Reservekopieën voor iOS-apparaten

U kunt de informatie op uw iOS-apparaat kopiëren en bewaren door een reservekopie van het apparaat te maken. Als u het apparaat vervangt, kunt u een reservekopie ervan gebruiken om de gegevens naar een nieuw iOS-apparaat over te zetten.

Mac en iPhone waarop het scherm 'Apps en gegevens' te zien is met opties voor reservekopieën

Bepaal welke methode voor u de beste optie is

Dit artikel kan u helpen bepalen welke methode voor het maken van reservekopieën voor u de beste optie is. Als u ooit een alternatieve reservekopie nodig hebt, kunt u er ook een aanmaken in iCloud en een andere in iTunes.

iCloud

• Bewaart reservekopieën in iCloud
  • Tot 2 TB opslagruimte (de eerste 5 GB zijn gratis)
  • Codeert altijd de reservekopieën
  • Overal waar wifi beschikbaar is, reservekopieën maken en gebruiken

iTunes

• Bewaart de reservekopieën op een Mac of pc
  • De opslagruimte is afhankelijk van de beschikbare ruimte op de Mac of pc
  • Biedt de mogelijkheid om gecodeerde reservekopieën te maken (standaard uitgeschakeld)
  • Reservekopieën op een Mac of pc maken en gebruiken

iCloud-reservekopieën

Als u bent verbonden met wifi, kunt u een reservekopie van een apparaat maken via iCloud. U hoeft het apparaat niet op een computer aan te sluiten om een reservekopie te maken met iCloud. U hoeft zelfs niet eens thuis te zijn.

iCloud-reservekopieën bevatten bijna alle gegevens en instellingen die op het apparaat zijn bewaard. De volgende gegevens worden niet opgenomen in een iCloud-reservekopie:

• Gegevens die al zijn bewaard in iCloud, zoals contacten, agenda's, notities, iCloud-foto's, iMessages en sms- en mms-berichten*
  • Gegevens die in andere cloudvoorzieningen worden bewaard, zoals Gmail en Exchange-mail
  • Informatie en instellingen van Apple Pay
  • Touch ID-instellingen
  • Voor materiaal uit iCloud-muziekbibliotheek en de App Store (indien het materiaal nog beschikbaar is in de iTunes Store, App Store of Apple Books, kunt u eerdere aankopen downloaden met een paar tikken).

Lees hoe u een iCloud-reservekopie maakt of hoe u iCloud-opslag beheert en reservekopieën verwijdert die u niet meer nodig hebt.

* Wanneer u Berichten in iCloud of Gesproken memo's gebruikt of wanneer u iCloud-foto's, gebruikt, wordt uw materiaal automatisch bewaard in iCloud.

iTunes-reservekopieën

U kunt op een Mac of pc een reservekopie van het apparaat maken in iTunes. Een apparaat synchroniseren met de computer is niet hetzelfde als een reservekopie maken. Een iTunes-reservekopie bevat bijna alle gegevens en instellingen van het apparaat. De volgende gegevens worden niet opgenomen in een iTunes-reservekopie:

• Materiaal van de iTunes Store en App Store of pdf's die rechtstreeks naar Apple Books zijn gedownload
  • Materiaal dat vanuit iTunes is gesynchroniseerd, zoals geïmporteerde MP3's of cd's, video's, boeken en foto's
  • Mijn fotostream
  • Face ID- of Touch ID-instellingen
  • Informatie en instellingen van Apple Pay
  • Gegevens van Activiteit, Gezondheid en Sleutelhanger (als u een reservekopie van deze gegevens wilt maken, moet u een gecodeerde reservekopie maken in iTunes.)

Lees hoe u reservekopieën maakt in iTunes, hoe u deze op een Mac of pc vindt en hoe u reservekopieën verwijdert die u niet meer nodig hebt.

Kan ik de reservekopie van mijn apparaat gebruiken voor een ander soort apparaat, bijvoorbeeld een iPhone-reservekopie voor een iPad?

Het is wel mogelijk om een reservekopie van een apparaat op een ander soort apparaat terug te zetten, zoals een iPad-reservekopie op een iPhone, maar bepaalde typen materiaal worden dan niet overgezet. Het gaat daarbij om foto's, berichten en bijlagen in Berichten*, spraakmemo's en apps die niet compatibel zijn met het apparaat dat u configureert. Zo worden apps die alleen compatibel zijn met de iPad, niet overgezet naar een iPhone.

* Als uw apparaten iCloud en Berichten in iCloud gebruiken, worden uw iMessages en sms- en mms-berichten automatisch bewaard in iCloud.