iCloud-sleutelhanger configureren

Met iCloud-sleutelhanger houdt u uw wachtwoorden en andere beveiligde gegevens up-to-date op al uw apparaten.

iCloud-sleutelhanger onthoudt alles, zodat u dat niet zelf hoeft te doen. Gegevens worden automatisch ingevuld (bijvoorbeeld gebruikersnamen en wachtwoorden in Safari, creditcards, wifinetwerken en inloggegevens voor sociale media) op alle apparaten waarvoor u toestemming geeft.

Aan de slag

Om iCloud-sleutelhanger te kunnen gebruiken, hebt u iOS 7.0.3 of hoger nodig op uw iPhone, iPad of iPod touch, en OS X Mavericks 10.9 of hoger op uw Mac. Meer informatie over beschikbaarheid per land of regio.

Als u uw iPhone, iPad of iPod touch bijwerkt naar de nieuwste versie van iOS, vraagt de configuratie-assistent u om iCloud-sleutelhanger te configureren. De instructies verschillen, afhankelijk van het type beveiliging dat u gebruikt: twee-factor-authenticatie of een ander soort beveiliging (uw e-mailadres, een wachtwoord of beveiligingsvragen).

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt

Met twee-factor-authenticatie wordt uw apparaat vertrouwd wanneer u inlogt met uw Apple ID. In de meeste gevallen hoeft u dus geen goedkeuring te verlenen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Tik op 'Sleutelhanger'.
  3. Veeg om iCloud-sleutelhanger in te schakelen.

Op een Mac:

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'.
  2. Selecteer 'Sleutelhanger'.

Als u twee-staps-verificatie, een e-mailadres, een wachtwoord of beveiligingsvragen gebruikt

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Kies 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Tik op 'Sleutelhanger' en schuif om deze in te schakelen.
  3. Voer uw Apple ID in en volg de instructies.

Op een Mac:

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'.
  2. Voer uw Apple ID en wachtwoord in en volg de instructies.

U kunt een iCloud-beveiligingssleutel aanmaken (bestaande uit zes tekens, complex alfanumeriek of willekeurig gegenereerd) om extra apparaten te autoriseren en uw identiteit te verifiëren. Als u het voor sms geschikte apparaat nog hebt dat u voor de configuratie van de sleutelhanger hebt gebruikt, kunt u dat gebruiken. U kunt ook hulp krijgen als u uw code bent vergeten of geen sms kunt ontvangen. U kunt ook uw vertrouwde telefoonnummer wijzigen in Instellingen of Systeemvoorkeuren.

Veelgestelde vragen

Hier vindt u het antwoord op enkele van de meestgestelde vragen over iCloud-sleutelhanger.

Welke gegevens worden in iCloud-sleutelhanger bewaard?

iCloud-sleutelhanger bewaart creditcardnummers en vervaldatums (hierbij wordt de beveiligingscode niet bewaard of automatisch ingevuld) en wachtwoorden en gebruikersnamen, wifinetwerken, internetaccounts en meer. Ontwikkelaars kunnen hun apps ook bijwerken zodat deze de sleutelhanger gebruiken, vooropgesteld dat de app draait op een apparaat met iOS 7.0.3 of hoger of OS X Mavericks 10.9 of hoger.

Kan ik de wachtwoorden die in iCloud-sleutelhanger zijn bewaard, ook zien en wijzigen?

Ja. U hebt toegang tot uw wachtwoorden voor websites, wifinetwerken en internaccounts via de betreffende applicatie. Zo gebruikt u Safari om uw Safari-wachtwoorden te bekijken en te wijzigen.

Hoe beschermt iCloud-sleutelhanger mijn informatie?

iCloud beschermt uw gegevens door middel van end-to-end-codering. Dit biedt de best mogelijke gegevensbeveiliging. Uw gegevens worden beschermd met een code die is gebaseerd op de unieke informatie voor uw apparaat, in combinatie met de toegangscode van het apparaat die u alleen kent. Niemand anders kan deze gegevens zien of lezen op het apparaat zelf of wanneer ze worden verzonden. Meer informatie.

Wat gebeurt er als ik iCloud-sleutelhanger op een apparaat uitschakel?

Wanneer u iCloud-sleutelhanger op een apparaat uitschakelt, wordt u gevraagd of u de bewaarde wachtwoorden en creditcardgegevens wilt behouden of verwijderen. Als u ervoor kiest de gegevens te behouden, worden deze niet verwijderd of bijgewerkt wanneer u op andere apparaten wijzigingen aanbrengt.

Kan ik zorgen dat er geen reservekopie van mijn informatie in iCloud wordt bewaard?

Ja. Wanneer u iCloud-sleutelhanger configureert, slaat u de stap voor het aanmaken van een iCloud-beveiligingscode over. De gegevens van uw sleutelhanger worden dan lokaal op het apparaat bewaard en alleen op de geautoriseerde apparaten bijgewerkt. Als u geen iCloud-beveiligingscode aanmaakt, kan Apple uw iCloud-sleutelhanger niet voor u herstellen.

Kan Apple mijn iCloud-beveiligingscode herstellen?

Nee. Als u de iCloud-beveiligingscode te vaak onjuist invoert, kunt u die iCloud-sleutelhanger niet gebruiken. U kunt contact opnemen met Apple Support om uw identiteit te laten controleren, en het daarna opnieuw proberen. Na meerdere mislukte pogingen wordt uw sleutelhanger verwijderd van de servers van Apple en zult u deze opnieuw moeten configureren.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.