Als uw iPhone, iPad of iPod geen verbinding maakt met uw auto of niet werkt in de auto

Lees hier wat u moet doen als er problemen zijn met het verbinden van uw apparaat met uw autoradio.

Als u CarPlay gebruikt om te koppelen

Bepaalde automodellen ondersteunen CarPlay, een veiligere manier om de iPhone in de auto te gebruiken. Bij CarPlay worden de dingen die u tijdens de rit met uw iPhone wilt doen, op het ingebouwde beeldscherm van de auto weergegeven.

Als uw auto CarPlay via een USB-poort ondersteunt, sluit u de iPhone aan op de USB-poort van uw autoradio. De USB-poort kan zijn gelabeld met een CarPlay- of smartphonesymbool.

Als uw auto draadloze CarPlay ondersteunt, houdt u de stembedieningsknop op het stuur ingedrukt om CarPlay te configureren. Of u zet de auto in de draadloze of Bluetooth-koppelingsmodus. Ga vervolgens op uw iPhone naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'CarPlay' > 'Beschikbare auto's' en kies uw auto. Raadpleeg de handleiding van uw auto voor meer informatie.

Hier vindt u meer informatie over CarPlay en hoe u CarPlay instelt en gebruikt.

Als u Bluetooth gebruikt om te koppelen

1. Start het apparaat opnieuw op.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en schakel Bluetooth uit. Wacht vijf seconden en schakel Bluetooth dan weer in.
  3. Raadpleeg de instructies voor het koppelen van een Bluetooth-apparaat in de gebruikershandleiding van de autoradio. In de meeste auto's moet u de telefoon configureren via het scherm in de auto.
  4. Als u meerdere telefoons op de autoradio hebt aangesloten, kunt u proberen uw apparaat een andere naam te geven: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' > 'Naam' en typ een nieuwe naam. Probeer vervolgens opnieuw verbinding te maken.
  5. Werk uw apparaat bij.
  6. Installeer alle firmware-updates voor de autoradio.
  7. Neem contact op met Apple Support als u nog steeds geen verbinding kunt maken.

Als u uw apparaat aansluit via USB

1. Start het iOS-apparaat opnieuw op en start de auto opnieuw.
  2. Het apparaat moet ontgrendeld zijn en het beginscherm moet worden weergegeven.
  3. Probeer indien mogelijk het apparaat met een andere kabel of op een andere USB-poort aan te sluiten. Kijk in de handleiding van de auto hoe u een Apple apparaat moet aansluiten.
  4. Controleer de oplaadpoort op vuil of schade. Controleer of de oplaadkabel goed is aangesloten op de poort.
  5. Werk uw apparaat bij.
  6. Installeer alle firmware-updates voor de autoradio.
  7. Probeer vanuit een andere app audio af te spelen. Als u geen audio kunt afspelen vanuit een app van een andere leverancier, neemt u contact op met de ontwikkelaar van die app voor hulp. Als u geen audio kunt afspelen vanuit een app van Apple, neemt u contact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.