Als uw iCloud-contacten, -agenda's of -herinneringen niet worden gesynchroniseerd

Lees wat u moet doen als u hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld: de wijzigingen die u op één apparaat hebt aangebracht, worden niet op al uw apparaten doorgevoerd.

Probeer eerst deze stappen

Controleer of iCloud-contacten, -agenda's en -herinneringen beschikbaar zijn. Als er een probleem is, probeert u het nog een keer nadat het probleem is opgelost. Als er geen probleem is, probeert u deze stappen.

Vergeet niet een reservekopie te maken van uw contacten, agenda's en herinneringen, zodat u niets kwijtraakt.

Belangrijk: Geüpgradede herinneringen zijn niet compatibel met eerdere versies van iOS en macOS. Als u de herinneringen upgradet op uw iPhone met iOS 13, kunt u die herinneringen niet openen op een iPad of Mac met dezelfde iCloud-account totdat iPadOS en macOS 10.15 Catalina beschikbaar zijn. Gedeelde herinneringen zijn evenmin toegankelijk voor gebruikers die eerdere versies van iOS en macOS hebben totdat ze een upgrade uitvoeren.

Kijk na elke stap of u nog hulp nodig hebt:

1. Controleer of er updates zijn voor uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc. Om iCloud te kunnen gebruiken, moeten uw apparaten voldoen aan de systeemvereisten.
  2. Controleer of de datum- en tijdinstellingen op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc correct zijn.
  3. Controleer of u op al uw apparaten met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud en controleer uw instellingen.
    • Tik op uw iPhone op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud'. In iOS 10.2 of lager tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud'. Controleer uw Apple ID en schakel alles in wat u wilt laten bijwerken ('Contacten', 'Agenda's' of 'Herinneringen').
    • Kies op uw Mac het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'iCloud'. Controleer uw Apple ID en selecteer alles wat u wilt laten bijwerken ('Contacten', 'Agenda's' of 'Herinneringen').
    • Open op uw pc 'iCloud voor Windows'. Controleer uw Apple ID en selecteer alles wat u wilt laten bijwerken ('Mail, contacten, agenda's en taken').
  4. Als u uw Apple ID gebruikt om in te loggen bij apps van andere leveranciers, kunt u uw account beschermen met twee-factor-authenticatie en een app-specifiek wachtwoord gebruiken. Als u geen apparaten hebt die kunnen worden bijgewerkt naar iOS 9 of OS X El Capitan of hoger, kunt u in plaats daarvan twee-staps-verificatie configureren.
  5. Open Safari en ga naar www.apple.com/nl om uw verbinding te controleren. Als u de pagina niet kunt openen, zoekt u hulp bij het maken van een internetverbinding
  6. Open een beveiligde website, bijvoorbeeld uw Apple ID-accountpagina, om te zien of u toegang hebt tot poort 443. Als de website niet wordt geopend, neemt u contact op met uw internetaanbieder voor hulp. Safari heeft toegang nodig tot poort 443 om uw informatie in iCloud bij te werken.
  7. Houd uw gegevens binnen de limieten. Als u over de limiet gaat, blijven uw gegevens niet up-to-date.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, volgt u hieronder de stappen voor uw apparaat.

Probeer de stappen voor uw apparaat

Selecteer uw apparaat om te lezen wat u verder kunt doen.

iOS 13 of hoger

Controleer na elke stap uw contacten, agenda's of herinneringen.

Uw contacten en agenda's vernieuwen

Om uw contacten te vernieuwen, opent u Contacten en veegt u de lijst omlaag.

Vernieuw uw contactgroepen:

1. Open de app Contacten.
  2. Tik op 'Groepen' in de linkerbovenhoek.
  3. Veeg de lijst omlaag om uw groepen te vernieuwen.

Vernieuw uw agenda's:

1. Open de app Agenda.
  2. Tik op het tabblad 'Agenda's'.
  3. Veeg de lijst omlaag om uw activiteiten te vernieuwen.

iCloud-contacten, -agenda's of -herinneringen als standaard instellen

Als uw contacten, agenda's en herinneringen in iCloud staan, worden uw gegevens automatisch via iCloud bijgewerkt. Kijk of uw informatie in iCloud staat of in een account van een andere aanbieder, zoals Google of Yahoo. Wijzig dan uw standaardaccount in iCloud.

