OS X Lion: upgraden vanaf Mac OS X v10.6 werkt niet met software-RAID; 'Er heeft zich een fout voorgedaan bij het voorbereiden van de installatie. Voer deze app opnieuw uit.' verschijnt

Bij het upgraden van een Mac OS X v10.6 Snow Leopard- of Mac OS X Server v10.6-systeem naar Lion, verschijnt de volgende waarschuwing als de app 'Installeer Mac OS X Lion' wordt geopend vanaf een software-RAID-volume:

'Er heeft zich een fout voorgedaan bij het voorbereiden van de installatie. Voer deze app opnieuw uit.'

Als de Mac OS X v10.6-opstartschijf een software-RAID-volume is

Kopieer de app 'Installeer Mac OS X Lion' van de map 'Apps' naar een andere schijf die geen deel uitmaakt van een software-RAID-volume. Je kunt een ander intern volume gebruiken (indien beschikbaar) of een externe schijf, zoals een USB-stick. Klik dubbel op de kopie van 'Installeer Mac OS X Lion' op het niet-RAID-volume om de installatie te starten.

Als de Mac OS X v10.6-opstartschijf geen software-RAID-volume is

Controleer of de app 'Installeer Mac OS X Lion' die je probeert te gebruiken, geen kopie van de app is die zich op een software-RAID-volume bevindt.