Mac Pro RAID-kaart of Xserve RAID-kaart: het volume wordt mogelijk niet gekoppeld na een onjuiste uitschakeling of herstart

Na een onjuiste uitschakeling of herstart:

• Systemen met een Mac Pro RAID-kaart of Xserve RAID-kaart kunnen opstarten mettot een knipperend vraagteken of RAID-volumes kunnen niet worden gekoppeld. Het RAID-hulpprogramma kan aangeven dat de volumes, RAID-sets en schijven allemaal bruikbaar of goed zijn.

• Een Xserve die is geconfigureerd met een SSD en Mac OS X Server die op de SSD is geïnstalleerd, kan worden opgestart, maar het RAID-volume dat op de RAID-kaart is geconfigureerd, kan mogelijk niet worden gekoppeld.

Deze symptomen kunnen optreden als de LUN-kaart is beschadigd en opnieuw moet worden aangemaakt.

Start op vanaf verschillende media en verzamel informatie

1. Start op vanaf andere opstartbare media, zoals een installatie-dvd, externe FireWire-schijf of USB-schijf, of de interne SSD met een Xserve (begin 2009).

2. Open 'Systeemprofiel' en selecteer de weergave 'Hardware RAID' in de linkerzijbalk.

3. Controleer of de volumes, RAID-sets en schijven allemaal worden vermeld als 'bruikbaar' of 'goed'.

4. Ga vanuit de weergave 'Hardware RAID' naar Hardware RAID Device > Xserve (of Mac Pro) RAID Card > Volumes.

• Bestudeer de informatie die voor elk volume wordt verstrekt. Als een volume geen overeenkomend kenmerk 'BSD-naam' heeft, volg je de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen. Voorbeeld van een 'Systeemprofielrapport'

An example of a System Profiler report showing both an affected Volume (R2V1) and an unaffected Volume (R3V1) is provided below. On systems with multiple volumes, not all volumes may be affected.

R2V1:

Capaciteit: 299,8 GB (299.798.364.160 bytes)

Grootte leescommando: 2 MB

Vooruitleesmarge: 16 MB

RAID-set: RS1

Status:

Mindere prestaties: nee

Geïnitialiseerd: ja

Wordt overgezet: nee

Bruikbaar: ja

R3V1:

BSD-naam: disk2

Capaciteit: 299,8 GB (299.798.364.160 bytes)

Grootte leescommando: 2 MB

Vooruitleesmarge: 16 MB

RAID-set: RS2

Status:

Mindere prestaties: nee

Geïnitialiseerd: ja

Wordt overgezet: nee

Bruikbaar: ja

Het probleem oplossen

Opmerking: dit proces kan worden gebruikt op opstartbare RAID-volumes waarop Mac OS X v10.5.x, 10.6.x of OS X Lion is geïnstalleerd. Het besturingssysteem wordt niet bijgewerkt op het beïnvloede RAID-volume.

Voor de Xserve (begin 2009) die is geconfigureerd met een SSD

1. Werk de serversoftware die op de SSD is geïnstalleerd bij naar Mac OS X Server v10.6.7 of nieuwer. Als Lion Server is geïnstalleerd, werk je bij naar de huidige versie van Lion Server.

2. Herstart de Xserve.

3. Wacht tot de RAID-volumes zijn gekoppeld. Dit kan een paar minuten duren.

4. Zodra de volumes zijn gekoppeld, herstart je de Xserve vanaf het normale opstartvolume. Hierdoor kan de server opstarten met de RAID-volumes die beschikbaar zijn tijdens het opstarten.

5. Open RAID-hulpprogramma.

6. Klik onder 'Controller' op 'Status'. Het paneel 'Gebeurtenissen' van het venster 'RAID-hulpprogramma' moet een vermelding bevatten voor elk volume waarvan de LUN-kaart opnieuw is gemaakt.

