Over lokale momentopnamen van Time Machine

Lokale momentopnamen helpen Time Machine om gegevens terug te zetten wanneer uw Time Machine-reservekopieschijf niet beschikbaar is.

De Time Machine-reservekopieschijf is mogelijk niet altijd beschikbaar. Daarom bewaart Time Machine sommige reservekopieën ook op uw ingebouwde opstartschijf en andere lokale schijven. Deze reservekopieën worden lokale momentopnamen genoemd.

• Elke 24 uur, vanaf het moment dat u de computer start of herstart, wordt een dagelijkse momentopname bewaard.
  • Elke week wordt een wekelijkse momentopname bewaard.
  • Vanaf macOS High Sierra wordt een extra momentopname bewaard voor de installatie van een macOS-update.

Lokale momentopnamen gebruiken

Wanneer u Time Machine opent, verschijnt er een tijdbalk rechts in het scherm. Elk gedateerd maatstreepje in de tijdbalk is een reservekopie en elke reservekopie heeft een kleur als u de aanwijzer erop plaatst.

macOS High Sierra, macOS Sierra, OS X El Capitan of Yosemite:

• Een rood maatstreepje is een reservekopie die nu vanaf een lokale momentopname of vanaf de reservekopieschijf kan worden teruggezet. Wanneer de reservekopieschijf niet beschikbaar is, zijn alleen de lokale momentopnamen rood.
  • Een gedimd rood maatstreepje is een reservekopie die vanaf de reservekopieschijf kan worden teruggezet nadat deze schijf beschikbaar is. Tot dan toont de stapel vensters op het scherm een leeg venster voor die reservekopie.

OS X Mavericks of lager:

• Een grijs maatstreepje is een reservekopie die nu vanaf een lokale momentopname kan worden teruggezet.
  • Een roze maatstreepje is een reservekopie die nu vanaf de reservekopieschijf kan worden teruggezet.
  • Een gedimd roze maatstreepje is een reservekopie die vanaf de reservekopieschijf kan worden teruggezet nadat deze schijf beschikbaar is. Tot dan toont de stapel vensters op het scherm een leeg venster voor die reservekopie.

Time Machine-venster

Hoe lokale momentopnamen opslagruimte gebruiken

Time Machine in macOS High Sierra bewaart momentopnamen op elk APFS-geformatteerd apparaat met uitsluitend flashopslag dat op de Mac staat of direct is aangesloten op de Mac. Time Machine in eerdere macOS-versies bewaren momentopnamen alleen op de interne opstartschijf van Mac-notebooks.

Om ervoor te zorgen dat u opslagruimte hebt wanneer u dat nodig hebt, worden momentopnamen alleen op schijven met voldoende vrije ruimte bewaard. Als er niet veel opslagruimte meer is, worden momentopnamen automatisch verwijderd, te beginnen met de oudste. Dat is de reden waarom het Finder- en het infovenster geen lokale momentopnamen bevatten in hun berekeningen van de opslagruimte die beschikbaar is op een schijf.