Informatie over iCloud Mail voor postmasters

Als je een systeembeheerder bent die mailservers beheert die e-mail naar iCloud Mail sturen, lees dan meer over het verzenden van bulkmail, e-mailverificatie, bezorgingsproblemen en meer.

Wat zijn de aanbevolen procedures voor het verzenden van bulkmail?

Gebruik deze aanbevolen procedures wanneer je bulkmail naar iCloud Mail-klanten verzendt:

• Verstuur de e-mails alleen naar ontvangers die er zich uitdrukkelijk voor hebben ingeschreven (geen gekochte of gehuurde lijsten of adressen die verkregen zijn via 'email appending').

• Neem een link op waarmee het abonnement kan worden opgezegd, zodat de ontvanger dit onmiddellijk kan doen.

• Zorg ervoor dat de e-mails voldoen aan RFC 5322.

• Publiceer omgekeerde DNS met je domein om je IP-adressen te identificeren.

• Gebruik consistente IP-adressen en domeinen voor het versturen van bulkmail maar segmenteer de markt en gebruik transactionele e-mailstreams.

• Gebruik een consistente afzendernaam en -adres om je merk duidelijk te identificeren.

• Gebruik Sender Policy Framework (SPF) en DomainKeys Identified Mail (DKIM) om je e-mails te verifiëren.

• Traceer de tijdelijke en permanente SMTP-fouten bij onze e-mailservers en handel dienovereenkomstig.

• Hanteer een standaardbeleid voor de behandeling van adressen die geen berichten kunnen ontvangen.

• Verwijder regelmatig inactieve abonnees uit je lijst.

• Let erop dat je geen e-mailadressen opnieuw activeert die al op je afmeldings- of onderdrukkingslijst staan.

Je kunt ook naar de website Messaging, Malware and Mobile Anti-Abuse Working Group (M3AAWG) gaan voor communicatietips.

Biedt iCloud Mail een lijst van toegestane afzenders van bulkmail?

Nee. We controleren de reputatie van afzenders op verschillende manieren zoals de reputatie van het IP-adres en het domein, controles van de inhoud en gebruikersfeedback. Vervolgens nemen we onze beslissingen voor het filteren.

Heeft iCloud Mail een feedbacklusvoorziening?

Wij bieden geen feedbacklus (FBL). We raden afzenders van bulkmail wel aan om de lijst met abonnees te beheren, zodat alleen ingeschreven gebruikers de e-mails blijven ontvangen. Hier zijn een paar manieren om je lijst met abonnees bij te houden:

• Onderdruk regelmatig inactieve of niet-betrokken abonnees van je mailinglijst.

• Verwijder adressen die continu geen e-mails ontvangen.

• Behandel afmeldingsverzoeken zo snel mogelijk.

E-mailverificatie

Lees meer over e-mailverificatie in iCloud Mail.

Welke IP-adressen worden gebruikt voor het versturen via iCloud Mail?

Alle iCloud Mail-domeinen (mac.com, me.com en icloud.com) hebben een gepubliceerde SPF-record. Raadpleeg onze SPF-record om de huidige IP-bereiken te zien die we voor uitgaande post gebruiken.

Gebruikt iCloud Mail e-mailverificatie?

iCloud Mail verifieert alle inkomende e-mails via SPF en DKIM. We publiceren ook SPF-records voor onze domeinen en ondertekenen al onze uitgaande e-mails met DKIM.

Ondersteunt iCloud Mail DMARC?

Als een versturend domein een 'Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance'-beleid (DMARC) heeft gepubliceerd, respecteert iCloud Mail het beleid van dat domein. Alle iCloud Mail-domeinen hanteren tevens een DMARC ("p=quarantine")-beleid*, waarmee aan een mailprovider kenbaar wordt gemaakt dat een e-mail van een iCloud-e-mailadres dat niet voldoet aan de SPF- en DKIM-e-mailidentificatie, in de map 'Ongewenste reclame' van de ontvanger moet worden geplaatst.

*Dit beleid is op 2 juli 2018 van kracht geworden.

Problemen met de aflevering

Gebruik de onderstaande aanbevelingen om ervoor te zorgen dat ontvangers je e-mail ontvangen.

Waarom worden onze berichten niet afgeleverd in de postbus voor inkomende berichten van de ontvanger?

Volg deze aanbevolen procedures voor het verzenden van bulkmail, zodat je e-mails niet als ongewenste e-mail worden beschouwd. iCloud Mail detecteert en blokkeert automatisch ongewenste reclame nog voordat deze de postbus voor inkomende berichten kan bereiken. We doen ons best om ervoor te zorgen dat alle echte en gewenste e-mails onze gebruikers bereiken, maar soms worden die berichten als ongewenste reclame gefilterd.

Hoe kan ik problemen met de aflevering via iCloud Mail oplossen?

Wanneer SMTP-transacties worden geweigerd, genereren onze e-mailservers SMTP-fouten met informatie over de reden waarom de verbinding of het bericht is geweigerd. Zoek het foutbericht op in de logbestanden voor e-mail. Bij de meeste fouten wordt ook een URL vermeld met meer informatie.

Als je nog steeds hulp nodig hebt

Als je onze aanbevolen procedures hebt gevolgd en je logbestanden voor e-mail hebt bekeken voor meer informatie, maar geen oplossing voor de bezorgingsproblemen hebt gevonden, kun je contact opnemen met ons postmaster-team door een e-mail te sturen naar icloudadmin@apple.com met de volgende informatie:

• Je bedrijfsnaam

• Je e-maildomein

• De IP-adressen van de betrokken e-mailservers

• De SMTP-fouten die je ontvangt van iCloud-mailservers

• Een gedetailleerde omschrijving van het probleem, inclusief wanneer het is begonnen

Als je geen systeembeheerder bent en hulp nodig hebt met iCloud Mail, neem dan contact op met Apple Support.