Een reservekopie maken van uw iPhone, iPad en iPod touch

Als u een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch maakt, hebt u een kopie van uw gegevens die u kunt gebruiken als het apparaat ooit wordt vervangen, verloren of beschadigd raakt.

Een methode voor het maken van de reservekopie kiezen

Lees voordat u begint meer over het verschil tussen het maken van reservekopieën met iCloud en iTunes. Kies vervolgens de methode die voor u het beste is. Als u ooit een alternatieve reservekopie nodig hebt, kunt u er een aanmaken in iCloud en een andere in iTunes.

Een reservekopie maken met iCloud

1. Verbind het apparaat met een wifinetwerk.
  2. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' en tik op 'iCloud'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen', scrolt u omlaag en tikt u op 'iCloud'.
    iCloud-instellingen op een iPhone
  3. Tik op 'iCloud-reservekopie'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Reservekopie'. Controleer of 'iCloud-reservekopie' is ingeschakeld.
    iCloud-reservekopie op een iPhone inschakelen
  4. Tik op 'Maak nu reservekopie'. Blijf verbonden met het wifinetwerk tot de reservekopie is voltooid.
  5. Controleer of de reservekopie is voltooid: ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'iCloud-opslag' > 'Beheer opslag' en selecteer het apparaat. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Opslag' > 'Beheer opslag' en selecteert u het apparaat. De reservekopie verschijnt in de details met het tijdstip en de grootte van de reservekopie.

Hulp bij het maken van een reservekopie of de beschikbare ruimte in iCloud beheren.

Automatisch reservekopieën maken met iCloud-reservekopie

Dit moet u doen om iCloud elke dag automatisch een reservekopie te laten maken van uw apparaat:

• Controleer of iCloud-reservekopie is ingeschakeld in 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'iCloud-reservekopie'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Reservekopie'.
  • Sluit het apparaat aan op een voedingsbron.
  • Maak op het apparaat verbinding met een wifinetwerk.
  • Controleer of het scherm van het apparaat is vergrendeld.
  • Controleer of u voldoende beschikbare ruimte hebt in iCloud voor de reservekopie. Als u inlogt bij iCloud, krijgt u gratis 5 GB iCloud-opslag. Als u meer iCloud-opslag nodig hebt, kunt u dat via de iPhone, iPad, iPod touch of Mac kopen. Abonnementen zijn beschikbaar vanaf 50 GB voor USD 0,99 per maand. Lees meer over de prijzen in uw regio.

Een reservekopie maken met iTunes

1. Open iTunes en sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Als er een bericht wordt weergegeven waarin om de toegangscode wordt gevraagd of waarin wordt gevraagd of u deze computer wilt vertrouwen of niet, volgt u de aanwijzingen op het scherm. Als u de toegangscode niet meer weet, vindt u hier hulp.
  3. Selecteer uw iPhone, iPad of iPod wanneer deze in iTunes verschijnt. Als het apparaat niet wordt weergegeven in iTunes, leest u hier meer over wat u moet doen.
  4. Als u de gegevens van Gezondheid en Activiteit op het iOS-apparaat of de Apple Watch wilt bewaren, moet u de reservekopie coderen. Selecteer hiervoor het vakje 'Codeer [apparaat]-reservekopie' en maak een wachtwoord aan dat u niet vergeet.

Schrijf het wachtwoord op en bewaar het op een veilige plaats. Zonder dit wachtwoord kunt u immers geen iTunes-reservekopieën terugzetten.
    Als u de gegevens van Gezondheid en Activiteit niet wilt bewaren, hoeft u de reservekopie niet te coderen. Klik op 'Maak nu reservekopie'.
    Klik op 'Maak reservekopie' in iTunes
  5. Wanneer het proces is voltooid, kunt u zien of de reservekopie is gemaakt via 'iTunes' > 'Voorkeuren' > 'Apparaten'. (Als u iTunes voor Windows gebruikt, kiest u 'Bewerken' > 'Voorkeuren' > 'Apparaten' op de menubalk boven aan het iTunes-venster.) U ziet de naam van het apparaat met de datum en het tijdstip van wanneer iTunes de reservekopie heeft gemaakt. Als u de reservekopie hebt gecodeerd, ziet u ook   naast de naam van het apparaat.
    Pas gemaakte reservekopieën in iTunes zoeken via 'Voorkeuren' > 'Apparaten'

Krijg hulp bij het maken van een reservekopie.