Een Bluetooth-accessoire van andere fabrikanten met uw iPhone, iPad of iPod touch koppelen

Koppel een iPhone, iPad of iPod touch met een Bluetooth-accessoire zodat u muziek en video's kunt streamen, kunt bellen en meer.

Afhankelijk van de apps die u gebruikt, kunt u mogelijk een melding krijgen waarin staat dat u Bluetooth moet inschakelen voordat u een accessoire kunt koppelen met Bluetooth. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' en tik op 'Bluetooth'. Schakel vervolgens Bluetooth in voor de apps die u wilt gebruiken.

Het apparaat koppelen met een Bluetooth-accessoire

1. Ga op een apparaat naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en schakel Bluetooth in. Verlaat dit scherm niet totdat u de stappen voor het koppelen van het accessoire hebt doorlopen.
  2. Zet het accessoire in de detecteerbare modus (de stand waarin het zichtbaar is voor andere apparaten) en wacht tot het op uw apparaat wordt weergegeven. Als het niet zichtbaar wordt of als u niet weet hoe u het accessoire detecteerbaar moet maken, raadpleegt u de instructies bij het accessoire of neemt u contact op met de fabrikant.
  3. Tik om uw accessoire te koppelen op de naam van het accessoire wanneer deze op het scherm verschijnt. U moet mogelijk een pin- of toegangscode invoeren. Als u niet zeker weet wat de pin- of toegangscode is, raadpleegt u de documentatie van het accessoire.

Nadat u uw accessoire hebt gekoppeld, kunt u het met uw apparaat gebruiken. Herhaal deze stappen om meerdere Bluetooth-accessoires te koppelen. U kunt ook lezen hoe u tussen audiobronnen voor uw apparaat kunt schakelen.

Een Bluetooth-accessoire loskoppelen

Als u een Bluetooth-accessoire wilt loskoppelen, tikt u op 'Instellingen' > 'Bluetooth', zoekt u het apparaat dat u wilt loskoppelen en tikt u achtereenvolgens op de infoknop  en op 'Vergeet dit apparaat'. Hierdoor wordt het accessoire uit de lijst met beschikbare Bluetooth-apparaten verwijderd.

Als u het Bluetooth-accessoire opnieuw wilt toevoegen aan het apparaat, zet u het opnieuw in de detecteerbare modus en herhaalt u bovenstaande stappen om het te koppelen.

Als u een Bluetooth-accessoire niet kunt koppelen

Lees wat u moet doen als u uw Bluetooth-accessoire nog steeds niet met uw apparaat kunt koppelen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.