Hulp bij het gebruik van iCloud-bladwijzers en -leeslijst

Meer informatie over wat u kunt doen als u problemen hebt met iCloud-bladwijzers of -leeslijst. Als u bijvoorbeeld een onopzettelijk verwijderde bladwijzer wilt terughalen of wijzigingen aanbrengt in uw webbrowser die niet worden doorgevoerd op uw andere apparaten, kunnen we u helpen.

Voordat u aan de slag gaat

• Controleer op de pagina Systeemstatus of er problemen met iCloud-bladwijzers zijn; misschien is het apparaat niet de oorzaak van het probleem.
  • Zorg ervoor dat de datum en tijd correct zijn ingesteld op het apparaat. Problemen die worden veroorzaakt door een onjuiste datum en tijd, kunt u eenvoudig oplossen door de juiste informatie in te voeren.
  • Zorg ervoor dat u geen belangrijke informatie kwijtraakt door kopieën van de bladwijzers te maken
  • Kijk hoeveel bladwijzers de map bevat als de bladwijzers niet op al uw apparaten in dezelfde volgorde worden weergegeven. Als de map meer dan 500 bladwijzers bevat, is de volgorde van bladwijzers mogelijk niet dezelfde op alle apparaten.

Als u een bladwijzer wilt terughalen die u in de afgelopen 30 dagen hebt verwijderd, kunt u dit doen via iCloud.com. U klikt dan gewoon op Instellingen en vervolgens bij Geavanceerd op Herstel bladwijzers.

Lees meer voor hulp bij het gebruik van iCloud-tabbladen.

iPhone, iPad, iPod touch

Controleer na elke stap of het probleem aanhoudt.

Schakel Bladwijzers in en werk het apparaat bij

Controleer de internetverbinding

1. Open Safari en ga naar www.apple.com/nl. Als u geen verbinding met internet kunt maken, worden de iCloud-bladwijzers en -leeslijst niet bijgewerkt in de Safari-app. Zoek hulp bij het oplossen van problemen met de internetverbinding.
  2. Open een veilige website op het iOS-apparaat om te zien of u toegang hebt tot poort 80 en 443. Safari vereist toegang tot poort 443 om updates tussen iCloud en uw apparaten te pushen.

Controleer uw accountgegevens

Tik op Instellingen > iCloud en controleer of u bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u ook op uw andere ondersteunde apparaten gebruikt.

Start Safari opnieuw

Sluit en start de Safari-app op het iOS-apparaat opnieuw.

In iOS 7 of hoger:

1. Dubbelklik op de thuisknop om de geopende apps te zien.
  2. Zoek de voorvertoning van Safari en veeg die met uw vinger omhoog om de app te stoppen.
  3. Druk op de thuisknop om terug te gaan naar het beginscherm.
  4. Wacht een minuut en open de Safari-app opnieuw.

Schakel iCloud-bladwijzers uit en opnieuw in

1. Tik op Instellingen > iCloud.
  2. Schakel Safari uit.
  3. Kies ‘Verwijder van [apparaat]’ als de gegevens op een of meerdere van uw computers worden bewaard. Kies in het andere geval ‘Bewaar op [apparaat]’.
  4. Wacht een paar minuten en schakel vervolgens Safari opnieuw in.

Start het apparaat opnieuw op

Houd de sluimerknop ingedrukt en sleep de schuifknop wanneer u wordt gevraagd of u het apparaat uit wilt zetten. Schakel het apparaat opnieuw in.

Mac

Controleer na elke stap of het probleem aanhoudt.

Schakel iCloud-bladwijzers in en voer een upgrade van de software uit

• Klik op Apple > Systeemvoorkeuren, klik op iCloud en selecteer Safari.
  • Voer de upgrade uit naar de nieuwste versie van OS X die uw Mac ondersteunt.

Controleer de internetverbinding

1. Probeer in Safari www.apple.com/nl te openen. Als u geen verbinding met internet kunt maken, worden de iCloud-bladwijzers en -leeslijst niet bijgewerkt in de Safari-app. Zoek hulp bij het oplossen van problemen met de internetverbinding.
  2. Open een veilige website vanaf de Mac om te zien of u toegang hebt tot poort 80 en 443. Safari vereist toegang tot poort 443 om updates tussen iCloud en uw apparaten te pushen.

Controleer uw accountgegevens

Klik op Apple > Systeemvoorkeuren en klik op iCloud. Controleer of u bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u ook op uw andere ondersteunde apparaten gebruikt.

Schakel iCloud-bladwijzers uit en opnieuw in

1. Stop Safari.
  2. Klik op Apple > Systeemvoorkeuren en klik op iCloud.
  3. Hef de selectie van Safari op.
  4. Stop Systeemvoorkeuren en wacht ongeveer één minuut.
  5. Open Systeemvoorkeuren en klik op iCloud.
  6. Selecteer Safari.
  7. Open Safari.

Start de computer opnieuw op

Start de computer opnieuw op en controleer of het probleem aanhoudt.

Microsoft Windows

Controleer na elke stap of het probleem aanhoudt.

Controleer de systeemvereisten

Controleer of de pc en de browser aan de systeemvereisten voor iCloud voldoen.

Controleer de internetverbinding

1. Probeer www.apple.com/nl te openen. Als u geen verbinding met het internet kunt maken, worden de iCloud-bladwijzers niet bijgewerkt. Zoek hulp bij het oplossen van problemen met de internetverbinding.
  2. Open een veilige website om te zien of u toegang hebt tot poort 80 en 443. Safari en Internet Explorer vereisen toegang tot poort 443 om updates tussen iCloud en uw apparaten te pushen.

