Een reservekopie maken van je iPhone, iPad en iPod touch

Als je een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch maakt, heb je een kopie van je gegevens die je kunt gebruiken als het apparaat ooit wordt vervangen, verloren of beschadigd raakt.

Een methode voor het maken van de reservekopie kiezen

Voordat je begint, kun je hier meer lezen over het verschil tussen het maken van reservekopieën met iCloud en iTunes. Kies vervolgens de methode die voor jou het beste is. Als je ooit een alternatieve reservekopie nodig hebt, kun je er een aanmaken in iCloud en een andere in iTunes.

Een reservekopie maken met iCloud

1. Verbind het apparaat met een wifinetwerk.
  2. Tik op 'Instellingen', scrol omlaag en tik op 'iCloud'.
  3. Scrol omlaag, tik op 'Reservekopie' en controleer of iCloud-reservekopie is ingeschakeld.
  4. Tik op 'Maak nu reservekopie'. Blijf verbonden met het wifinetwerk tot de reservekopie is voltooid.
  5. Controleer of de reservekopie is voltooid door te tikken op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Opslag' > 'Beheer opslag'. Selecteer vervolgens het apparaat. De reservekopie verschijnt in de details met het tijdstip en de grootte van de reservekopie.

Hulp bij het maken van een reservekopie of de beschikbare ruimte in iCloud beheren.

Automatisch reservekopieën maken met iCloud-reservekopie

Dit moet je doen om iCloud elke dag automatisch een reservekopie te laten maken van je apparaat:

• Controleer of iCloud-reservekopie is ingeschakeld in 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Reservekopie'.
  • Sluit het apparaat aan op een voedingsbron.
  • Maak op het apparaat verbinding met een wifinetwerk.
  • Controleer of het scherm van het apparaat is vergrendeld.
  • Controleer of je voldoende beschikbare ruimte hebt in iCloud voor de reservekopie. Als je inlogt bij iCloud, krijg je gratis 5 GB iCloud-opslag. Als je meer iCloud-opslag nodig hebt, kun je meer aanschaffen vanaf je iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Abonnementen zijn beschikbaar vanaf 50 GB voor $ 0,99 (USD) per maand. Meer informatie over de prijzen in jouw regio.

Een reservekopie maken met iTunes

1. Open iTunes en sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Als er een bericht wordt weergegeven waarin om de toegangscode wordt gevraagd of waarin wordt gevraagd of je deze computer wilt vertrouwen of niet, volg je de aanwijzingen op het scherm. Als je de toegangscode niet meer weet, vind je hier hulp.
  3. Selecteer je iPhone, iPad of iPod wanneer deze in iTunes verschijnt. Als het apparaat niet wordt weergegeven in iTunes, lees je hier meer over wat je moet doen.
  4. Als je de gegevens van Gezondheid en Activiteit op het iOS-apparaat of de Apple Watch wilt bewaren, moet je de reservekopie coderen. Selecteer hiervoor het vakje 'Codeer [apparaat]-reservekopie' en maak een wachtwoord aan dat je niet vergeet.

Schrijf het wachtwoord op en bewaar het op een veilige plaats. Zonder dit wachtwoord kun je immers geen iTunes-reservekopieën terugzetten.
    Als je de gegevens van Gezondheid en Activiteit niet wilt bewaren, hoef je de reservekopie niet te coderen. Klik op 'Maak nu reservekopie'.
  5. Wanneer het proces is voltooid, kun je zien of de reservekopie is gemaakt via 'iTunes' > 'Voorkeuren' > 'Apparaten'. (Als je iTunes voor Windows gebruikt, kies je 'Bewerken' > 'Voorkeuren' > 'Apparaten' in de menubalk boven aan het iTunes-venster.) Je ziet de naam van het apparaat met de datum en het tijdstip waarop iTunes de reservekopie heeft gemaakt. Als je de reservekopie hebt gecodeerd, zie je ook   naast de naam van het apparaat.

Hulp bij het maken van een reservekopie.