Wallet gebruiken op een iPhone of iPod touch

Met Wallet kunt u uw creditcards, betaalkaarten en prepaidkaarten, winkelkaarten, instapkaarten, filmkaartjes, kortingsbonnen, klantenkaarten, studentkaarten en meer op één plek bewaren.

Kaarten in de Wallet-app

Wallet-app gebruiken op uw iPhone Symbool van Wallet-app. U kunt ook 'Zoek' gebruiken om de app te vinden.

Met Wallet kunt u kaarten op een iPhone gebruiken om in te checken voor een vlucht, tegoedbonnen te verkrijgen en in te wisselen, naar de film te gaan of kortingsbonnen in te wisselen. Kaarten kunnen nuttige informatie bevatten zoals het tegoed op de kaart van een koffiehuis, de vervaldatum van een kortingsbon, het nummer van een zitplaats voor een concert en meer. Op sommige scholen in de Verenigde Staten kunt u mogelijk uw studentenkaart gebruiken op iPhone en Apple Watch.

Als u betaalkaarten aan Wallet wilt toevoegen, leest u hier hoe u Apple Pay configureert.

Spaarkaart in de Wallet-app

Kaarten toevoegen

Symbool Zet in Apple Wallet

U kunt op verschillende manieren kaarten toevoegen aan Wallet:

Als u geen optie ziet om een kaart, ticket of andere service aan Wallet toe te voegen, neemt u contact op met de verkoper om er zeker van te zijn dat deze ondersteuning biedt voor Wallet-kaarten.

U moet mogelijk op 'Zet in Apple Wallet' tikken en vervolgens in de rechterbovenhoek van de kaart op 'Voeg toe'. Er kan ook een pop-up-venster worden weergegeven met een knop waarop u kunt tikken om een kaart aan Wallet toe te voegen.

Het scherm waarmee u kaarten verwijdert uit Wallet

Kaarten verwijderen

Een kaart verwijderen:

1. Scrol naar beneden in Wallet en tik vervolgens op 'Wijzig kaarten'.
  2. Tik op de knop met de pijl.
  3. Tik op 'Verwijder'.

Of tik op de kaart die u wilt verwijderen, tik op symbool Meer, scrol naar beneden en tik op 'Verwijder kaart'.

Om meerdere kaarten tegelijk te verwijderen:

1. Scrol naar beneden in Wallet en tik vervolgens op 'Wijzig kaarten'.
  2. Tik op symbool Verwijder naast de kaart die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Verwijder'.

Bericht op toegangsscherm over kaart in de Wallet-app

Kaarten gebruiken

Sommige kaarten verschijnen automatisch op het juiste moment of de juiste locatie, omdat ze tijd- of locatiegegevens bevatten. Wanneer u bijvoorbeeld aankomt op het vliegveld, verschijnt uw instapkaart. Als op uw kaart een symbool voor contactloos betalen staat, kunt u de kaart mogelijk gebruiken met kaartlezers en kassasystemen met dit symbool.

Symbool voor contactloos betalen

U moet mogelijk slepen om het apparaat te ontgrendelen om vervolgens de kaart weer te geven en te scannen.

Met iOS 9 en hoger en iPhone 6 of nieuwer1 zijn er twee snelle manieren om een kaart te gebruiken:

• Als u een creditcard, betaalkaart, prepaidkaart of winkelkaart in Wallet hebt staan, of een tegoedbon die werkt met Apple Pay, opent u Wallet door tweemaal te drukken op de thuisknop of de zijknop op iPhone X of nieuwer.
  • Als u 'Automatische selectie' hebt ingeschakeld voor een klantenkaart, winkelkaart of ticket, kunt u die kaart gebruiken door te tikken op de kaartmelding of op de kaart in Wallet. Houd vervolgens uw iPhone dicht bij de kaartlezer. U moet zich mogelijk identificeren met Touch ID of Face ID.

Als u meldingen wilt voor updates over uw vlucht of kortingsbonnen en aanbiedingen voor winkels in de buurt, volgt u deze stappen2:

1. Tik in Wallet op uw kaart.
  2. Tik op symbool Meer.
  3. Tik op de knop 'Meldingen' om meldingen in of uit te schakelen.

Om meldingen voor al uw passen in te schakelen: ga naar 'Instellingen' > 'Meldingen' > 'Wallet', schakel 'Sta meldingen toe' in en schakel de gewenste waarschuwingen in.

Lees hier hoe u uw studentenkaart gebruikt in Wallet.

Scherm om instellingen van een kaart te wijzigen in Wallet-app

Instellingen van een kaart wijzigen

Tik op een kaart en tik op symbool Meer op de kaart om instellingen en andere informatie te zien. Op het infoscherm kunt u het volgende doen:

• De kaart verwijderen.
  • De kaart delen. Niet alle kaarten kunnen worden gedeeld.
  • De kaart bijwerken door omlaag te vegen om deze te vernieuwen.
  • De app die bij de kaart hoort, openen of installeren.
  • Automatische updates in- of uitschakelen.
  • 'Toon op toegangsscherm' in- of uitschakelen.
  • 'Automatische selectie' in- of uitschakelen voor contactloze kaarten.

Op het infoscherm ziet u ook andere nuttige informatie over de kaart, zoals de contactgegevens van de verkoper die de kaart heeft uitgegeven.

Als u de rangschikking van de kaarten wilt wijzigen, houdt u uw vinger op een kaart en sleept u deze naar een nieuwe locatie. De wijziging wordt op al uw apparaten doorgevoerd.

Om de standaardkaart voor Apple Pay in te stellen, sleept u de kaart naar de voorgrond van de weergave met uw creditcards, betaalkaarten en prepaidkaarten in Wallet.

Hulp krijgen

Als de kaart niet op het toegangsscherm verschijnt terwijl u dat wel verwacht, opent u Wallet en selecteert u de kaart om deze te scannen. Als een kaart niet wordt weergegeven, kan dat verschillende oorzaken hebben:

• Locatievoorzieningen is uitgeschakeld.
  • De functie 'Toon op toegangsscherm' is uitgeschakeld voor die kaart.
  • De verkoper biedt geen ondersteuning voor deze functie.

1. Om Apple Pay te gebruiken voor aankopen in winkels in Japan, hebt u een iPhone 8 of iPhone 8 Plus of nieuwer nodig. U kunt ook een in Japan gekochte iPhone 7 of iPhone 7 Plus gebruiken. Lees hier hoe u kunt bepalen of uw apparaat in Japan is gekocht.

2. Sommige verkopers staan meldingen mogelijk niet toe.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.