OS X Lion: bijwerken van Mac OS X v10.6 werkt niet met softwarematig RAID: ‘Er is een fout opgetreden bij het voorbereiden van de installatie. Probeer dit programma opnieuw uit te voeren.’ verschijnt

Bij het bijwerken van een Mac OS X v10.6 Snow Leopard of Mac OS X Server v10.6-systeem naar Lion, wordt de volgende melding weergegeven als het programma ‘Installeer Mac OS X Lion’ is geopend vanaf een softwarematig RAID-volume:

‘Er is een fout opgetreden bij het voorbereiden van de installatie. Probeer dit programma opnieuw uit te voeren.’

Als uw Mac OS X v10.6-opstartschijf een softwarematig RAID-volume is

Kopieer het programma ‘Installeer Mac OS X Lion’ in de map ‘Programma’s’ naar een andere schijf die geen onderdeel uitmaakt van softwarematig RAID. U kunt een ander intern volume (indien beschikbaar) of een externe schijf gebruiken, zoals een USB- stick. Klik dubbel op de kopie van ‘Installeer Mac OS X Lion’ op de niet-RAID- volume om de installatie te starten.

Als uw Mac OS X v10.6-opstartschrijf geen softwarematig RAID-volume is

Controleer of u niet probeert om een exemplaar van het programma ‘Installeer Mac OS X Lion’ probeert te gebruiken dat is opgeslagen op een softwarematig RAID- volume.