Als de afstandsbediening van de Apple TV niet werkt

Lees wat u moet doen als de afstandsbediening niet naar verwachting werkt.

Volg de stappen voor uw type afstandsbediening. Kijk na elke stap of u nog hulp nodig hebt.

Siri Remote of Apple TV Remote*

1. Blijf binnen het bereik van de Apple TV wanneer u Siri Remote gebruikt omdat de afstandsbediening Bluetooth-afhankelijk is. Als u in de buurt bent maar de volumetoetsen niet reageren, verwijdert u alle obstakels tussen de afstandsbediening en de voorkant van de televisie of ontvanger. Voor het volume heeft de afstandsbediening soms een vrije baan naar de IR-sensor aan de voorkant van de tv-apparatuur nodig.
  2. Laad de Siri Remote of Apple TV Remote 30 minuten op met een Lightning-naar-USB-kabel en een USB-oplader.
  3. Richt de afstandsbediening op een afstand van ongeveer 7 cm van de Apple TV. Houd vervolgens de knop 'Menu' en de volume-omhoogknop vijf seconden ingedrukt. Plaats de afstandsbediening op de Apple TV als u hierom wordt gevraagd om de koppeling te voltooien.
  4. Haal de stekker van de Apple TV uit het stopcontact. Wacht minstens zes seconden en sluit de stekker opnieuw aan.
  5. Als u een Apple Remote (aluminium of wit) hebt, gebruikt u deze in plaats van de Siri Remote. Of als u de Apple TV al hebt geconfigureerd, kunt u deze bedienen met de Apple TV Remote-app voor iOS.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

De Apple Remote (aluminium en wit)

Apple Remote (aluminium of wit)

1. Verwijder alle obstakels tussen de Apple Remote en de voorkant van de Apple TV, televisie, ontvanger en soundbar.
  2. Koppel de Apple Remote los van de Apple TV. Houd op de Apple Remote de knop 'Menu' en de knop naar links zes seconden ingedrukt. Zoek vervolgens  boven het symbool van de afstandsbediening op de Apple TV.
  3. Koppel de Apple Remote met de Apple TV. Houd op de Apple Remote de knop 'Menu' en de knop naar rechts zes seconden ingedrukt. Zoek vervolgens  boven het symbool van de afstandsbediening op de Apple TV.
  4. Haal de stekker van de Apple TV uit het stopcontact. Wacht minstens zes seconden en sluit de stekker opnieuw aan.
  5. Vervang de batterij van de Apple Remote.

Meer hulp

*Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening 'Siri Remote'. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'. Siri werkt met beide afstandsbedieningen zolang de Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) in een taal en land of regio met ondersteuning voor Siri is geconfigureerd.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.