Als de microfoons op uw iPhone, iPad of iPod touch niet werken

Lees hier wat u moet doen als het geluid tijdens oproepen of FaceTime-gesprekken niet goed werkt of als Siri uw stem niet detecteert.

Wanneer u iemand belt, FaceTime of Siri gebruikt of opgenomen audio afspeelt op uw iOS-apparaat, kunt u soms een van de volgende problemen ervaren:

• Anderen kunnen u tijdens een telefoon- of FaceTime-gesprek niet horen.
  • Anderen horen u onduidelijk tijdens een telefoon- of FaceTime-gesprek.
  • Siri kan geen audiofeedback detecteren wanneer hierom wordt gevraagd.
  • Wanneer u opgenomen audio afspeelt, is het geluid onduidelijk of hoort u geen geluid.
  • U kunt de audiobronnen tijdens een oproep niet aanpassen.

De microfoons van een apparaat testen

Test de microfoons om na te gaan of er iets mis is met de microfoon op uw apparaat of met het mobiele netwerk of de app die u gebruikt. De locatie van de microfoon kan variëren per apparaat. U kunt de technische specificaties van uw product raadplegen om de microfoons te vinden.

Zorg ervoor dat uw iOS-apparaat niet verbonden is met een vaste of draadloze headset tijdens het testen van de microfoons.

iPhone

Een iPhone heeft meerdere microfoons.

Als u de primaire microfoon aan de onderkant van de iPhone wilt testen, opent u Dictafoon en tikt u op het opnamesymbool. Spreek vervolgens in de microfoon en tik op het afspeelsymbool om de opname af te spelen. Uw stem moet duidelijk verstaanbaar zijn.

Als u de microfoon aan de voorzijde wilt testen, opent u de app Camera en maakt u een video met de camera aan de voorzijde. Als u de microfoon aan de achterzijde wilt testen, opent u de app Camera en maakt u een video met de camera aan de achterzijde. Wanneer u de video terugkijkt, moet uw stem duidelijk verstaanbaar zijn.

Als uw stem vaag klinkt tijdens een telefoongesprek, controleert u of de microfoon aan de achterzijde niet geblokkeerd of bedekt is.

Als Siri u niet verstaat, controleert u of de ontvanger en de microfoon boven aan de voorzijde van de iPhone niet bedekt of vuil zijn.

iPad

Als u de microfoon van een iPad wilt testen, maakt u een video met de app Camera en speelt u de opname af. U kunt ook audio- of videobellen met FaceTime om de geluidskwaliteit te testen.

iPod touch

Om de microfoon van uw iPod touch te testen, opent u Dictafoon. Tik op het opnamesymbool, spreek in de microfoon en tik op het afspeelsymbool om de opname af te spelen. Uw stem moet duidelijk verstaanbaar zijn.

Hulp krijgen

Als u na het testen van de microfoon van het apparaat nog steeds problemen ondervindt, probeert u deze stappen:

1. Verwijder eventuele accessoires uit de headsetaansluiting en verbreek de verbinding met Bluetooth-headsets.
  2. Blokkeer de microfoon en iSight-microfoon niet met uw vingers of met een hoesje wanneer u het apparaat vasthoudt of video opneemt.
  3. Verwijder schermbeveiligers, folies of hoesjes die de microfoon, iSight-microfoon of de ontvanger van de iPhone bedekken.
  4. Maak de microfoons en de ontvanger van de iPhone schoon. Raadpleeg de gebruikershandleiding van het apparaat voor de locatie van de microfoons.
  5. Start uw apparaat opnieuw op.
  6. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iOS hebt.

Neem contact op met Apple Support als u deze stappen hebt uitgevoerd en anderen u nog steeds niet kunnen verstaan tijdens een telefoon- of FaceTime-gesprek of Siri uw vragen niet hoort.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.