AirDrop gebruiken op iPhone, iPad of iPod touch

Met AirDrop kunt u foto's, documenten en meer uitwisselen met andere Apple apparaten in de buurt.

Voordat u begint

• De persoon naar wie u iets wilt sturen, moet in de buurt zijn en zich binnen het bereik van Bluetooth en wifi bevinden.
  • Controleer of u en de persoon naar wie u iets wilt sturen, beiden wifi en Bluetooth ingeschakeld hebben. Als op een van de apparaten 'Persoonlijke hotspot' is ingeschakeld, schakelt u deze optie uit.
  • Controleer of de persoon naar wie u iets wilt sturen, de ontvangstopties voor AirDrop heeft ingesteld op 'Alleen contacten'. Als dat zo is, en als u in de contactenlijst van de ander staat, moet uw e-mailadres of uw mobiele nummer in uw contactkaart staan, anders werkt AirDrop niet.
  • Als u niet in de contactenlijst van de ander staat, vraag dan of deze de ontvangstopties voor AirDrop instelt op 'Iedereen' om het bestand te kunnen ontvangen.

U kunt uw ontvangstopties voor AirDrop op elk gewenst moment instellen op 'Alleen contacten' of 'Ontvangen uit' om te bepalen wie uw apparaat kan zien en u materiaal kan sturen via AirDrop.

AirDrop gebruiken

1. Open een app, tik op 'Deel' of op de knop 'Deel' . Als u een foto deelt vanuit de Foto's-app, kunt u naar links of naar rechts vegen om meerdere foto's te selecteren.
  2. Tik op de AirDrop-gebruiker* met wie u materiaal wilt delen. U kunt AirDrop ook gebruiken tussen uw eigen Apple apparaten. Ziet u de AirDrop-gebruiker of uw andere apparaat niet? Lees hier wat u moet doen.

* Als de persoon met wie u inhoud deelt in uw contacten staat, ziet u een afbeelding met zijn of haar naam. Als de persoon niet in uw contacten staat, ziet u alleen de naam zonder afbeelding.

AirDrop accepteren

Wanneer iemand iets deelt met u via AirDrop, ziet u een waarschuwing met een voorbeeld. U kunt op 'Accepteer' of 'Weiger' tikken.

Als u op 'Accepteer' tikt, zal het AirDrop-materiaal binnenkomen in de app waaruit het is verstuurd. Zo verschijnen foto's in de Foto's-app en worden websites geopend in Safari. Koppelingen naar apps worden geopend in de App Store, zodat u de app daar kunt downloaden of kopen.

Als u zelf iets via AirDrop overdraagt, zoals een foto van uw iPhone naar uw Mac, ziet u de optie 'Accepteer' of 'Weiger' niet. Het onderdeel wordt dan automatisch naar uw apparaat verstuurd. U moet er alleen voor zorgen dat beide apparaten zijn ingelogd met dezelfde Apple ID.

AirDrop-instellingen aanpassen

Kiezen wie uw apparaat mag zien en u materiaal mag sturen via AirDrop:

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Algemeen'.
  2. Tik op 'AirDrop' en kies een optie.

U kunt de opties voor AirDrop ook in het bedieningspaneel instellen. Dit doet u als volgt:

1. Veeg op een iPhone X of nieuwer, of op een iPad met iOS 12 of hoger of iPadOS, omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm om het bedieningspaneel te openen. Op een iPhone 8 of ouder veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  2. Druk stevig op de netwerkinstellingenkaart in de linkerbovenhoek of houd deze ingedrukt.
  3. Houd de knop 'AirDrop' ingedrukt  en kies dan een van deze opties:
    • Ontvangen uit: u ontvangt geen AirDrop-verzoeken.
    • Alleen contacten: alleen uw contacten kunnen uw apparaat zien.
    • Iedereen: alle Apple apparaten die AirDrop gebruiken, kunnen uw apparaat zien.

Als u ‘Ontvangen uit’ ziet en er niet op kunt tikken om dit te wijzigen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Schermtijd'.
  2. Tik op 'Beperkingen'.
  3. Tik op 'Toegestane apps' en controleer of AirDrop is ingeschakeld.