Hulp bij de App Store op de Mac

Gebruik deze stappen als de App Store op uw Mac niet meer reageert, of als u een probleem ervaart als u probeert iets te kopen of apps probeert te downloaden.

het macOS-appsymbool App Store

Gebruik de App Store op uw Mac om apps en games te kopen en te downloaden, software bij te werken en meer.

Als u de App Store niet kunt vinden

Zoek het App Store-symbool in het Dock.

macOS-dock met de App Store-app vergroot

Als u het symbool niet kunt vinden in het Dock, selecteert u het Apple-menu () > 'App Store' in het menu bovenaan het computerscherm.

Als u de App Store nog steeds niet kunt vinden, bent u mogelijk ingelogd bij een gebruikersaccount waarvoor 'Ouderlijk toezicht' is ingeschakeld. Log in bij een beheerdersaccount op dezelfde computer om 'Ouderlijk toezicht' te wijzigen of de App Store te openen.

Hulp bij een Apple ID

Lees wat u moet doen als u uw Apple ID bent vergeten of als u het wachtwoord van uw Apple ID bent vergeten.

Als u om een verificatiecode wordt gevraagd wanneer u probeert in te loggen met uw Apple ID, leest u hier hoe u een verificatiecode ontvangt op een vertrouwd Apple apparaat.

Als u in een ander land of een andere regio bent, hebt u mogelijk geen toegang tot hetzelfde materiaal. De beschikbaarheid en functionaliteit van de App Store, iTunes Store en Apple Books variëren per land of regio. Welk materiaal in de verschillende Stores wordt aangeboden, is ook afhankelijk van de ontwikkelaar of aanbieder. Als u permanent bent verhuisd naar een ander land, moet u uw Apple ID-factuuradres en -betaalmethode wijzigen.

Hulp bij facturering en aankopen

Klik in de App Store op uw Mac op de knop 'Mijn account' of op uw foto links onderaan het scherm en klik op  'Bekijk informatie'. (U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.) In het scherm 'Accountinformatie' kunt u uw betaalgegevens bijwerken en uw abonnementen weergeven, wijzigen of annuleren.

U kunt ook uw aankoopgeschiedenis bekijken in iTunes om te kijken waar bedragen op uw bank-, creditcard- of betaalkaartafschriften betrekking op hebben.

Als u een probleem hebt met een app die u hebt aangeschaft, kunt u dit melden.

Als u een e-mail hebt ontvangen waarvan u vermoedt dat het phishing is, leest u hier hoe u kunt zien of een e-mail legitiem is.

Hulp bij het aankopen en bijwerken van apps

Als er niets gebeurt nadat u op 'Koop' hebt geklikt, klikt u op de knop 'Mijn account' of op uw foto links onderaan in het venster.

• Als u de app ziet staan bij 'Aankopen' en u rechts onder de naam van de app de Open-knop ziet, kijkt u of de app in het Dock of de map 'Programma's' staat.
  • Als de app onder 'Aankopen' staat en er een het Download-symbool onder de naam van de app staat, klikt u op het Download-symbool. De app wordt gedownload naar uw Mac en geïnstalleerd. Er worden niet opnieuw kosten in rekening gebracht.

Als de app niet wordt weergegeven onder 'Aankopen', drukt u op Command-R op uw toetsenbord om de pagina te vernieuwen. Als de app niet verschijnt, is de aankoop niet voltooid en zijn er geen kosten in rekening gebracht voor de app. Ga terug naar de pagina van de app in de App Store en klik opnieuw op de Koop-knop.

Als het downloaden van de app wordt onderbroken

Als uw verbinding met internet wordt verbroken terwijl u een app downloadt en installeert, wordt de download automatisch opnieuw opgestart als de verbinding wordt hersteld. Hoelang de download duurt, hangt af van de grootte van de app en uw verbindingssnelheid.

Als u geen verbinding kunt maken met de App Store, leest u hier hoe u verbindingsproblemen aanpakt.

Als u 'Update niet beschikbaar voor deze Apple ID' ziet

U ziet dit bericht mogelijk omdat:

• U probeert de App Store te gebruiken om een app bij te werken die is gekocht met een andere Apple ID.
  • U probeert de App Store te gebruiken met een andere Apple ID op dezelfde computer.
  • U probeert een aankoop bij te werken waarvoor u een terugbetaling hebt ontvangen of die is geannuleerd.

U moet uw apps bijwerken met dezelfde Apple ID die u oorspronkelijk hebt gebruikt om deze te downloaden. Als u wilt inloggen met een andere Apple ID, selecteert u 'Store' > 'Log uit' in het menu bovenaan het computerscherm en logt u vervolgens opnieuw in.

Als u een nieuwe Mac krijgt

Als u een nieuwe of extra Mac koopt of krijgt, kunt u met uw Apple ID inloggen bij de App Store om uw apps opnieuw te downloaden.