Sluit iCloud voor Windows af en open het opnieuw

Als u een browser installeert terwijl iCloud voor Windows geopend is, moet u iCloud voor Windows afsluiten en opnieuw openen. De nieuwe browser wordt dan weergegeven in de lijst Bladwijzeropties in de voorkeuren voor iCloud voor Windows.

Controleer de instellingen

Open iCloud voor Windows en controleer of u bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u ook op uw andere ondersteunde apparaten gebruikt.

Vernieuw de browser

Soms worden recente wijzigingen die u in de webbrowser doorvoert, niet bijgewerkt op uw andere apparaten (of andersom). Sluit de webbrowser af en open deze opnieuw om de wijzigingen door te voeren.

In Google Chrome worden bladwijzers mogelijk niet zo snel bijgewerkt als in Internet Explorer of Firefox. Dit komt omdat Google Chrome het aantal updates beperkt dat u in een kort tijdsbestek kunt doorvoeren.

Controleer de bladwijzers in een andere browser

Als u iCloud-bladwijzers niet kunt gebruiken met één browser, probeert u ze met een andere browser te gebruiken.

De Edge-browser van Microsoft in Windows 10 ondersteunt geen iCloud-bladwijzers. Als u iCloud-bladwijzers wilt gebruiken in Windows 10, gebruik dan een ondersteunde browser, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox of Internet Explorer. Meer informatie over de systeemvereisten voor iCloud.

Als u bijvoorbeeld normaal gesproken Internet Explorer gebruikt, kunt u Firefox proberen. Als u dit probleem alleen ervaart in een specifieke browser, volgt u de browserspecifieke stappen in dit gedeelte. Als het probleem meer dan een browser treft, controleert u of er problemen zijn met de computer en netwerkinstellingen en -verbindingen.

Controleer de locatie van de map Favorieten in Internet Explorer

Als u de opslaglocatie van Favorieten (bladwijzers) in Internet Explorer hebt gewijzigd, worden uw favorieten niet automatisch bijgewerkt op uw andere apparaten. Zo lost u dit probleem op:

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Hef de selectie van Bladwijzers op en klik op Toepassen.
  3. Verander de locatie van de map Favorieten terug naar de standaardlocatie (doorgaans C:\Gebruikers\gebruikersnaam\Favorieten).
  4. Keer terug naar iCloud voor Windows, selecteer Bladwijzers en klik op Toepassen.

Activeer de bureaubladmodus in Internet Explorer 10 of Google Chrome

Doe het volgende om de bureaubladmodus als standaardmodus in te stellen in Internet Explorer 10:

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik op Extra > Internetopties en klik op het tabblad Programma’s.
  3. Selecteer ‘Altijd in Internet Explorer op het bureaublad’. Klik op OK.
  4. Selecteer het aankruisvak ‘Internet Explorer-tegels openen op het bureaublad’. Klik op OK.

Ga als volgt te werk om de bureaubladmodus in te stellen als standaardmodus in Google Chrome:

1. Open Chrome.
  2. Selecteer achtereenvolgens Chrome en ‘Chrome opnieuw openen op het bureaublad’.
    Als u de optie ‘Chrome opnieuw openen in Windows 8-modus’ ziet, gebruikt u standaard al de bureaubladmodus.

De extensie of add-on voor iCloud-bladwijzers activeren in Google Chrome of Firefox

Google Chrome:

1. Open Chrome.
  2. Klik op het Chrome-menu in de rechterbovenhoek en kies Extra > Extensies.
  3. Markeer het aankruisvak Inschakelen naast iCloud-bladwijzers.

Firefox:

1. Open Firefox.
  2. Kik op het Firefox-menu in de rechterbovenhoek en kies Add-ons.
  3. Klik op Extensies.
  4. Klik naast iCloud-bladwijzers op Inschakelen.

Schakel iCloud-bladwijzers uit en opnieuw in

1. Sluit de browser.
  2. Open iCloud voor Windows.
  3. Hef de selectie van het aankruisvak Bladwijzers op en klik op Toepassen.
  4. Wacht een paar seconden, selecteer Bladwijzers en klik op Toepassen.
  5. Open de browser.

Start de computer opnieuw op

Nadat de computer opnieuw is opgestart, controleert u of het probleem aanhoudt.

Stop de automatische updates van bladwijzers in Google Chrome of Firefox

Als u het automatisch bijwerken van bladwijzers in Google Chrome of Firefox wilt stoppen, schakelt u de iCloud-extensie of -add-on uit:

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik naast Bladwijzers op Opties.
  3.  Schakel het aankruisvak Chrome of Firefox uit. Klik op OK.
  4. Klik achtereenvolgens op Toepassen en op Verwijderen.
  • Als u Chrome hebt uitgeschakeld in iCloud voor Windows, wordt het tabblad Extensies geopend in Chrome. Om de extensie uit te schakelen, heft u de selectie van Inschakelen naast de extensie iCloud-bladwijzers op of klikt u op de prullenmand om de extensie te verwijderen.
  • Als u Firefox hebt uitgeschakeld in iCloud voor Windows, wordt de Add-onbeheerder van Firefox geopend. Klik op Uitschakelen naast de add-on iCloud-bladwijzers om de add-on uit te schakelen of klik op Verwijderen om de add-on te verwijderen.

Meer informatie

Meer informatie over hoe u iCloud-bladwijzers gebruikt met Firefox of Google Chrome voor Windows

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: