Berichtgeving gebruiken op een Mac

Berichtgeving laat u zien wat uw apps te melden hebben, zodat u altijd goed op de hoogte bent. U vindt deze berichten rechtsboven in het scherm. Lees hoe u meldingen aanpast en functies zoals 'Berichtgeving' en 'Niet storen' gebruikt.

Berichtencentrum

Berichtencentrum

Berichtencentrum gebruiken

Het berichtencentrum geeft meldingen weer, zoals een agendaherinnering of een gemiste FaceTime-oproep. Het berichtencentrum geeft u ook toegang tot widgets met informatie uit uw apps.

U opent het berichtencentrum door rechtsboven in het scherm op Berichtencentrum te klikken. Vervolgens kiest u wat u wilt doen:

• Widgets toevoegen en verwijderen: klik op de tab 'Vandaag', klik onderin op 'Wijzig' en vervolgens op knop Voeg toe of knop Verwijder.
  • Volgorde van widgets aanpassen: klik op de tab 'Vandaag', klik onderin op 'Wijzig' en sleep een widget naar een andere positie.
  • Meer widgets: klik op de tab 'Vandaag', klik onderin op 'Wijzig' en klik vervolgens op 'App Store'.
  • Gemiste meldingen bekijken: klik op 'Berichtgeving'.
  • Snelle toegang tot Niet storen en Night Shift: veeg omlaag en klik op de aan/uit-knoppen.

Lees hoe u resultaten van Siri bewaart in het berichtencentrum.

Meldingen aanpassen of uitschakelen

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Berichtgeving'.
  2. Selecteer een app in de linkerkolom.
  3. Kies 'Stroken' of 'Meldingen'. Als u geen meldingen van de app wilt zien, kiest u 'Geen'.

Sommige apps hebben ook geluiden, badges en andere meldingsopties.

Meldingsopties in de voorkeuren voor Berichtgeving

'Niet storen' gebruiken

'Niet storen' onderdrukt inkomende gesprekken en meldingen en wordt automatisch ingeschakeld wanneer de Mac wordt aangesloten op een tv of projector. Als u zelf wilt bepalen wanneer 'Niet storen' wordt in- en uitgeschakeld, kiest u het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Berichtgeving'.

Niet storen in de voorkeuren voor Berichtgeving

Meer informatie

Voor meer informatie over Berichtgeving klikt u op de Help-knop in de voorkeuren voor Berichtgeving.