Als u niet kunt bellen met een iPhone

U kunt mogelijk niet bellen met een iPhone als bepaalde instellingen zijn ingeschakeld, de software niet up-to-date is of het netwerk problemen heeft.

Lees hier wat u moet doen als u 'Geen service' of 'Zoeken' in de statusbalk ziet staan. Als u niet kunt bellen met een iPhone, volgt u deze stappen (test na elke stap om te zien of het probleem is opgelost):

Controleer de instellingen van de iPhone

1. Schakel de vliegtuigmodus in en uit. Ga naar 'Instellingen' en schakel 'Vliegtuigmodus' in. Wacht vijf seconden en schakel de modus weer uit.
  2. Controleer de instellingen voor Niet storen. Ga naar 'Instellingen' > 'Niet storen' en controleer of deze functie is uitgeschakeld.
  3. Kijk of u bepaalde telefoonnummers hebt geblokkeerd. Ga naar 'Instellingen' > 'Telefoon' > 'Geblokkeerde contacten'.
  4. Controleer of het doorschakelen van oproepen is ingeschakeld. Ga naar 'Instellingen' > 'Telefoon '> 'Doorschakelen' en zorg dat 'Doorschakelen' is uitgeschakeld.
  5. Controleer of Houd onbekende bellers stil is ingeschakeld. Als deze instelling is ingeschakeld, moeten bellers in uw Contacten of in Recent zijn vermeld. Of ze moeten hun nummer hebben gedeeld in Mail of u een bericht hebben gestuurd met dit nummer om doorgelaten te worden wanneer ze bellen. Voeg de nummers toe aan Contacten om er zeker van te zijn dat de telefoon overgaat. Oproepen van externe apps worden mogelijk niet doorgelaten.

Werk de software bij

1. Controleer of een update voor de aanbiederinstellingen beschikbaar is.
  2. Controleer of een software-update voor iOS beschikbaar is. Voor bepaalde updates is een wifiverbinding vereist.

Verwijder de simkaart en plaats deze opnieuw

Als de iPhone een simkaart heeft, haalt u deze eruit en plaatst u deze opnieuw.

Neem contact op met uw aanbieder

Wanneer u contact opneemt met uw aanbieder, moet u het volgende controleren:

• Uw account is geconfigureerd om de iPhone te gebruiken.
  • Er zijn geen plaatselijke servicestoringen.
  • Uw account is niet geblokkeerd wegens een betalingsachterstand.
  • Uw gesprekken vertonen geen fouten in het systeem van de aanbieder.

Controleer de netwerkinstellingen

1. Stel de netwerkinstellingen opnieuw in. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Herstel netwerkinstellingen'. Hierdoor worden alle bewaarde instellingen, inclusief wifiwachtwoorden, voorkeursnetwerken en VPN-instellingen, gewist.
  2. Probeer op een andere plaats te bellen.
  3. Gebruik een andere netwerkband. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Opties mobiele data' > 'Schakel 4G in' en schakel de optie 'Schakel 4G in' uit (afhankelijk van uw provider en het model van het apparaat kan hier ook 'LTE' of '3G' staan).

Meer hulp

Als u nog steeds niet kunt bellen, configureert u de iPhone als een nieuw apparaat. Als het probleem na een herstelbewerking niet is opgelost, neemt u contact op met Apple Support en volgt u de stappen om uw verzoek te voltooien.