Bekijk in welke account uw contacten staan:

1. Open de Contacten-app en tik linksboven op 'Groepen'.
  2. Hef de selectie van de optie 'Alle [account]' op voor alle voorzieningen van derden, zoals Gmail of Yahoo.
  3. Zorg ervoor dat 'Alle iCloud' is geselecteerd.
  4. Tik op 'Gereed' om uw lijst met contacten weer te geven. Als u het gewenste contact niet kunt vinden, wordt dit bewaard in een andere account.
  5. U kunt het contact importeren in iCloud vanaf de voorziening van een derde.

Stel iCloud in als de standaardaccount voor uw contacten in iOS 8 of hoger:

1. Tik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Contacten'.
  2. Tik op 'Standaardaccount'.
  3. Selecteer 'iCloud'.

Om te zien in welke account uw agenda's staan, opent u de app Agenda en tikt u op het tabblad 'Agenda's'.

Stel een iCloud-agenda in als standaardagenda:

1. Tik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Agenda'.
  2. Tik op 'Standaardagenda'.
  3. Tik op een agenda onder iCloud om deze als standaard in te stellen.

Stel een iCloud-herinneringenlijst in als de standaardlijst:

1. Tik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Herinneringen'.
  2. Tik op 'Standaardlijst'.
  3. Tik op een lijst onder iCloud om deze als standaard in te stellen.

Uw appinstellingen controleren

Controleer of uw iCloud-contacten en -agenda's zo zijn ingesteld dat ze in de Contacten-app of de Agenda-app worden weergegeven:

• Open de Contacten-app en tik linksboven op 'Groepen'. Zorg ervoor dat 'Alle iCloud' is geselecteerd.
  • Open de Agenda-app en tik op het tabblad 'Agenda's'. Zorg ervoor dat alle iCloud-agenda's zijn geselecteerd.

Zorg dat uw herinneringen zichtbaar zijn:

1. Tik op 'Instellingen' en vervolgens op '[uw naam]'.
  2. Tik op 'iCloud'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' en dan naar 'iCloud'.
  3. Schuif om 'Herinneringen' uit te schakelen.

Wijzig hoe frequent uw agenda's worden bijgewerkt:

1. Tik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Agenda'.
  2. Tik op 'Synchroniseer'.
  3. Als 'Alles' is geselecteerd, selecteert u in plaats daarvan een specifieke periode, bijvoorbeeld 'Tot 1 maand terug'. Als er een specifieke periode is geselecteerd, selecteert u in plaats daarvan 'Alles'.
  4. Ga terug naar het beginscherm.
  5. Wacht enkele minuten en open dan de Agenda-app. Tik op het tabblad 'Agenda's' en veeg omlaag om de weergave te vernieuwen.

Aangezien de iCloud-verjaardagskalender één keer per dag wordt bijgewerkt, ziet u wijzigingen in verjaardagen in de Agenda-app mogelijk pas de volgende dag.

De app Contacten, Agenda of Herinneringen opnieuw starten

1. Sluit de app.
  2. Ga terug naar het beginscherm.
  3. Wacht één minuut en open de app dan opnieuw.

iCloud-contacten, -agenda's of -herinneringen uitschakelen en weer inschakelen

1. Tik op 'Instellingen', '[uw naam]' en dan op 'iCloud'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' en dan naar 'iCloud'.
  2. Schuif om 'Contacten', 'Agenda's' en 'Herinneringen' uit te schakelen.*
  3. Als u uw agenda's of herinneringen kunt zien op iCloud.com of op een van uw apparaten, kunt u 'Verwijder van [apparaat]' selecteren. Anders selecteert u 'Bewaar op [apparaat]'.
  4. Wacht een paar minuten en schakel 'Contacten', 'Agenda's' of 'Herinneringen' weer in.

