Een gebruikersaccount verbergen in macOS

Als je een gebruiker wilt helpen, maar niet wilt dat deze bij het inloggen je gebruikersaccount kan zien, lees je hier hoe je kunt voorkomen dat een gebruikersaccount wordt weergegeven in het inlogvenster van macOS.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders. Als je denkt dat deze kwestie consequenties voor je heeft, neem je contact op met de systeembeheerder van je bedrijf of school.

Voorkomen dat een gebruikersaccount wordt weergegeven in het inlogvenster van macOS

1. Log in met een beheerdersaccount.

2. Gebruik dit Terminal-commando. Geef in plaats van hiddenuser de verkorte naam op van de gebruiker die je wilt verbergen:

sudo dscl . create /Users/hiddenuser IsHidden 1

De gebruikersaccount is ook verborgen in Systeeminstellingen (of Systeemvoorkeuren) de volgende keer dat deze optie wordt geopend. Deze opdracht kan niet worden gebruikt met de gastgebruikersaccount. Lees hoe u accounts voor gastgebruikers beheert.

Als FileVault is ingeschakeld, kan er nog steeds een verborgen gebruiker verschijnen in het eerste inlogvenster wanneer je de computer aanzet of herstart.

Een verborgen gebruikersaccount weergeven

Als je de verborgen gebruiker weer wilt weergeven in het inlogvenster, stel je het kenmerk IsHidden van de gebruiker in op 0:

sudo dscl . create /Users/hiddenuser IsHidden 0

Je kunt het kenmerk 'IsHidden' ook verwijderen.

De thuismap en het delingspunt verbergen

Met dit commando verberg je de thuismap '/Users/hiddenuser':

sudo chflags hidden /Users/hiddenuser

Met deze commando's verwijder je het delingspunt van de map 'Public' voor de gebruiker met de lange naam 'Hidden User':

sudo dscl delete Local/Defaults/SharePoints/Hidden\ User’s\ Public\ Folder/ exit