Instapkaarten, tickets en andere kaarten toevoegen, gebruiken en delen in Apple Wallet

Met de Wallet-app kunt u toegangspassen, instapkaarten, bioscooptickets, coupons, vasteklantenkaarten en meer toevoegen en gebruiken. U kunt bepaalde kaarten en tickets ook delen.

Een instapkaart, ticket of andere kaart toevoegen aan Apple Wallet op uw iPhone

1. Open de app, e-mail, melding of andere communicatie die uw instapkaart, ticket of andere kaart bevat.
  2. Tik op 'Zet in Apple Wallet'.
    De knop 'Zet in Apple Wallet'
  3. Volg de instructies op het scherm.
  4. Tik zo nodig op 'Voeg toe' in de rechterbovenhoek.

Als u geen optie ziet om uw instapkaart, ticket of andere kaart aan de Wallet-app toe te voegen, neemt u contact op met de verkoper of het bedrijf dat de kaart heeft uitgegeven om na te vragen of het toevoegen van de kaart in de Wallet-app wordt ondersteund.

Wanneer u een instapkaart, ticket of andere kaart toevoegt aan de Wallet-app op uw iPhone, wordt deze automatisch toegevoegd aan de Wallet-app op uw gekoppelde Apple Watch.

Lees hoe u een kaart of ticket verwijdert uit de Wallet-app.

Een vasteklantenkaart van Walgreens-in Apple Wallet

Een instapkaart, ticket of andere kaart gebruiken in Apple Wallet

Wanneer u een instapkaart, ticket of andere kaart toevoegt aan de Wallet-app, kunt u deze gebruiken met uw iPhone of Apple Watch.

Een instapkaart, ticket of andere kaart gebruiken op uw iPhone

1. Een instapkaart, ticket of andere kaart openen:
    • Als uw iPhone beschikt over Face ID, drukt u tweemaal op de zijknop. Log in met Face ID of voer uw toegangscode in.
    • Als uw iPhone beschikt over Touch ID, plaatst u uw vinger op de Touch ID-sensor.
  2. Tik op uw standaard betaalkaart om uw andere kaarten te bekijken.
  3. Tik op uw instapkaart, ticket of andere kaart en voer de verificatie uit.
  4. Scan of tik op uw apparaat bij de contactloze lezer of toon het aan de controleur.

Een instapkaart, ticket of andere kaart gebruiken op uw Apple Watch

1. Druk tweemaal op de zijknop.
  2. Scrol naar beneden om uw instapkaart, ticket of andere kaart die u wilt gebruiken te vinden en tik erop.
  3. Houd het scherm van uw Apple Watch in de buurt van de contactloze lezer.

Misschien kunt u de Express-modus gebruiken bij bepaalde kaarten en tickets in de Wallet-app.

Het kan zijn dat u uw apparaat moet ontgrendelen om uw kaart of ticket weer te geven voordat u scant of erop tikt.

Een kaart of ticket delen in Apple Wallet

Sommige kaarten en tickets in de Wallet-app kunt u delen met andere iPhone- of Apple Watch-gebruikers.

1. Open de Wallet-app op uw iPhone.
  2. Tik op de kaart of het ticket dat u wilt delen.
  3. Tik op de knop 'Meer' Meer-symbool met drie punten.
  4. Tik op het symbool 'Deel' Deel-knop met een pijl

Als u het deelsymbool niet ziet, staat de verkoper of het bedrijf dat de kaart of het ticket heeft uitgegeven, delen in de Wallet-app niet toe. Kijk in hun app of op hun website om te zien of ze opties bieden om een kaart of ticket te delen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.