* Lokale herinneringen worden verwijderd van uw apparaat, maar uw gegevens worden niet verwijderd uit iCloud. Zodra u Herinneringen weer inschakelt, worden uw herinneringen opnieuw met uw apparaat gesynchroniseerd.

Uw iPhone, iPad of iPod touch herstarten

Herstart het apparaat. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, volgt u deze stappen.

iOS 12

Controleer na elke stap uw contacten, agenda's of herinneringen.

Uw contacten, agenda's en herinneringen vernieuwen

Vernieuw agenda's en herinneringen:

1. Open de app Agenda.
  2. Tik op het tabblad 'Agenda's'.
  3. Veeg de lijst omlaag om de activiteiten en herinneringen te vernieuwen.

Om uw contacten te vernieuwen, opent u Contacten en veegt u de lijst omlaag.

Vernieuw uw contactgroepen:

1. Open de app Contacten.
  2. Tik op 'Groepen' in de linkerbovenhoek.
  3. Veeg de lijst omlaag om uw groepen te vernieuwen.

iCloud-contacten, -agenda's of -herinneringen als standaard instellen

Als uw contacten, agenda's en herinneringen in iCloud staan, worden uw gegevens automatisch via iCloud bijgewerkt. Kijk of uw informatie in iCloud staat of in een account van een andere aanbieder, zoals Google of Yahoo. Wijzig dan uw standaardaccount in iCloud.

Bekijk in welke account uw contacten staan:

1. Open de Contacten-app en tik linksboven op 'Groepen'.
  2. Hef de selectie van de optie 'Alle [account]' op voor alle voorzieningen van derden, zoals Gmail of Yahoo.
  3. Zorg ervoor dat 'Alle iCloud' is geselecteerd.
  4. Tik op 'Gereed' om uw lijst met contacten weer te geven. Als u het gewenste contact niet kunt vinden, wordt dit bewaard in een andere account.
  5. U kunt het contact importeren in iCloud vanaf de voorziening van een derde.

Stel iCloud in als de standaardaccount voor uw contacten in iOS 8 of hoger:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Contacten'.
  2. Tik op 'Standaardaccount'.
  3. Selecteer 'iCloud'.

Bekijk in welke account uw agenda's staan:

1. Open de app Agenda.
  2. Tik op een activiteit om deze te openen.
  3. Tik op de naam van de agenda om te zien of de activiteit in een iCloud-agenda staat.

Stel een iCloud-agenda in als standaardagenda:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Agenda'.
  2. Tik op 'Standaardagenda'.
  3. Tik op een agenda onder iCloud om deze als standaard in te stellen.

Bekijk in welke account uw herinneringen staan:

1. Open de Herinneringen-app.
  2. Tik op de naam van de lijst in de linkerbovenhoek om al uw lijsten te bekijken.
  3. Kijk of de lijst wordt bewaard op uw apparaat of in iCloud. Open een lijst en tik op 'Wijzig'. Als u 'Delen' ziet, bevindt de lijst zich in iCloud.

Wanneer u een herinnering aanmaakt, kunt u kiezen of u deze bewaart in iCloud of op uw iOS-apparaat.

Controleer uw appinstellingen

Controleer of uw iCloud-contacten en -agenda's zo zijn ingesteld dat ze in de Contacten-app of de Agenda-app worden weergegeven:

• Open de Contacten-app en tik linksboven op 'Groepen'. Zorg ervoor dat 'Alle iCloud' is geselecteerd.
  • Open de Agenda-app en tik op het tabblad 'Agenda's'. Zorg ervoor dat 'Alle iCloud' is geselecteerd.

Wijzig hoe frequent uw agenda's en herinneringen worden bijgewerkt:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Agenda' of tik op 'Instellingen' > 'Herinneringen'.
  2. Tik op 'Synchroniseer'.
  3. Als 'Alles' of 'Alle herinneringen' is geselecteerd, selecteert u in plaats daarvan een specifieke periode, bijvoorbeeld 'Tot 1 maand terug'. Als er een specifieke periode is geselecteerd, selecteert u in plaats daarvan 'Alles' of 'Alle herinneringen'.
  4. Druk op de thuisknop.
  5. Wacht enkele minuten. Open de Agenda-app., tik op het tabblad 'Agenda's' en veeg omlaag om de weergave te vernieuwen.

