Wachtwoordvoorkeuren voor de iTunes Store en App Store beheren

U kunt voor elke aankoop om een wachtwoord laten vragen, of om de 15 minuten om een wachtwoord laten vragen.

U kunt kiezen hoe vaak u uw wachtwoord wilt invoeren wanneer u items (inclusief in-app aankopen) koopt in de App Store en iTunes Store:

• Vereis altijd - Elke keer dat u een aankoop doet, wordt u gevraagd uw wachtwoord in te voeren, zelfs als u bent ingelogd met uw Apple ID.
  • Vereis na 15 minuten - Als u uw wachtwoord in de afgelopen 15 minuten hebt ingevoerd, wordt u niet opnieuw gevraagd om uw wachtwoord in te voeren.

Als u geen wachtwoord wilt invoeren wanneer u gratis items downloadt, voert u de onderstaande stappen uit en schakelt u wachtwoordbeveiliging voor gratis items uit.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Instellingen.
  2. Tik op uw naam en tik vervolgens op 'iTunes Store en App Store'.
  3. Tik op 'Wachtwoordinstellingen'. Als u Touch ID of Face ID hebt ingeschakeld voor aankopen, ziet u geen wachtwoordinstellingen.
    iPhone met de knop 'Wachtwoordinstellingen'.
  4. Tik bij 'Aankopen en in-app aankopen' op de gewenste instelling.
    iPhone met 'Vereis altijd' geselecteerd.
  5. Tik bij 'Gratis downloads' op 'Vereis wachtwoord' om de instelling in of uit te schakelen.
  6. Voer uw wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd. Tik vervolgens op 'OK'.

Op een computer

1. Kies op uw Mac in het Apple-menu () bovenaan het scherm de optie 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Apple ID'.
  3. Klik op 'Media en aankopen'.
  4. Selecteer de gewenste instellingen voor gratis downloads en aankopen. Als u Touch ID voor aankopen hebt ingeschakeld, ziet u dit menu niet.

Als u een oudere versie van macOS gebruikt, opent u iTunes, kiest u 'iTunes' > 'Voorkeuren' en klikt u vervolgens op de tab 'Store'.

Op een pc

Als u een pc gebruikt, opent u iTunes. Kies 'Bewerken' boven in het iTunes-venster en kies vervolgens 'Voorkeuren'. Klik op de tab 'Store'. Selecteer vervolgens de gewenste instellingen voor aankopen en gratis downloads.

Op een Apple TV 4K of Apple TV HD

1. Selecteer 'Instellingen' in het beginscherm.
  2. Selecteer 'Gebruikers en accounts'.
  3. Selecteer de account van [uw naam].
  4. Kies onder 'Vereis wachtwoord' de gewenste instellingen voor aankopen en gratis downloads.

Op een Apple TV (3e generatie)

1. Selecteer in het beginscherm 'Instellingen' > 'iTunes Store' > 'Log in'.
  2. Log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  3. Nadat u op 'Verstuur' hebt geklikt, ziet u een scherm met de vraag 'Wachtwoord onthouden?' Selecteer het gewenste beveiligingsniveau:
    • Kies 'Ja' als u wilt dat de Apple TV het wachtwoord onthoudt voor aankopen zolang u met uw Apple ID bent ingelogd.
    • Kies 'Nee' als u bij elke aankoop in de iTunes Store het wachtwoord wilt invoeren.

Als u de instellingen van het wachtwoord wilt wijzigen, logt u uit en volgt u de stappen hierboven om opnieuw in te loggen.

Over het uitschakelen van wachtwoordbeveiliging

U kunt wachtwoordbeveiliging voor betaalde items op uw iPhone, iPad, iPod touch of computer niet volledig uitschakelen. Op een Apple TV kunt u wachtwoordbeveiliging uitschakelen voor zowel gratis als betaalde items.

Als u Touch ID of Face ID hebt ingeschakeld voor aankopen in de App Store en iTunes Store, wordt u gevraagd om Touch ID of Face ID te gebruiken voor elke download, zelfs als het item gratis is.

Controle over wat kinderen kopen of downloaden

Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u 'Vraag om te kopen' gebruiken om te bepalen wat kinderen kunnen kopen. Wanneer een kind vraagt om een item te kopen of een gratis item te downloaden, kan het gezinshoofd zo'n verzoek goedkeuren of afwijzen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.