Sommige apparaten van andere fabrikanten detecteren mogelijk het 5 GHz wifinetwerk van een AirPort-basisstation niet

Sommige wifi-apparaten van andere fabrikanten detecteren mogelijk het 5 GHz wifinetwerk van een AirPort-basisstation niet.

In de meeste landen en regio's is vastgelegd door de overheid dat de meeste 5-GHz wifikanalen alleen mogen worden gebruikt door apparaten met ondersteuning voor de functie DFS (Dynamic Frequency Selection). Deze functie zorgt ervoor dat wifiapparaten de werking van radarinstallaties niet verstoren. Talrijke regionale versies van het AirPort-basisstation bieden ondersteuning voor DFS om toegang tot dergelijke kanalen te hebben. Als een AirPort-basisstation is geconfigureerd om automatisch kanalen te kiezen, kan het een kanaal kiezen dat DFS-ondersteuning vereist. Sommige wifi-apparaten van andere fabrikanten bieden geen ondersteuning voor DFS en mogen die kanalen dus niet gebruiken. Als het AirPort-basisstation een kanaal kiest dat het wifi-apparaat van de andere fabrikant niet kan gebruiken, kan het wifi-apparaat van de andere fabrikant het AirPort-basisstation niet detecteren of ermee verbinding maken.

Als je het wifi-apparaat van de andere fabrikant wilt instellen om het 5 GHz wifinetwerk van het AirPort-basisstation te detecteren, stel je het 5 GHz kanaal van het basisstation in op een kanaal dat het wifi-apparaat van de andere fabrikant ondersteunt:

1. Open AirPort-configuratieprogramma in 'Programma's' > 'Hulpprogramma's'.
  2. Selecteer het basisstation dat je wilt instellen en klik vervolgens op 'Wijzig'.
  3. Klik achtereenvolgens op 'Draadloos' en 'Draadloze opties'.
  4. Kijk welk 5 GHz-kanaal het AirPort-basisstation gebruikt en kies een ander kanaal in het venstermenu 'Kanaal' voor het 5 GHz kanaal. De kanalen in het venstermenu zijn kanalen zonder ondersteuning voor DFS en worden wellicht ondersteund door de meeste wifi-apparaten van andere fabrikanten.

Belangrijk: als je het 5 GHz kanaal van een AirPort-basisstation handmatig instelt, ondervind je mogelijk storing. Als dit gebeurt, moet je verschillende kanalen proberen totdat je het juiste vindt.

Als je het kanaal van een AirPort-basisstation wijzigt, hoef je het kanaal op computers die zijn verbonden met het draadloze netwerk niet te wijzigen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.