Functieondersteuning voor Keynote-presentaties in iBooks Author

Als u een Keynote-presentatie toevoegt aan een boek dat u maakt met iBooks Author, werken bepaalde functies anders.

U kunt een Keynote-bestand slepen en neerzetten in een Keynote-widget in iBooks Author.

Overgangen en animaties

Als u een presentatiebestand van Keynote voor Mac 6.0 importeert, worden alle overgangen en animaties ondersteund, behalve de volgende:

• Slippen
  • Fonkelen
  • Glinsteren
  • Volgen
  • Lijntekening
  • 3D-diagrameffecten

Niet-ondersteunde animaties en overgangen worden vervangen door 'Overvloeien'.

Interactieve diagrammen

Interactieve diagrammen van Keynote 6.0 of hoger worden niet ondersteund. U kunt deze beter niet invoegen in Keynote-bestanden die u in iBooks Author wilt gebruiken.

Presentaties die automatisch worden afgespeeld en presentaties die zijn opgenomen

Presentaties die automatisch worden afgespeeld en presentaties die zijn opgenomen met gesproken tekst in VoiceOver worden mogelijk niet zoals verwacht afgespeeld. De lezer kan de presentatie bekijken en handmatig vooruitspoelen, maar de gesproken tekst en timings zijn niet beschikbaar.

Als u boeken verkoopt in de Book Store in Apple Books en ervoor kiest om uw boek te beschermen met DRM (Digital Rights Management), worden ook de video en audio in een Keynote-widget beschermd met DRM wanneer de lezer uw boek downloadt.

Over 'Speel af op pagina' en 'Speel automatisch af'

Met iBooks Author 2.2 en hoger kunt u uw Keynote-presentatie rechtstreeks op de pagina afspelen in plaats van schermvullend. Als u deze optie kiest, kan de lezer de widgets rechtstreeks op de pagina bedienen. U kunt ook instellen dat een presentatie automatisch wordt afgespeeld zodra de lezer op de betreffende pagina komt.

Deze opties zijn beschikbaar in Widgetinfo.

Meer informatie

• Als u media aan uw boek wilt toevoegen, hoeft u daar niet Keynote voor te gebruiken. U kunt dat ook doen door middel van een Media-widget, of door de media rechtstreeks naar een pagina van uw boek te slepen. Lees hier hoe u mediabestanden aan iBooks Author toevoegt.
  • Als u een boek maakt voor een Mac of iPad met een Retina-display, stelt u de diagrootte in Keynote in op 2048 x 1536. Als u een boek maakt voor een iPad zonder Retina-display, gebruikt u de standaardgrootte voor dia's van 1024 x 768. Vind hulp bij het optimaliseren van een boek voor verschillende apparaten.