Functieondersteuning voor Keynote-presentaties in iBooks Author

Wanneer je Keynote-presentaties toevoegt aan boeken die je maakt in iBooks Author, werken sommige functies anders.

Je kunt een Keynote-bestand slepen en neerzetten in een Keynote-widget in iBooks Author.

Overgangen en animaties

Wanneer je een presentatiebestand van Keynote voor Mac 6.0 of nieuwer importeert, worden alle overgangen en builds ondersteund, behalve de volgende:

• Slippen

• Fonkelen

• Glinsteren

• Volgen

• Lijntekening

• 3D-diagrameffecten

Niet-ondersteunde animaties en overgangen worden vervangen door 'Overvloeien'.

Interactieve diagrammen

Interactieve diagrammen van Keynote 6.0 of nieuwer worden niet ondersteund. Je kunt ze het beste weglaten uit de Keynote-bestanden die je in iBooks Author wilt gebruiken.

Presentaties die automatisch worden afgespeeld en presentaties die zijn opgenomen

Presentaties die automatisch worden afgespeeld en presentaties die zijn opgenomen met gesproken tekst in VoiceOver worden mogelijk niet zoals verwacht afgespeeld. De lezer kan de presentatie bekijken en handmatig vooruitspoelen, maar de gesproken tekst en timings zijn niet beschikbaar.

Als je boeken in de Book Store in Apple Books verkoopt en ervoor kiest om DRM-beveiliging (Digital Rights Management) te gebruiken in je boek, zijn video en audio in een Keynote-widget DRM-beveiligd wanneer lezers je boek downloaden.

Over 'Speel af op pagina' en 'Speel automatisch af'

Met iBooks Author 2.2 en nieuwer kun je je Keynote-presentatie rechtstreeks op de pagina afspelen in plaats van in de schermvullende modus. Als je deze optie selecteert, kunnen lezers rechtstreeks op de pagina communiceren met de widgets. Je kunt presentaties ook zo instellen dat ze automatisch worden afgespeeld wanneer de lezer naar die pagina gaat.

Deze opties zijn beschikbaar in Widgetinfo.

Meer informatie

• Als je media aan je boek wilt toevoegen, hoef je Keynote niet te gebruiken. In plaats daarvan kun je een mediawidget gebruiken of media rechtstreeks naar een pagina van je boek slepen. Lees hier hoe je mediabestanden aan iBooks Author toevoegt.

• Als je een boek maakt voor een Mac of een iPad met een Retina-display, stel je het diaformaat in Keynote in op 2048 x 1536. Als je een boek maakt voor een iPad zonder een Retina-display, gebruik je het standaarddiaformaat 1024 x 768 van Keynote. Krijg hulp bij het optimaliseren van je boek voor verschillende apparaten.