Als u de tijd of tijdzone op uw Apple apparaat niet kunt wijzigen

In de instellingen voor 'Datum en tijd' kunt u instellen dat de datum en tijd op uw apparaat automatisch worden aangepast aan tijdzonewijzigingen en de zomertijd. Als u een verkeerde datum, tijd of tijdzone op uw apparaat ziet, of als de tijd niet automatisch wordt omgezet naar zomertijd, leest u hier wat u kunt doen.

Controleer de instellingen

Kijk na elke stap of u nog steeds hulp nodig hebt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Zorg dat u de nieuwste versie van iOS of iPadOS gebruikt.
  2. Schakel onder 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd' de optie 'Stel automatisch in'1 in. Hierdoor worden de datum en tijd automatisch ingesteld op basis van uw tijdzone.
  3. Als er een bericht verschijnt dat er bijgewerkte tijdzone-informatie beschikbaar is, herstart u uw apparaat en een eventuele gekoppelde Apple Watch.
  4. Laat uw apparaat de huidige locatie gebruiken om de juiste tijdzone te bepalen. Hiervoor gaat u naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Systeem' en schakelt u 'Tijdzone instellen' in.
  5. Controleer of uw apparaat de juiste tijdzone weergeeft in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd' > 'Tijdzone'.

Op een Mac

Voor deze stappen hebt u macOS High Sierra of hoger nodig. Als u een oudere versie van macOS gebruikt, kunt u de tijdzone handmatig instellen.

1. Controleer of de Mac verbonden is met het internet.
  2. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Datum en tijd'.
  3. Als er een bericht verschijnt dat er bijgewerkte tijdzone-informatie beschikbaar is, herstart u de Mac.
  4. Als het bericht niet verschijnt, sluit u Systeemvoorkeuren af, wacht u enkele minuten en opent u 'Datum en tijd' in Systeemvoorkeuren opnieuw. Als er een bericht over het bijwerken van de tijdzone verschijnt onderaan het paneel 'Tijdzone' in 'Datum en tijd' in Systeemvoorkeuren, herstart u de Mac om de update op te halen.

Op een Apple TV

Voor deze stappen is tvOS 10 of hoger vereist op Apple TV HD of Apple TV 4K. Als u een oudere versie van tvOS of een oudere Apple TV gebruikt, kunt u de tijdzone handmatig instellen.

1. Controleer of de Apple TV verbonden is met het internet.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Tijdzone'. Als er een bericht verschijnt met de melding dat er bijgewerkte tijdzone-informatie beschikbaar is, herstart u de Apple TV om de update op te halen.
  3. Als het bericht niet verschijnt, houdt u de terug-knop  of de menuknop op de afstandsbediening van uw Apple TV ingedrukt om naar het beginscherm te gaan. Wacht een paar minuten en keer dan terug naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Tijdzone'. Als het bericht nu verschijnt, herstart u de Apple TV om de update op te halen.

Als u nog steeds hulp nodig hebt

Als de datum, tijd of tijdzone op uw apparaat nog steeds onjuist is,2 wijzigt u de verschillende instellingen in plaats van 'Stel automatisch in' te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als u iOS 9 of lager hebt en uw land, regio of overheid besluit de tijdzone of het gebruik van winter- en zomertijd te wijzigen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd'.
  2. Schakel 'Stel automatisch in' uit.
  3. U kunt nu de tijdzone, datum en tijd aanpassen:3
    • Tik op 'Tijdzone' en voer een plaats in met de tijdzone die u nodig hebt.
    • Of tik op de datum om de datum en tijd te wijzigen.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Datum en tijd'.
  2. In het paneel 'Tijdzone' controleert u of 'Stel tijdzone automatisch in op basis van huidige locatie' is gedeselecteerd en kiest u een tijdzone. U moet wellicht op het slot  klikken om deze instellingen te ontgrendelen voordat u wijzigingen kunt doorvoeren.

Op een Apple TV

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Tijdzone'.
  2. Controleer of 'Stel automatisch in' is uitgeschakeld en kies een tijdzone.

1. De optie om 'Stel automatisch in' in of uit te schakelen, is mogelijk niet beschikbaar bij alle aanbieders of in alle landen. Als het apparaat een wachtwoordcode voor 'Schermtijd' of een bedrijfsprofiel met apparaatbeperkingen heeft, wordt de optie om 'Stel automatisch in' in of uit te schakelen gedimd of grijs weergegeven.

2. Als de tijd op het apparaat onjuist is nadat u het met een computer hebt gesynchroniseerd, is de tijd op de computer mogelijk onjuist. Controleer de tijd van de computer in 'Systeemvoorkeuren' > 'Datum en tijd'. Het is aan te raden om 'Stel datum en tijd automatisch in' te selecteren.

3. Het is niet aan te raden om de tijdinstellingen handmatig aan te passen om het gedrag van apps te wijzigen (bijvoorbeeld gametimers).