Uw voor aankopen gekoppelde apparaten bekijken en verwijderen

In de Apple Music-app op een Mac of iTunes voor Windows kunt u een lijst zien van de apparaten die aan uw Apple ID zijn gekoppeld, en kunt u de apparaten verwijderen die u niet meer gekoppeld wilt hebben.

Wanneer u inlogt met uw Apple ID op een apparaat dat u gebruikt om aankopen te doen of zich te abonneren op Apple voorzieningen, wordt het apparaat gekoppeld aan uw account.

U hoeft uw apparaten niet te koppelen om materiaal te kopen of nieuwe aankopen te downloaden. U kunt een gekoppeld apparaat verwijderen als:

• U uw limiet van koppelingen hebt bereikt en een nieuw apparaat wilt toevoegen.
  • U aankopen niet opnieuw kunt downloaden uit de App Store of iTunes Store.
  • U een gekoppeld apparaat wilt verkopen of weggeven.

Uw gekoppelde apparaten bekijken of verwijderen op een Mac of pc

1. Open de Apple Music-app op een Mac of open iTunes voor Windows.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk bovenaan het computerscherm of bovenaan het iTunes-venster. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID.
  3. Scrol naar het onderdeel 'iTunes in de Cloud' en klik op 'Beheer apparaten'. U ziet een lijst met apparaten die zijn gekoppeld aan het account dat u voor aankopen gebruikt. Als geen van uw apparaten zijn gekoppeld aan uw Apple ID, ziet u dit onderdeel niet.
  4. Klik rechts van het apparaat op 'Verwijder' als u het wilt loskoppelen. Als u een apparaat niet kunt verwijderen, moet u mogelijk uitloggen bij uw Apple ID op dat apparaat of tot 90 dagen wachten voordat u het aan een andere Apple ID kunt koppelen.

Uw gekoppelde iPhone, iPad of iPod touch verwijderen

1. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] en tik vervolgens op 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID.
  3. Tik op 'Toon Apple ID'. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen.
  4. Scrol naar het onderdeel 'iTunes in de cloud' en tik op 'Verwijder dit apparaat'.

Meer informatie over gekoppelde apparaten

Er kunnen tien apparaten (waarvan niet meer dan vijf computers zijn) tegelijk zijn gekoppeld aan de Apple ID die u gebruikt voor aankopen.

Wanneer u probeert een ander apparaat te koppelen dat al eerder was gekoppeld, krijgt u mogelijk een bericht met de melding 'Dit apparaat is al gekoppeld aan een andere Apple ID. U kunt dit apparaat pas over [aantal] dagen koppelen aan een andere Apple ID.' Afhankelijk van hoe lang het is geleden dat u het apparaat aan uw Apple ID hebt gekoppeld, kan het tot 90 dagen duren voordat u het apparaat aan een andere Apple ID kunt koppelen.

Deze lijst met gekoppelde apparaten is niet dezelfde als de lijst met apparaten waarmee u momenteel bent ingelogd bij uw Apple ID. U kunt zien waarbij u bent ingelogd door te gaan naar uw Apple ID-accountpagina.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.