Voor Mac Pro, Xserve (eind 2006), Xserve (begin 2008) en Xserve (begin 2009) zonder SSD

1. Installeer Mac OS X v10.6.x of OS X Lion (Server of client) op een externe USB- of FireWire-schijf. Gebruik Mac OS X Server v10.6 voor serversystemen of Mac OS X v10.6 voor clientsystemen.

2. Als je Mac OS X v10.6 gebruikt, werk dan bij naar Mac OS X v10.6.7 (Server of client) of hoger. Als OS X Lion (Server of client) is geïnstalleerd, werk je bij naar de huidige versie van Lion.

3. Start het getroffen systeem vanaf de externe schijf.

4. Wacht tot de RAID-volumes zijn gekoppeld. Dit kan een paar minuten duren.

5. Herstart het systeem vanaf het normale opstartvolume.

6. Open RAID-hulpprogramma.

7. Klik onder 'Controller' op 'Status'. Het paneel 'Gebeurtenissen' van het venster 'RAID-hulpprogramma' moet een vermelding bevatten voor elk volume waarvan de LUN-kaart opnieuw is gemaakt.

Meer informatie

Het verdient de voorkeur om deze procedure uit te voeren met de schijven die zijn geïnstalleerd opin de computer waarop ze zich meestal bevinden. Het is echter mogelijk om de schijven over te zetten naar een andere computer die op dezelfde manier is geconfigureerd en deze procedure uit te voeren op de RAID-volumes.

Wees voorzichtig als dit wordt gedaan.

Opmerkingen

1. Zorg ervoor dat je alle schijven van een label voorziet vanmet het nisnummer waarin ze zich momenteel bevinden, zodat ze in dezelfde volgorde opnieuw kunnen worden geïnstalleerd.

2. RAID-sets die zijn geconfigureerd op een Mac Pro (begin 2009) of Mac Pro (medio 2010), worden niet herkend op een Mac Pro (origineel) of Mac Pro (begin 2008).

3. RAID-sets die zijn geconfigureerd op een Xserve (begin 2009), worden niet herkend op een Xserve (eind 2006) of Xserve (begin 2008).

4. Apple Drive-modules die worden verplaatst van een Xserve (eind 2006) of Xserve (begin 2008), mogen alleen worden verplaatst naar een andere Xserve (eind 2006) of Xserve (begin 2008). Als ze in een Xserve (begin 2009) worden geplaatst, worden ze niet meer herkend door de Xserve RAID-kaart in de Xserve (eind 2006) of Xserve (begin 2008) waarin ze oorspronkelijk waren geïnstalleerd. Als je de schijven of Apple Drive-modules verplaatst naar Mac Pro (begin 2009) of Mac Pro (medio 2010) of Xserve-modellen, wordt er een hardwaremigratie uitgevoerd op de schijven.

5. Als een andere Mac Pro wordt gebruikt om het RAID-volume te repareren, moet er een Mac Pro RAID-kaart in zijn geïnstalleerd.

6. Als een alternatieve Xserve wordt gebruikt om het RAID-volume te repareren, moet er een Xserve RAID-kaart in zijn geïnstalleerd.

7. Als het RAID-volume dat wordt gerepareerd is geconfigureerd in een Mac Pro (origineel) of Mac Pro (begin 2008), is de Mac Pro die wordt gebruikt om het RAID-volume te repareren mogelijk slechts een van deze twee modellen.

8. Als het RAID-volume dat wordt gerepareerd is geconfigureerd in een Mac Pro (begin 2009) of Mac Pro (medio 2010), kan het zijn dat de Mac Pro die wordt gebruikt om het RAID-volume te repareren slechts een van deze twee modellen is.

9. Als het RAID-volume dat wordt gerepareerd is geconfigureerd in een Xserve (eind 2006) of Xserve (begin 2008), kan de Xserve die wordt gebruikt om het RAID-volume te repareren een van deze twee modellen zijn.

10. Als het RAID-volume dat wordt gerepareerd is geconfigureerd in een Xserve (begin 2009), moet de Xserve die wordt gebruikt om het RAID-volume te repareren ook een Xserve (begin 2009) zijn.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.