Hulp bij de datum en tijd op een iPhone, iPad en iPod touch

Met de instellingen 'Datum en tijd' kunt u de tijd op uw iOS-apparaat automatisch laten aanpassen in andere tijdzones en bij zomertijd.  Als u een verkeerde datum, tijd of tijdzone op uw iOS-apparaat ziet, of als de tijd niet automatisch wordt aangepast bij zomertijd, lees dan hier wat u kunt doen.

Controleer de instellingen

Kijk na elke stap of u nog steeds hulp nodig hebt:

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste iOS-versie hebt.
  2. Schakel 'Stel automatisch in' 1 in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd' in. Hierdoor worden de datum en tijd automatisch ingesteld op basis van uw tijdzone. Als er een tijdzone-update beschikbaar is, meldt uw apparaat dit.
  3. Laat uw apparaat de huidige locatie gebruiken om de juiste tijdzone te bepalen. Om dit te doen gaat u naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Systeemvoorzieningen' en selecteert u 'Tijdzone instellen'.
  4. Controleer of uw apparaat de juiste tijdzone weergeeft in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd' > 'Tijdzone'.

Als u nog steeds hulp nodig hebt

Als de datum, tijd of tijdzone op uw apparaat nog steeds onjuist is,2 wijzigt u elke instelling in plaats van 'Stel automatisch in' te gebruiken. Als u bijvoorbeeld iOS 9 of lager hebt en uw land, regio of overheid besluit de tijdzone of het gebruik van winter- en zomertijd te wijzigen. Als dit gebeurt, volgt u deze stappen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd'.
  2. Schakel 'Stel automatisch in' uit.
  3. U kunt nu de tijdzone, datum en tijd aanpassen:3
    • Tik op 'Tijdzone' en voer een plaats in met de tijdzone die u nodig hebt. (Weet u niet zeker welke plaats u moet invoeren? Gebruik de tijdzonekaart op timeanddate.com om een plaats te vinden met een tijdzone die overeenkomt met die van u.)
    • Of tik op de datum om de datum en tijd te wijzigen.
  1. De optie om 'Stel automatisch in' in te schakelen, is mogelijk niet beschikbaar bij alle aanbieders of in alle landen.
  2. Als de tijd op een iOS-apparaat onjuist is nadat u het met een computer hebt gesynchroniseerd, is de tijd op de computer mogelijk onjuist. Controleer de tijd van de computer in 'Systeemvoorkeuren' > 'Datum en tijd'. Het is mogelijk nuttig om 'Stel datum en tijd automatisch in' te selecteren.
  3. Het wordt niet aanbevolen om de tijdinstellingen handmatig aan te passen om het gedrag van apps te wijzigen (bijvoorbeeld gametimers).