Een toegangscode gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe u een toegangscode configureert, gebruikt en wijzigt op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Stel een toegangscode op een apparaat in om uw gegevens te beveiligen. Als uw apparaat ondersteuning biedt voor Touch ID, kunt u vaak uw vingerafdruk gebruiken in plaats van uw toegangscode. Als uw apparaat ondersteuning biedt voor Face ID, kunt u gezichtsherkenning gebruiken in plaats van uw toegangscode. Het apparaat vraagt om de toegangscode wanneer u:

• Het apparaat inschakelt of opnieuw opstart
  • Op de thuisknop drukt of omhoog veegt om het apparaat te ontgrendelen (dit kunt u wijzigen)
  • De software bijwerkt
  • Het apparaat wist
  • De toegangscode-instellingen bekijkt of wijzigt
  • Configuratieprofielen voor iOS of iPadOS installeert

Een toegangscode configureren

1. Op een iPhone X en nieuwer of op een iPad met Face ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode'. Ga op oudere iPhone-modellen naar 'Touch ID en toegangscode'. Op apparaten zonder Touch ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Toegangscode'.
  2. Tik op 'Zet code aan'.
  3. Voer een zescijferige toegangscode in. Of tik op 'Toegangscodeopties' om over te schakelen naar een viercijferige numerieke code, een aangepaste numerieke code of een aangepaste alfanumerieke code.
  4. Voer de toegangscode opnieuw in om deze te bevestigen en te activeren.

De toegangscode of de instellingen ervan wijzigen

Op een iPhone X en nieuwer of op een iPad met Face ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode'. Ga op oudere iPhone-modellen naar 'Instellingen' >'Touch ID en toegangscode'. Op apparaten zonder Touch ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Toegangscode'.

Daar vindt u verschillende instellingen en opties:

• Zet code uit: tik op deze optie om uw toegangscode uit te schakelen.
  • Wijzig toegangscode: voer een nieuwe zescijferige toegangscode in. Of tik op 'Toegangscodeopties' om over te schakelen naar een viercijferige numerieke code, een aangepaste numerieke code of een aangepaste alfanumerieke code.
  • Vraag om code: met deze instelling wordt u standaard gevraagd de toegangscode in te voeren wanneer het scherm eenmaal is vergrendeld. U kunt deze instelling wijzigen als u niet wilt dat er meteen om een toegangscode wordt gevraagd. (Om veiligheidsredenen kunt u dit niet wijzigen als u Touch ID of Apple Pay gebruikt.)
  • Toegang bij vergrendeling: gebruik deze optie om toegang tot bepaalde functies toe te staan wanneer het apparaat vergrendeld is, zoals Vandaag-weergave, Berichtencentrum, Bedieningspaneel op iPhone en iPod touch of iPadSiri, Antwoord met bericht, Woningbeheer, Wallet, Bel gemiste oproepen terug en USB-accessoires
  • Wis gegevens: kies of u het apparaat automatisch wilt laten wissen wanneer de toegangscode tien keer verkeerd is ingevoerd. Als u deze optie niet inschakelt en er tien keer een onjuiste code wordt ingevoerd, moet het apparaat worden hersteld vanaf een computer.