Als de microfoons op uw iPhone, iPad of iPod touch niet werken

Lees hier wat u moet doen als het geluid tijdens telefoon- of FaceTime-gesprekken niet goed werkt of als Siri uw stem niet detecteert.

Wanneer u iemand belt, FaceTime of Siri gebruikt of opgenomen audio afspeelt op uw iOS-apparaat, kunt u soms een van de volgende problemen ervaren:

• Anderen kunnen u tijdens een telefoon- of FaceTime-gesprek niet horen.
  • Anderen horen u onduidelijk tijdens een telefoon- of FaceTime-gesprek.
  • Siri zegt: "Sorry, dat begrijp ik niet" of verstaat uw verzoek niet of slechts gedeeltelijk.
  • Wanneer u opgenomen audio afspeelt, is het geluid onduidelijk of hoort u geen geluid.
  • U kunt de audiobronnen tijdens een oproep niet aanpassen.

De microfoons van uw apparaat testen

Test de microfoons om na te gaan of er iets mis is met de microfoon op uw apparaat of met het mobiele netwerk of de app die u gebruikt. De locatie van de microfoon kan variëren per apparaat. U kunt de technische specificaties van uw product raadplegen om de microfoons te vinden.

Zorg ervoor dat uw iOS-apparaat niet verbonden is met een vaste of draadloze headset tijdens het testen van de microfoons.

iPhone

Een iPhone heeft meerdere microfoons.

Als u de primaire microfoon aan de onderkant van de iPhone wilt testen, opent u Dictafoon en tikt u op het opnamesymbool. Spreek vervolgens in de microfoon en tik op het afspeelsymbool om de opname af te spelen. Uw stem moet duidelijk verstaanbaar zijn.

Als u de microfoon aan de voorzijde wilt testen, opent u de app Camera en maakt u een video met de camera aan de voorzijde. Als u de microfoon aan de achterzijde wilt testen, opent u de app Camera en maakt u een video met de camera aan de achterzijde. Wanneer u de video terugkijkt, moet uw stem duidelijk verstaanbaar zijn.

Als uw stem vaag klinkt tijdens een telefoongesprek, controleert u of de microfoon aan de achterzijde niet geblokkeerd of bedekt is.

Als Siri u niet verstaat, controleert u of de ontvanger en de microfoon boven aan de voorzijde van de iPhone niet bedekt of vuil zijn.

iPad

Als u de microfoon van uw iPad wilt testen, controleert u of de microfoon niet bedekt is. Vervolgens opent u Dictafoon en tikt u op het opnamesymbool. Spreek in de microfoon en tik daarna op het afspeelsymbool om de opname af te spelen. Uw stem moet duidelijk verstaanbaar zijn. Lees hier waar de microfoons zich bevinden op uw iPad.

iPod touch

Om de microfoon van uw iPod touch te testen, opent u Dictafoon. Tik op het opnamesymbool, spreek in de microfoon en tik op het afspeelsymbool om de opname af te spelen. Uw stem moet duidelijk verstaanbaar zijn.

Hulp krijgen

Als u na het testen van de microfoon van het apparaat nog steeds problemen ondervindt, probeert u deze stappen:

1. Koppel eventuele accessoires los van het apparaat en verbreek de verbinding met verbonden Bluetooth-headsets.
  2. Blokkeer de microfoon niet met uw vingers of met een hoes wanneer u het apparaat vasthoudt of video opneemt.
  3. Verwijder schermbeveiliging, folies of hoesjes die de microfoon of de ontvanger van de iPhone bedekken.
  4. Maak de microfoons en de ontvanger van de iPhone schoon.
  5. Herstart uw apparaat.
  6. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iOS hebt.

Neem contact op met Apple Support als u deze stappen hebt uitgevoerd en anderen u nog steeds niet kunnen verstaan tijdens een telefoon- of FaceTime-gesprek of Siri uw vragen niet hoort.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.