Wallet gebruiken op een iPhone of iPod touch

Met Wallet kunt u uw creditcards, bankpassen en prepaidkaarten, winkelkaarten, instapkaarten, filmkaartjes, kortingsbonnen, klantenkaarten, studentkaarten en meer op één plaats bewaren.

Kaarten in de Wallet-app

Tik op het symbool van de Wallet-app om de Wallet-app te openen. U kunt ook 'Zoek' gebruiken om het te vinden.

Met Wallet kunt u kaarten op een iPhone gebruiken om in te checken voor een vlucht, tegoedbonnen te verkrijgen en in te wisselen, naar de film te gaan of kortingsbonnen in te wisselen. Kaarten kunnen nuttige informatie bevatten zoals het tegoed op de kaart van een koffiehuis, de vervaldatum van een kortingsbon, het nummer van een zitplaats voor een concert en meer. In de Verenigde Staten kunnen studenten op sommige universiteiten studentenkaarten gebruiken op iPhone en Apple Watch.

Als u betaalkaarten aan Wallet wilt toevoegen, leest u hier hoe u Apple Pay configureert.

Spaarkaarten in de Wallet-app

Kaarten toevoegen

Symbool Zet in Apple Wallet

U kunt op meerdere manieren kaarten toevoegen aan Wallet:

Als u geen optie ziet om een kaart, ticket of andere service aan Wallet toe te voegen, neemt u contact op met de verkoper om er zeker van te zijn dat deze ondersteuning biedt voor Wallet-kaarten.

U moet mogelijk tikken op 'Zet in Apple Wallet' en vervolgens op 'Voeg toe' in de rechterbovenhoek van de kaart. U kunt ook een pop-up-venster zien met een toevoegknop waarop u kunt tikken om een kaart aan Wallet toe te voegen.

Het scherm waarin u kaarten verwijdert uit Wallet

Kaarten verwijderen

Een kaart verwijderen:

1. Scrol naar beneden in Wallet en tik vervolgens op 'Wijzig kaarten'.
  2. Tik op de knop met de pijl.
  3. Tik op 'Verwijder'.

Of tik op de kaart die u wilt verwijderen, tik op symbool Meer, scrol naar beneden en tik op 'Kaart verwijderen'.

Om meerdere kaarten tegelijk te verwijderen:

1. Scrol naar beneden in Wallet en tik vervolgens op 'Wijzig kaarten'.
  2. Tik op symbool Verwijder naast de kaart die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Verwijder'.

Bericht op toegangsscherm over kaarten in de Wallet-app

Kaarten gebruiken

Sommige kaarten verschijnen automatisch op het juiste moment of de juiste locatie, omdat ze tijd- of locatiegegevens bevatten. Wanneer u bijvoorbeeld aankomt in de luchthaven, verschijnt uw instapkaart. Als op uw kaart een symbool voor contactloos betalen staat, kunt u het mogelijk gebruiken bij kaartlezers en kassasystemen met dit symbool.

U moet mogelijk slepen om het apparaat te ontgrendelen om vervolgens de kaart weer te geven en te scannen.

Met iOS 9 en hoger en iPhone 6 of hoger1 zijn er twee snelle manieren om een kaart te gebruiken:

• Als u een creditcard, bankpas of winkelkaart in Wallet hebt staan, of een tegoedbon die werkt met Apple Pay, opent u Wallet door te dubbelklikken op de thuisknop of te dubbelklikken op de zijknop op iPhone X of hoger.
  • Als u 'Automatische selectie' hebt ingeschakeld voor een klantenkaart, winkelkaart of ticket, kunt u die kaart gebruiken door te tikken op de kaartmelding of op de kaart in Wallet. Houdt vervolgens uw iPhone dicht bij de kaartlezer. U moet zich mogelijk identificeren met Touch ID of Face ID.

Als u meldingen wilt voor updates over uw vlucht of kortingsbonnen en aanbiedingen voor winkels in de buurt, volgt u deze stappen2:

1. Tik in Wallet op uw kaart.
  2. Tik op de knop Meer.
  3. Tik op de knop 'Meldingen' om meldingen aan of uit schakelen.

Om meldingen voor al uw passen in te schakelen: ga naar 'Instellingen' > 'Meldingen' > 'Wallet', schakel 'Sta meldingen toe' in en schakel de gewenste waarschuwingen in.

Lees hier hoe u uw studentenkaart gebruikt in Wallet.

Scherm Instellingen van een kaart wijzigen in Wallet-app

Instellingen van een kaart wijzigen

Tik achtereenvolgens op een kaart en op symbool Meer op de kaart om instellingen en extra informatie weer te geven. Op het infoscherm kunt u het volgende doen:

• Een kaart verwijderen
  • Een kaart delen Niet alle kaarten kunt u delen.
  • Een kaart bijwerken door omlaag te vegen om deze te vernieuwen
  • De app die bij de kaart hoort openen of installeren
  • Automatische updates in- of uitschakelen
  • 'Toon op toegangsscherm' in- of uitschakelen
  • 'Automatische selectie' voor contactloze kaarten in- of uitschakelen.

Op het infoscherm ziet u ook andere nuttige informatie over de kaart, zoals de contactgegevens van de verkoper die de kaart heeft uitgegeven.

Als u de rangschikking van de kaarten wilt wijzigen, houdt u uw vinger op een kaart en sleept u deze naar een nieuwe locatie. De wijziging wordt op al uw apparaten doorgevoerd.

Om uw standaardkaart voor Apple Pay in te stellen, sleep de kaart naar de voorkant van uw creditcards, bankpassen en prepaidkaarten in Wallet.

Hulp krijgen

Als de kaart niet op het toegangsscherm verschijnt terwijl u dat wel verwacht, opent u Wallet en selecteert u de kaart om deze te scannen. Als een kaart niet wordt weergegeven, kan dat verschillende oorzaken hebben:

• Locatievoorzieningen is uitgeschakeld.
  • De functie 'Toon op toegangsscherm' is voor die kaart uitgeschakeld.
  • De winkelier biedt geen ondersteuning voor deze functie.

1. Om Apple Pay te gebruiken voor aankopen in winkels in Japan, hebt u een iPhone 8 of iPhone 8 Plus of hoger nodig. U kunt ook een in Japan gekochte iPhone 7 of iPhone 7 Plus gebruiken. Lees hier hoe u kunt bepalen of uw apparaat in Japan is gekocht.

2. Sommige winkeliers staan meldingen mogelijk niet toe.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.