Als de datum of tijd op uw Mac niet klopt

De datum of tijd moet mogelijk opnieuw ingesteld worden, of het gebruikt mogelijk een aangepaste notatie.

Controleer 'Voorkeuren voor datum en tijd'

Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Datum en tijd'. Als de datum of tijd niet correct is ingesteld, controleer dan of 'Stel datum en tijd automatisch in' ingeschakeld is en uw Mac op het internet is aangesloten. Uw Mac kan dan de juiste datum en tijd ophalen van de netwerktijdserver die geselecteerd staat in het naastliggende menu.

'Datum en tijd'-voorkeurenvenster

Als u geen internetverbinding hebt of de datum en tijd handmatig wilt instellen:

1. Klik op het hangslotsymbool in de hoek van het venster en voer vervolgens uw beheerderswachtwoord in.
  2. Schakel 'Stel datum en tijd automatisch in' uit.
  3. Klik in de kalender op de huidige datum, sleep de wijzers van de klok naar de juiste tijd, of gebruik de velden boven de kalender en de klok om de juiste datum en tijd in te voeren. Klik vervolgens op 'Bewaar'.
  4. Controleer ook het paneel voor de tijdzone. Deze heeft een vergelijkbaar selectievakje om de tijdzone automatisch in te stellen.

Taal- en regiovoorkeuren controleren

Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Taal en regio'.

• Controleer of het Regio-venstermenu correct is ingesteld voor uw regio.
  • Gebruik het selectievakje voor "Tijdsnotatie" om te controleren of uw Mac de tijd in 24-uursnotatie weergeeft.

'Taal en regio'-voorkeurenvenster

Klik voor geavanceerde notatie-opties op de knop 'Geavanceerd' en controleer vervolgens de instellingen in de vensters voor 'Datums' en 'Tijden'. Deze instellingen bepalen hoe datums en tijden worden weergegeven in de Finder en in apps. Als sommige instellingen aangepast zijn, kunt u in beide vensters op de knop 'Standaardinstellingen' klikken om de standaardinstellingen voor uw regio te herstellen. Als de knop grijs wordt weergegeven, gebruikt uw Mac al de standaardinstellingen.

het venster 'Geavanceerd' in de 'Taal en regio'-voorkeuren