iCloud-sleutelhanger configureren

Met iCloud-sleutelhanger houdt u uw wachtwoorden en andere beveiligde gegevens up-to-date op al uw apparaten.

iCloud-sleutelhanger onthoudt alles, zodat u dat niet zelf hoeft te doen. Gegevens, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden in Safari, creditcards, wifiwachtwoorden en inloggegevens voor sociale media, worden automatisch ingevuld op alle apparaten waarvoor u toestemming geeft. U kunt ook iCloud-sleutelhanger gebruiken om uw bewaarde wachtwoorden te zien.

Aan de slag met iCloud-sleutelhanger

Om iCloud-sleutelhanger te kunnen gebruiken, hebt u iOS 7.0.3 of hoger nodig op uw iPhone, iPad of iPod touch, en OS X Mavericks 10.9 of hoger op uw Mac. Meer informatie over beschikbaarheid per land of regio.

Als u uw apparaat bijwerkt naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, vraagt de configuratie-assistent u om iCloud-sleutelhanger te configureren.

iPhone met iCloud-sleutelhanger ingeschakeld

iCloud-sleutelhanger inschakelen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen', tik op '[uw naam]' en kies 'iCloud'.
  2. Tik op 'Sleutelhanger'.
  3. Veeg om iCloud-sleutelhanger in te schakelen.

iCloud-sleutelhanger inschakelen op een Mac

1. Kies Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. In macOS Catalina klikt u op 'Apple ID' en vervolgens op 'iCloud' in de navigatiekolom. In macOS Mojave of eerder klikt u op 'iCloud'.
  3. Selecteer 'Sleutelhanger'.

Als het niet lukt om iCloud-sleutelhanger in te schakelen na het uitvoeren van deze stappen, hebt u mogelijk twee-factor-authenticatie niet ingesteld. Probeer in plaats daarvan deze stappen:

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen', tik op '[uw naam]' en tik op 'iCloud'.
  2. Tik op 'Sleutelhanger' en schuif om deze in te schakelen.*
  3. Volg de instructies op het scherm.

Op een Mac:

1. Ga naar het Apple-menu () en kies 'Systeemvoorkeuren'.
  2. In macOS Catalina klikt u op 'Apple ID' en vervolgens op 'iCloud' in de navigatiekolom. In macOS Mojave of eerder klikt u op 'iCloud'.
  3. Selecteer Sleutelhanger.*

U wordt mogelijk gevraagd om een iCloud-beveiligingssleutel aan te maken (bestaande uit zes tekens, complex alfanumeriek of willekeurig gegenereerd) om extra apparaten te autoriseren en uw identiteit te verifiëren. Als u de beveiligingssleutel bent vergeten, kunt u deze mogelijk opnieuw instellen.

*Als twee-factor-authenticatie niet is ingesteld op uw iPhone, iPad of iPod touch met iOS 13, of op uw Mac met macOS Catalina, wordt u gevraagd om bij te werken naar twee-factor-authenticatie.

Wachtwoorden in iCloud-sleutelhanger bekijken

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 11 of hoger

1. Tik op 'Instellingen', selecteer 'Wachtwoorden en accounts' of 'Accounts en wachtwoorden' en tik vervolgens op 'Website- en appwachtwoorden' of 'App- en websitewachtwoorden'.
  2. Gebruik Face ID of Touch ID als daarom wordt gevraagd.
  3. Tik op een website om het wachtwoord ervoor te zien.

Tik op 'Wijzig' om een wachtwoord te verwijderen. Selecteer vervolgens een website en tik op 'Verwijder'.

Op een Mac met OS X Mavericks 10.9 of hoger

1. Open Safari. Kies in het Safari-menu de optie 'Voorkeuren' en klik op 'Wachtwoorden'.
  2. Voer het wachtwoord voor uw gebruikersaccount in.
  3. Selecteer een website om het wachtwoord ervoor te zien. U kunt wachtwoorden ook toevoegen of verwijderen vanuit iCloud-sleutelhanger. Om een wachtwoord te wijzigen, selecteert u een website, klikt u op 'Details', wijzigt u het wachtwoord en klikt u op 'Gereed'.

Veelgestelde vragen

Hier vindt u het antwoord op enkele van de meestgestelde vragen over iCloud-sleutelhanger.

Welke gegevens worden in iCloud-sleutelhanger bewaard?

iCloud-sleutelhanger bewaart creditcardnummers en vervaldatums (hierbij wordt de beveiligingscode niet bewaard of automatisch ingevuld) en wachtwoorden en gebruikersnamen, wifiwachtwoorden, internetaccounts en meer. Ontwikkelaars kunnen hun apps ook bijwerken zodat deze de sleutelhanger gebruiken, vooropgesteld dat de app draait op een apparaat met iOS 7.0.3 of hoger of OS X Mavericks 10.9 of hoger.

Hoe beschermt iCloud-sleutelhanger mijn informatie?

iCloud beschermt uw gegevens door middel van end-to-end-codering. Dit biedt de best mogelijke gegevensbeveiliging. Uw gegevens worden beschermd met een code die is gebaseerd op de unieke informatie voor uw apparaat, in combinatie met de toegangscode van het apparaat die u alleen kent. Niemand anders kan deze gegevens zien of lezen op het apparaat zelf of wanneer ze worden verzonden. Meer informatie.

Wat gebeurt er als ik iCloud-sleutelhanger op een apparaat uitschakel?

Wanneer u iCloud-sleutelhanger op een apparaat uitschakelt, wordt u gevraagd of u de bewaarde wachtwoorden en creditcardgegevens wilt behouden of verwijderen. Als u ervoor kiest de gegevens te behouden, worden deze niet verwijderd of bijgewerkt wanneer u op andere apparaten wijzigingen aanbrengt.

Kan ik zorgen dat er geen reservekopie van mijn informatie in iCloud wordt bewaard?

Ja.* Wanneer u iCloud-sleutelhanger configureert, slaat u de stap voor het aanmaken van een iCloud-beveiligingscode over. De gegevens van uw sleutelhanger worden dan lokaal op het apparaat bewaard en alleen op de geautoriseerde apparaten bijgewerkt. Als u geen iCloud-beveiligingscode aanmaakt, kan Apple uw iCloud-sleutelhanger niet voor u herstellen.

*Als u twee-factor-authenticatie hebt ingesteld voor uw account, is dit niet van toepassing.

Kan Apple mijn iCloud-beveiligingscode herstellen?

Nee. Als u de iCloud-beveiligingscode te vaak onjuist invoert, kunt u die iCloud-sleutelhanger niet gebruiken. U kunt contact opnemen met Apple Support om uw identiteit te laten controleren, en het daarna opnieuw proberen. Na meerdere mislukte pogingen wordt uw sleutelhanger verwijderd van de servers van Apple en zult u deze opnieuw moeten configureren.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.