Als de afstandsbediening van uw Apple TV niet werkt

Lees wat u moet doen als de afstandsbediening niet naar verwachting werkt.

Probeer eerst deze stappen

1. Als u een Siri Remote of Apple TV Remote hebt, laadt u deze een half uur lang op met behulp van een Lightning-naar-USB-kabel en een USB-oplader. Als u een Apple Remote hebt, vervangt u de batterij
  2. Haal de stekker van de Apple TV uit het stopcontact. Wacht minstens zes seconden en sluit de stekker opnieuw aan.

Als de afstandsbediening nog steeds niet werkt zoals verwacht, volgt u de stappen voor uw type afstandsbediening. Kijk na elke stap of u nog hulp nodig hebt.

Siri Remote of Apple TV Remote

Afbeelding van Siri Remote (1e generatie) of Apple TV Remote (1e generatie) en Siri Remote (2e generatie) of Apple TV Remote (2e generatie).

1. Houd de knop 'TV/bedieningspaneel' en de Volume-omlaagknop tegelijk ingedrukt. Houd de knoppen ongeveer 5 seconden ingedrukt, of totdat het statuslampje op de Apple TV uitgaat en vervolgens weer aangaat.
  2. Laat de knoppen los en wacht 5-10 seconden. Op uw tv-scherm verschijnt de melding 'Verbinding verbroken'.
  3. Nadat uw afstandsbediening is herstart, verschijnt de melding 'Verbonden' op uw tv-scherm.

Als uw afstandsbediening nog steeds niet werkt zoals verwacht, probeer dan onderstaande stappen:

1. Richt uw afstandsbediening op uw Apple TV. Zorg ervoor dat de afstandsbediening zich op ongeveer 15 cm van de Apple TV bevindt.
  2. Houd de Terug-knop  (of de Menu-knop) en de Volume-omhoogknop  vijf seconden ingedrukt.
  3. Plaats de afstandsbediening op de Apple TV als u hierom wordt gevraagd om de koppeling te voltooien.

Als u uw Siri Remote (2e generatie) of Apple TV Remote (2e generatie) niet kunt koppelen, controleert u of uw Apple TV is bijgewerkt naar tvOS 14.5 of hoger. Met de Apple TV Remote op uw iPhone, iPad of iPod touch kunt u op uw Apple TV navigeren om na te gaan welke versie van tvOS u hebt.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Apple Remote (aluminium of wit)

Afbeelding van Apple Remote (aluminium) en Apple Remote (wit).

1. Koppel de Apple Remote los van de Apple TV. Houd op uw Apple Remote de knop 'Menu' en de pijl naar links zes seconden ingedrukt. Zoek vervolgens naar 'Koppel los'  boven het symbool van een afstandsbediening op de Apple TV.
  2. Koppel de Apple Remote met de Apple TV. Houd op de Apple Remote de knop 'Menu' en de knop naar rechts zes seconden ingedrukt. Zoek vervolgens naar 'Koppel'  boven het symbool van een afstandsbediening op de Apple TV.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.