Hulp bij de App Store op de Mac

Gebruik deze stappen als de App Store op uw Mac niet meer reageert, of als u een probleem ervaart als u probeert iets te kopen of apps probeert te downloaden.

Gebruik de App Store op uw Mac om apps en games te kopen en te downloaden, macOS bij te werken en meer.

Als u de App Store niet kunt vinden

Zoek het App Store-symbool in het Dock.

Als u het symbool niet kunt vinden in het Dock, selecteer dan 'Apple' () > 'App Store' in het menu boven in uw computerscherm.

Als u de App Store nog steeds niet kunt vinden, bent u mogelijk ingelogd op een gebruikersaccount waarvoor ouderlijk toezicht is ingeschakeld. Log in bij een beheerdersaccount op dezelfde computer om Ouderlijk toezicht te wijzigen of de App Store te openen.

Hulp bij een Apple ID

Lees wat u moet doen als u uw Apple ID bent vergeten of als u het wachtwoord van uw Apple ID bent vergeten.

Als u om een verificatiecode wordt gevraagd wanneer u probeert in te loggen met uw Apple ID, lees dan hoe u een verificatiecode op een vertrouwd Apple apparaat ontvangt.

Als u in een ander land of een andere regio bent, hebt u mogelijk toegang tot ander materiaal. De beschikbaarheid en functionaliteit van de App Store, iTunes Store en iBooks Store zijn per land of regio verschillend. Het materiaal dat in elke Store wordt aangeboden, is ook afhankelijk van de ontwikkelaar of aanbieder. Als u permanent bent verhuisd naar een ander land, moet u uw Apple ID-factuuradres en -betaalmethode wijzigen.

Hulp bij facturatie en aankopen

Selecteer in de App Store op uw Mac 'Store' > 'Toon mijn account' in het menu boven in het computerscherm. U kunt uw betaalinformatie bijwerken en uw abonnementen bekijken, wijzigen of opzeggen in het scherm 'Toon account'.

U kunt ook uw aankoopgeschiedenis bekijken in iTunes om in rekening gebrachte kosten op uw bankrekening, creditcard of betaalpas te achterhalen.

Als u een probleem hebt met een app die u hebt aangeschaft, meld dit probleem dan.

Als u een e-mail hebt ontvangen waarvan u vermoedt dat het phishing is, leest u hoe u legitieme e-mails identificeert.

Hulp bij het aankopen en bijwerken van apps

Als er niets gebeurt nadat u op 'Koop' hebt geklikt, klikt dan op 'Aankopen' boven in het App Store-venster.

• Als u de app ziet staan bij 'Aankopen' en u ziet rechts daarvan de knop 'Open', controleer dan uw Dock of de map 'Programma's' om de app te vinden.
  • Als u de app ziet staan bij 'Aankopen' en u ziet rechts daarvan de knop 'Installeer', klik dan op de knop 'Installeer'. De app wordt naar uw Mac gedownload en hierop geïnstalleerd. Er worden niet nogmaals kosten in rekening gebracht.

Als de app niet wordt weergegeven onder 'Aankopen', drukt u op Command-R op uw toetsenbord om de pagina te vernieuwen. Als de app niet verschijnt, is de aankoop niet voltooid en zijn er geen kosten in rekening gebracht voor de app. Ga terug naar de pagina van de app in de App Store en klik opnieuw op de knop 'Koop'.

Als het downloaden van de app wordt onderbroken

Als uw verbinding met internet wordt verbroken terwijl u een app downloadt en installeert, wordt de download automatisch opnieuw opgestart als de verbinding wordt hersteld. U kunt ook controleren of er downloads, app-updates of macOS-updates zijn die nog niet volledig zijn gedownload: selecteer in het menu boven in uw computerscherm 'Store' > 'Controleer op onvoltooide downloads'. De benodigde tijd voor de download is afhankelijk van de grootte van de app en uw verbindingssnelheid.

Als u geen verbinding kunt maken met de App Store, lees dan hoe u verbindingsproblemen aanpakt.

Als u 'Update niet beschikbaar met deze Apple ID.' ziet

U ziet dit bericht mogelijk omdat:

• U de App Store probeert te gebruiken om een app bij te werken die is gekocht met een andere Apple ID.
  • U de App Store probeert te gebruiken met een andere Apple ID op dezelfde computer.
  • U een aankoop probeert bij te werken waarvoor u een terugbetaling hebt ontvangen of die is geannuleerd.

U moet uw apps bijwerken met dezelfde Apple ID die u oorspronkelijk hebt gebruikt om deze te downloaden. Als u wilt inloggen met een andere Apple ID, selecteer dan 'Store' > 'Log uit' in het menu boven in uw computerscherm en log vervolgens opnieuw in.

Als u een nieuwe Mac krijgt

Als u een nieuwe of extra Mac koopt of krijgt, kunt u met uw Apple ID inloggen bij de App Store om uw apps opnieuw te downloaden.