand materiaal met u deelt via AirDrop, ziet u een melding met een voorbeeld van het materiaal. U kunt dan tikken op 'Accepteer' of 'Weiger'.

Als u op 'Accepteer' tikt, ontvangt u het materiaal in de app waarmee het is verstuurd. Zo verschijnen foto's in de Foto's-app en worden websites geopend in Safari. Koppelingen naar apps worden geopend in de App Store, zodat u de app daar kunt downloaden of kopen.

Als u materiaal naar uzelf verstuurt via AirDrop (u wilt bijvoorbeeld een foto op uw iPhone delen met uw Mac), ziet u de opties 'Accepteer' en 'Weiger' niet. Het materiaal wordt automatisch naar dat apparaat verstuurd. U moet er alleen voor zorgen dat beide apparaten zijn ingelogd met dezelfde Apple ID.

Kiezen wie u materiaal mag sturen via AirDrop

U kunt kiezen wie uw apparaat mag zien en u materiaal mag sturen via AirDrop.

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'AirDrop'.
'Iedereen' geselecteerd in de AirDrop-instellingen

U kunt de opties voor AirDrop ook in het bedieningspaneel instellen. Dit doet u als volgt:

1. Op een iPhone X of nieuwer veegt u omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm om het bedieningspaneel te openen. Op een iPhone 8 of ouder veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  2. Druk stevig op de netwerkinstellingenkaart in de linkerbovenhoek of houd deze ingedrukt.
    Bedieningspaneel op een iPhone
  3. Tik op 'AirDrop' AirDrop-symbool.
  4. Kies vervolgens een van deze opties:
    • Ontvangen uit: u ontvangt geen AirDrop-verzoeken.
    • Alleen contacten: alleen uw contacten kunnen uw apparaat zien.
    • Iedereen: alle iOS-apparaten die gebruikmaken van AirDrop kunnen uw apparaat zien.

Als u 'Ontvangen uit' ziet en er niet op kunt tikken om het te wijzigen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Schermtijd' > 'Materiaal en privacy' > 'Toegestane apps' en zorgt u dat 'AirDrop' is ingeschakeld.