Aangezien de iCloud-verjaardagskalender één keer per dag wordt bijgewerkt, ziet u wijzigingen in verjaardagen in de Agenda-app mogelijk pas de volgende dag.

De app Contacten, Agenda of Herinneringen opnieuw starten

1. Druk twee keer op de thuisknop om de geopende apps te zien.
  2. Zoek de app en veeg omhoog om deze te sluiten.
  3. Druk op de thuisknop om terug te gaan naar het beginscherm.
  4. Wacht één minuut en open de app dan opnieuw.

iCloud-contacten, -agenda's of -herinneringen uitschakelen en weer inschakelen

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Schuif om 'Contacten', 'Agenda's' en 'Herinneringen' uit te schakelen.*
  3. Als u uw agenda's of herinneringen kunt zien op iCloud.com of op een van uw apparaten, kunt u 'Verwijder van [apparaat]' selecteren. Anders selecteert u 'Bewaar op [apparaat]'.
  4. Wacht een paar minuten en schakel 'Contacten', 'Agenda's' of 'Herinneringen' weer in.

* Lokale herinneringen worden verwijderd van uw apparaat, maar uw gegevens worden niet verwijderd uit iCloud. Zodra u Herinneringen weer inschakelt, worden uw herinneringen opnieuw met uw apparaat gesynchroniseerd.

Uw iPhone, iPad of iPod touch herstarten

Herstart het apparaat. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, volgt u deze stappen.

Synchronisatie van agendagegevens forceren op de Apple Watch

De synchronisatie van agendagegevens op de Apple Watch forceren:

1. Open de Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Algemeen' en dan op 'Stel opnieuw in'.
  3. Tik op 'Herstel synchronisatiegegevens'.

Mac

Controleer na elke stap uw contacten, agenda's of herinneringen.

Uw agenda's en herinneringen vernieuwen

U kunt uw agenda's en herinneringen vernieuwen vanuit de Agenda-app:

1. Open de app Agenda.
  2. Kies 'Weergave'.
  3. 'Vernieuw agenda's'.

Aangezien de iCloud-verjaardagskalender één keer per uur wordt bijgewerkt, ziet u wijzigingen in verjaardagen in de Contacten-app of de Agenda-app mogelijk pas na een uur.

De standaardaccount voor Agenda controleren

Als u de activiteiten bewaart en wijzigt in iCloud en niet in een andere account, zoals Op mijn Mac, Exchange of Google, werkt iCloud uw agenda's automatisch bij. Als op de Mac meerdere accounts worden gebruikt, zoals iCloud, Gmail en Yahoo, zorgt u ervoor dat iCloud de standaardaccount voor Agenda is:

1. Open de app Agenda.
  2. Kies 'Agenda' > 'Voorkeuren'.
  3. Zorg ervoor dat een van uw iCloud-agenda's de standaardagenda is op het tabblad 'Algemeen'.

Nadat u iCloud-herinneringen hebt geconfigureerd, moet u mogelijk de app Herinneringen op uw Mac sluiten en weer openen. Controleer vervolgens of u uw account correct hebt ingesteld in Herinneringen:

1. Open de Herinneringen-app.
  2. Kies 'Herinneringen' > 'Accounts'.
  3. Klik op het tabblad 'iCloud' en controleer of u bent ingelogd met uw Apple ID.

iCloud-agenda en iCloud-herinneringen uitschakelen en weer inschakelen

1. Sluit de apps Agenda en Herinneringen.
  2. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  3. Hef de selectie van 'Agenda's' en 'Herinneringen' op.*
  4. Stop Systeemvoorkeuren en wacht ongeveer één minuut.
  5. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  6. Selecteer 'Agenda's'.
  7. Open Agenda en Herinneringen.
    iCloud-instellingen met 'Agenda's' geselecteerd

* Lokale herinneringen worden verwijderd van uw apparaat, maar uw gegevens worden niet verwijderd uit iCloud. Zodra u Herinneringen weer inschakelt, worden uw herinneringen opnieuw met uw apparaat gesynchroniseerd.

