Als u een betaalmethode niet kunt verwijderen van uw Apple ID

Als u abonnementen hebt, aankopen deelt of een openstaand bedrag moet betalen, moet u ten minste één betaalmethode geregistreerd hebben.

Als u uw betaalmethode probeert te verwijderen omdat u een afschrijving niet herkent, kunt u opzoeken waarvoor de kosten in rekening zijn gebracht.

Nagaan of u een abonnement hebt

Om uw abonnementen te bekijken op een iPhone of iPad, gaat u naar Instellingen, tikt u op uw naam en vervolgens op 'Abonnementen'. Als u actieve abonnementen heeft, waaronder iCloud+, moet u een betaalmethode geregistreerd hebben.

Als u alle betaalmethoden wilt verwijderen, kunt u uw iCloud+-abonnement opzeggen* en andere abonnementen van Apple opzeggen. Probeer nogmaals uw betaalmethode te verwijderen wanneer de abonnementsperiode afgelopen is.

* Voordat u uw iCloud+-abonnement opzegt, maakt u eerst een reservekopie van uw apparaten met behulp van een Mac of pc.

'Delen van aankopen' uitschakelen

Als u deel uitmaakt van een gezinsgroep van 'Delen met gezin' en uw aankopen deelt met uw gezinsleden, moet het gezinshoofd een betaalmethode geregistreerd hebben. Als u zelf het gezinshoofd bent, schakelt u het delen van aankopen uit en probeert u vervolgens opnieuw de betaalmethode te verwijderen.

Een openstaand bedrag betalen

Meer informatie over het betalen van een openstaand bedrag of het oplossen van problemen met de betaalmethode.

Nadat het openstaande bedrag is betaald, kunt u uw betaalmethode verwijderen.

Meer hulp

Als u een betaalmethode nog steeds niet kunt verwijderen, neemt u contact op met Apple Support.