Als u 'Geen' niet kunt kiezen bij het wijzigen van uw betaalinformatie voor uw Apple ID

Ontdek waarom u uw betaal- of creditcardinformatie niet kunt wijzigen naar 'Geen' in de iTunes Store, de App Store, Apple Books of de Mac App Store.

Als u in rekening gebrachte kosten op uw bankrekening, creditcard of betaalpas niet herkent, komt dit mogelijk door aankopen of abonnementen voor 'Delen met gezin' of omdat uw betaalmethoden is gekoppeld aan een andere Apple ID. Lees hoe u onbekende kosten identificeert en hier hulp bij krijgt.

Als u een Apple ID voor het eerst configureert en u geen betaaloptie wilt configureren, volgt u deze stappen om de Apple ID aan te maken. 'Geen' is geen optie als u de Apple ID-accountpagina gebruikt om uw betaalmethode in te stellen.

Als u geen creditcard wilt gebruiken, kunt u een andere betaalmethode gebruiken, zoals een cadeaubon. Als u al een Apple ID hebt en hier geen betaalmethode aan wilt koppelen, leest u hoe u uw Apple ID-betaalinformatie kunt verwijderen

Als u nog steeds 'Geen' niet kunt kiezen, controleert u of dit komt door een van de volgende redenen.

Als u nog een betaling verschuldigd bent

U kunt 'Geen' pas selecteren als betaalmethode wanneer u het bedrag hebt afbetaald. Raadpleeg de aankoopgeschiedenis op een Mac of pc om te bekijken welke bestelling nog moet worden betaald. Wanneer u inlogt bij de Store, ziet u mogelijk een bericht waarin wordt gemeld dat er een factureringsprobleem is met de laatste bestelling. Klik op de knop 'Factuurgegevens' om de bestelling te zien.

Als u de bestelling hebt betaald, kunt u uw betaalinformatie wijzigen naar 'Geen'.

Als u een abonnement hebt dat automatisch wordt vernieuwd

Mogelijk kunt u 'Geen' pas selecteren als u het abonnement opzegt.

Als aan het abonnement een gratis proefperiode is gekoppeld, gebruiken we uw opgegeven betaalmethode om te voorkomen dat uw dienst wordt onderbroken na het einde van de gratis proefperiode. Als u een abonnement niet wilt verlengen na de gratis proefperiode, kunt u het abonnement opzeggen om te voorkomen dat u moet betalen na het einde van de gratis proefperiode.

Uw abonnement of lidmaatschap wordt mogelijk vernieuwd als u uw abonnement of lidmaatschap minder dan 24 uur voor de vernieuwingsdatum opzegt.

Als u de iTunes Store of App Store voor het eerst gebruikt

Als u de Store voor de eerste keer gebruikt met een bestaande Apple ID, moet u een betaalmethode opgeven. Nadat u de account hebt aangemaakt, kunt u de betaalgegevens wijzigen in 'Geen'.

Als u een nieuwe Apple ID aanmaakt, kunt u mogelijk een account aanmaken zonder de gegevens van uw creditcard in te voeren.

Als u zich niet in het land of de regio bevindt waarvoor u een Apple ID aanmaakt

Als u voor de eerste keer een Apple ID aanmaakt en u niet fysiek aanwezig bent in het betreffende land of de betreffende regio wanneer u de Apple ID aanmaakt, moet u een betaalmethode invoeren. Als dit gebeurt, is het niet mogelijk om cadeaubonnen of Store-tegoed te kiezen als betaalmethode.

Als u zich bijvoorbeeld in de Verenigde Staten bevindt, maar u een Apple ID aanmaakt met een factuuradres in China, kunt u 'Geen' niet kiezen als betaalmethode.

Als u het land of de regio hebt gewijzigd

Als u het land of de regio van een bestaande Apple ID wijzigt, moet u een betaalmethode opgeven en uw factureringsopties bijwerken. Als dit gebeurt, is het niet mogelijk om cadeaubonnen of Store-tegoed te kiezen als betaalmethode. Als u uw betaalmethode wilt verwijderen nadat u het land of de regio hebt gewijzigd, kunt u uw betaalinformatie wijzigen naar 'Geen'.

Als u 'Delen met gezin' gebruikt

Wanneer u 'Delen met gezin' configureert, moet het gezinshoofd een geldige betaalmethode opgeven. Deze betaalmethode wordt gebruikt voor alle aankopen die worden gestart door familieleden en kan alleen door het gezinshoofd worden gewijzigd.

Als u aankopen wilt goedkeuren die zijn gedaan door een gezinslid dat jonger is dan 18 jaar, schakelt u 'Vraag om te kopen' in.

Als u 'Delen met gezin' niet meer wilt gebruiken, kunt u uw gezinsgroep ontbinden.