Over lokale momentopnamen van Time Machine

Met Time Machine kunt u bestanden van lokale momentopnamen van uw bestanden terugzetten, zelfs wanneer uw Time Machine-reservekopieschijf niet beschikbaar is.

Uw Time Machine-reservekopieschijf is mogelijk niet altijd beschikbaar. Daarom bewaart Time Machine sommige reservekopieën op uw Mac. Deze reservekopieën worden lokale momentopnamen genoemd.

Lokale momentopnamen gebruiken

Wanneer uw reservekopieschijf niet beschikbaar is, gebruikt Time Machine automatisch lokale momentopnamen om ervoor te zorgen dat u bestanden kunt herstellen. Zorg dat de reservekopieschijf weer verbonden is om nog meer reservekopieën beschikbaar te maken.

Lees hier hoe u bestanden herstelt vanuit Time Machine.

Time Machine-venster

Hoe lokale momentopnamen opslagruimte gebruiken

U hoeft zich geen zorgen te maken over hoeveel opslagruimte de lokale momentopnamen in beslag nemen, omdat ze geen gebruik maken van de schijfruimte die nodig is voor taken zoals het downloaden of kopiëren van bestanden, of het installeren van nieuwe software.

Uw Mac beschouwt de ruimte die door de momentopnamen wordt gebruikt als beschikbare opslagruimte. Ondanks dat zorgt Time Machine ervoor dat de momentopnamen alleen worden opgeslagen op schijven met voldoende vrije ruimte. Daarnaast worden momentopnamen automatisch verwijderd naarmate ze verouderd raken of wanneer de schijfruimte vereist is voor andere zaken.

Als u lokale momentopnamen handmatig wilt verwijderen, kunt u Time Machine tijdelijk uitschakelen:

1. Open de Time Machine-voorkeuren via het Time Machine-menu  in de menubalk. Of kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Time Machine'.
  2. Maak de selectie van 'Automatische reservekopieën' ongedaan of klik op de Aan-/Uitschakelaar, afhankelijk van wat u ziet in de voorkeuren van Time Machine.
  3. Wacht enkele minuten totdat de lokale momentopnamen zijn verwijderd. Vervolgens schakelt u Time Machine weer in. De eerder gebruikte reservekopieschijven heeft Time Machine onthouden.

Hoe vaak worden lokale momentopnamen opgeslagen?

Time Machine slaat ongeveer een keer per uur een momentopname van uw opstartschijf op en bewaart deze 24 uur lang. Daarnaast wordt een momentopname van de meest recent gemaakte Time Machine-reservekopie bewaard totdat er extra schijfruimte nodig is. En in macOS High Sierra of hoger wordt er ook nog een momentopname bewaard voordat er een macOS-update wordt geïnstalleerd.