De computer herstarten

Controleer na het herstarten van de computer of u het probleem hebt opgelost.

iCloud.com

Als u niet al uw updates ziet of als u een ander probleem hebt, probeert u deze stappen op iCloud.com:

1. Werk uw browser bij en maak de cache leeg.
  2. Als u geen updates ziet van andere apparaten, opent u een andere app op iCloud.com, bijvoorbeeld Mail. Ga nu terug naar de app Contacten, Agenda of Herinneringen.
  3. Log uit bij iCloud.com en log dan weer in.
  4. Wis uw browsergeschiedenis. Kies 'Geschiedenis' > 'Wis geschiedenis'.

Aangezien de iCloud-verjaardagskalender één keer per dag wordt bijgewerkt, ziet u wijzigingen in verjaardagen in de Agenda-app mogelijk pas de volgende dag.

Als u een ongewenst verzoek voor iCloud-agenda ontvangt

Als u een agendaverzoek ontvangt dat mogelijk spam of reclame is, laat het ons dan weten. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID en ga dan naar de Agenda-app. Open de activiteit die u als reclame wilt markeren, klik op 'Meld reclame' en klik op 'OK'. We verwijderen de activiteit automatisch uit uw agenda op alle apparaten die zijn ingelogd met dezelfde Apple ID.

U kunt ook naar de uitnodiging gaan op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac en 'Meld reclame' > 'Verwijder en meld reclame' kiezen.

Microsoft Windows

Controleer na elke stap uw contacten, agenda's of herinneringen.

Herinneringen worden in iCloud voor Windows 'taken' genoemd.

Outlook vernieuwen

Klik op 'Vernieuwen' symbool Vernieuwen in Outlook.

iCloud-contacten, -agenda en -taken uitschakelen en weer inschakelen

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Hef de selectie van 'Mail, contacten, agenda's en taken' op en klik op 'Toepassen'.
  3. Wacht een paar seconden, selecteer 'Mail, contacten, agenda's en taken' en klik op 'Toepassen'.
  4. Open Outlook.

Controleren of de Outlook-invoegtoepassing voor iCloud actief is

In Outlook 2010 en hoger:

1. Klik op het menu 'Bestand'.
  2. Klik in het linkerpaneel op 'Opties'.
  3. Klik op 'Invoegtoepassingen' in het linkerpaneel van het venster 'Opties voor Outlook'.
  4. Bekijk bij 'Actieve invoegtoepassingen voor toepassingen' de lijst met invoegtoepassingen.
  5. Selecteer 'Outlook-invoegtoepassing voor iCloud'.

In Outlook 2007:

1. Selecteer in het menu 'Extra' de optie 'Vertrouwenscentrum'.
  2. Selecteer 'Invoegtoepassingen' in de linkerkolom.
  3. Selecteer 'Outlook-invoegtoepassing voor iCloud' in de lijst van invoegtoepassingen in het onderdeel 'Actieve invoegtoepassingen voor toepassingen'.

Lees meer over het beheer van invoegtoepassingen in Microsoft Outlook.

Uw standaardaccount controleren in Outlook

• Selecteer in Outlook 2010 en hoger het menu 'Bestand' > 'Info' > 'Accountinstellingen' > 'Gegevensbestanden'. Als iCloud als standaardaccount wordt vermeld in de kolom 'Opmerkingen', selecteert u een andere account en klikt u op 'Als standaard instellen'.
  • Selecteer in Outlook 2007 het menu 'Bestand' > 'Gegevensbestandsbeheer' > 'Gegevensbestanden'. Als iCloud als standaardaccount wordt vermeld in de kolom 'Opmerkingen', selecteert u een andere account en klikt u op 'Als standaard instellen'.

De computer herstarten

Controleer na het herstarten van de computer of u het probleem hebt opgelost.

Als u nog steeds hulp nodig hebt

Neem contact op met Apple Support als u nog steeds hulp nodig hebt. U kunt ook deze stappen volgen om dubbele contacten of agenda's te verwijderen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.